Akçatekir, Adana'nın Pozantı ilçesine bağlı bir köydür. Köy, Adana şehir merkezine 88 km, Pozantı'ya 16 km uzaklıktadır.
Pozantı-Akçatekir Yaylası - Adana
Pozantı İlçesi'ne 17 kilometre uzaklıktaki yayla Adana-Ankara E-90 oto yolunun 90'ıncı kilometresinde yolun her iki yakasında çok geniş bir alana yayılmıştır.
Pozantı, Adana iline bağlı bir ilçedir.
Adana'nın kurtuluşundan sonra Pozantı, Karaisalı'ya bağlı bir bucak merkezi olmuştur. 1954 tarihinde ise Pozantı, Adana iline bağlı bir ilçe merkezi statüsüne kavuşmuştur.
Pozantı'ya geldiğinizde mutlaka gezip görmeniz gereken yerlerin başında Belemedik Yaylası gelmektedir. Tekir Yaylası, Armutoğlu Yaylası, Aşar Yaylası, İbrahim Paşa Tabyası, Anahşa Kalesi, Akköprü, Pozantı Anıt Ağaçları, Cemal Paşa Camii ve Çeşmesi görmeniz gereken yerler arasındadır.
İlgili 24 soru bulundu
En ucuz Adana - Pozantı otobüs bileti 150,00 TL'dir.
İlçemizde elma, üzüm, kiraz, çilek baklagiller ve tahıl üretilmektedir. İlçemiz çiftçisi elma, üzüm, kiraz, çilek ve yazları az miktarda sebze satışından gelir elde etmektedir.
Torosların İlçe içindeki dorukları; Aladağlar üzerinde Demirkazık 3600 m. Bolkar Dağı üzerindeki Medetsiz Tepesi 3585 m., Karanfil dağı 3085m, Akdağ 2424 m, Karınca Dağı 2150 m. dir.İlçemizde İç Anadolu ile Akdeniz Bölgesi arasında bir geçiş iklimi hüküm sürmektedir.
İlçemize bağlı toplam 16 Köy vardır. Köylerimizden Eskikonacık, Yenikonacık, Gökbez, Alpu, Fındıklı, Kamışlı, Hamidiye, Çamlıbel, Dağdibi, Belemedik, Ömerli Orman Köyüdür.
Hatay - Pozantı arası otobüs yolculuğu ortalama olarak 6 saat 30 dakika sürmektedir. Hatay - Pozantı arası hangi otobüs firmaları sefer düzenlemektedir?
Turgut Özal. #adana #losadanas.
Seyhan, Adana şehir merkezine yaklaşık 8 km uzaklıkta bulunan ve 800 binin üzerindeki nüfusa sahip olan, Adana'nın en büyük ilçesidir.
Seyhan'ın Yeşilyurt Mahallesi Adana'nın en yüksek nüfusa sahip mahallesidir.
Erciyes Dağı'nın eteklerindeki 2 bin 200 rakımlı Tekir Yaylası'nda oluşturulan Erciyes Çadır ve Karavan Kamp Alanı, sıcak havadan ve şehir hayatının stresinden kurtulmak isteyen vatandaşları ağırlıyor.
Pozantı-Tarsus Otoyolu'nda Tekir-Pozantı arasında yapılan kaçış rampası, kamyon ve tır sürücülerinin adeta korkulu rüyası olan fren arızalarına karşı güvenli duruş imkanı sağlıyor.
Tekir Yaylası, Kahramanmaraş' ın Tekir ilçesinde bulunuyor. İçerisinde bir akarsu bulunan Tekir Yaylası' nda, akarsuyun üzerine kurulmuş çardaklar yer alıyor.
Doğusunda Karaisalı ve Aladağ, kuzeyinde ve batısında Niğde'nin Çamardı ve Ulukışla, güney tarafında da Mersin'in Tarsus ilçeleriyle komşudur.
Türkiye genelinde 10 veya daha az kişini ikamet ettiği köy sayısı 70 olarak belirlenirken, 1000 veya daha fazla nüfusa sahip köy sayısı 574 olarak kayıtlara geçti. Şırnak'ın Cizre ilçesindeki Dirsekli köyü, 6 bin 90 kişilik nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık köyü olarak dikkati çekti.
Adana'ya bağlı 16 ilçe bulunmaktadır. Bu ilçelere bağlı 20 belde ve 468 köy, 6360 sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile mahalleye dönüştürülmüştür..
Aladağlar üzerindeki başlıca yükseklikler, Demirkazık Tepesi (3.756 m) Torosan Dağı ve Kaldı Dağı (3.374 m), Kol Tepesi (3.588 m) ve Karanfil Dağı (3.059 m) dır. Bunlardan Demirkazık Tepesi, Toros Dağları'nın da doruğudur. Seyhan Irmağı ile Zamantı (Sanvantı) ve Göksu kolları arasında uzanan dağların tümüne denir.
Pozantı Adana'nın kuzey kesiminden Toros Dağlarının arasında yer alan 784 rakımlı bir ilçesidir. Adana-Ankara otoyolunun üzerinde olması sayesinde 1 saatte ulaşılabilmesi burayı ayrıcalıklı kılmaktadır. İlçede çok sayıda yayla ve tarihi eser ile su kaynağı bulunmaktadır.
Tarih boyunca bir geçiş bölgesi olan ilçede önemli tarihi yerler bulunmaktadır. İlçenin adı geçmişte Pendosis, Pendosis, El Bedermun isimleri ile anılmıştır. Pek çok medeniyete ev sahipliği yapan ilçenin adı, Türklerin hâkimiyetine geçtikten sonra Bozantı olmuştur. Bu isim de zamanla günümüze Pozantı olarak gelmiştir.
Tarım ve hayvancılık
Bölge, soya fasulyesi, yer fıstığı ve mısır üretiminde de Türkiye'de ilk sıradadır. Ayrıca pamuk yetiştirerek ülkedeki tekstil sanayiine katkıda bulunur. Ayrıca Türkiye turp ihtiyacının yüzde yetmişi bu bölgeden yetiştirilir.
Bütün bu ürünler dışında Susam, Fiğ, Nohut, Patates, Soğan, Arpa, Fasülye, Patlıcan, Nar, Zeytin, Şeftali, Nektarin, Elma, Badem, Ceviz, Kiraz, Üzüm, Biber, Kavun, Domates, Lahana, Salatalık, Ispanak, Bezelye gibi yüzlerce çeşit sebze, meyve ve tahıl üretimi ile Türkiye'nin en önemli tarım üretim alanlarına sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri