Adana'nın Aladağ ilçesinden 37 kilometre uzaktaki 10 şelaleden oluşan Küp Şelaleleri, çevresinde her mevsim farklı renklere bürünen ormanları ile su ve kuş seslerinin birbirine karıştığı huzur veren doğasıyla ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.
Şüphesiz ki gastronomi bakımından Türkiye'nin en önemli illerinden biri olan Adana, adeta kebabın başkenti… Yemek şöleninin sabah başladığı Adana'da yemek dışında gezilip görülecek tarihi ve doğal güzellikleri de içinde barındırıyor.
Varda Köprüsü, Adana Arkeoloji Müzesi, Adana Ulu Cami, Yumurtalık Plajı, Bebekli Kilise, Anavarza Antik Kenti, Seyhan Baraj Gölü, Yılankale, Adana Kazancılar Çarşısı, Magarsus Antik Kenti, Karataş Plajı, Büyük Saat Kulesi, Akyatan Gölü ve Milli Parkı, Adana Sinema Müzesi gibi pek çok görmeniz gereken yer bulunmaktadır.
İlgili 28 soru bulundu
Turgut Özal. #adana #losadanas.
Yaz turizmi açısından oldukça popüler olan Adana'da harika bir yaz tatili geçirebilmeniz mümkündür. Başta Yumurtalık Plajı olmak üzere; Karataş Plajı, İncirli Plajı, Karataş Harbiş Plajı, Zeytinbeli Plajı ve Alara Plajı şehrin en güzel plajları arasındadır.
Şehir içinde gezilecek yerler yakın konumlarda bulunduğu için şehir merkezindeki gezilecek, görülecek yerler bir gün içerisinde tamamlanabilir. Müzelere fazla vakit ayıran ve şehirdeki her müzeyi görmek isteyen seyahatseverlerin ise şehir merkezine iki gün ayırması daha faydalı olacaktır.
Şalgam suyu, narenciye, Karatepe kilimleri, cezerye tatlısı, tarihi kazancılar çarşısından alınabilecekler, Adana yemenisi ve magnet Adana'nın meşhur hediyeliklerindendir.
Adana'nın simgesi olarak kabul edilen köprü, bir Roma dönemi eseridir. Taşköprü'nün Roma İmparatoru Hadrianus tarafından yaptırıldığı ve Roma İmparatoru I. Justinianus zamanında ciddi şekilde onarıldığı aktarılmaktadır.
192 bin ton greyfurt üretimi ile Türkiye greyfurt üretiminin %77'sini karşılamakta olup bu alanda Türkiye birincisidir. 98 bin ton yerfıstığı üretimi ile Türkiye yerfıstığı üretiminin %57'sini karşılamakta olup bu alanda Türkiye birincisidir.
Şalgam Suyu, Narenciye, Karatepe Kilimleri, Cezerye Tatlısı pek çok yöresel ürün satın alabilir ve sevdiklerinize hediye olarak verebilirsiniz. Ayrıca el yapımı eşyalar, biblolar gibi hediyelik eşyalardan da seçebilirsiniz.
Adana iline bağlı 15 ilçe bulunmaktadır. Merkez ilçeler: Çukurova. Sarıçam.
Adana yemekleri arasında en ünlüsü elde zırh ile kıyılan özel etten yapılan “Adana Kebap'' dır. Adana kebabının yanında servis edilen bol yeşillik ve yöreye özgü sebzelerle yapılan salatalara ek olarak pancar ve siyah havuçtan yapılan şalgam suyu ikram edilmektedir.
Adana kebabı, Adana'ya özgü, "zırh" adı verilen, satıra benzer bir bıçak ile elde kıyılan parça etten yapılan Türk mutfağında bir kebap veya şiş köfte çeşidi. Adana kebabını diğer kebaplardan ayıran en belirgin özellik kullanılan ettir.
İklim / Hava Durumu / Ne Zaman Gidilir
Kışın sıcaklık ortalaması 10 derece dolaylarındadır yazın ise 40 dereceleri bulur. İlkbahar ve sonbahar ayları da ılık geçer. Gezmek için en uygun zamanların bahar ayları olduğunu söyleyebiliriz.
Türkiye'nin güneyinde yer alan Adana; doğuda Osmaniye,Kahramanmaraş,Gaziantep,batıda İçel,kuzeybatıda Niğde,güneydoğuda Hatay gibi illerle ve güneyde Akdeniz'e olan sınırları ile Akdeniz Bölgesinin Çukurova Bölgesinde bulunmaktadır.
Kasket, göğüs açık beyaz gömlek, siyah yelek, siyah "Adana Şalvarı", beyaz çorap, yumurta topuklu ve sivri burunlu kösele ayakkabı yörede oldukça tercih edilen bir giyim biçimidir.
Adana ilinin sınırları içerisinde deniz bulunmamaktadır. Bununla beraber Akdeniz'e yakın durumda olan bazı yerleşim yerleri bulunmaktadır. Bunlar; - Karataş, Adana'ya yaklaşık olarak 48 kilometrelik uzaklıkta yer almaktadır.
Akyatan Gölü, Seyhan ve Ceyhan nehirlerinin oluşturduğu Çukurova delta ovasında yer alan Türkiye'nin en büyük lagün gölüdür. Delta alanlarının deniz kıyısına yakın alanlarda göller, bataklıklar ve lagünler oluşur.
Adana'nın güneyinde Akdeniz bulunmaktadır. Aynı zamanda yüzölçümü bakımından en büyük ilçesi olan Ceyhan ile Karataş, Akdeniz'e kıyısı olan ilçeleridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri