Birçok banka için bu sorunun yanıtı 3 ila 10 gün arasında olacaktır. Konut kredisi adına yapılacak olan işlemlerin ilk adımı ön onay sürecidir.
Ev veya araba alım-satımlarında ekspertiz raporu genellikle 7 iş günü içinde çıkar. Sigorta şirketleri tarafından yönlendirilen sigorta eksperleri ise riskin gerçekleşmesinin hemen ardından hasar tespiti yapar ve raporu hazırlar.
Ne Kadar Kredi Alabilirim? En az 1.500 TL olmak üzere, bankamızın belirleyeceği konut bilirkişi değerinin en çok %80'i tutarında kredi kullanabilirsiniz.
Merkez Bankası tüketicilerin bilgilendirilmesini talep ediyorsa, başvuruların incelenmesi ve cevaplanması en geç 10 iş günü, ek araştırma gerektiriyorsa en geç 20 iş günü içinde yapılır.
Oto ekspertiz yaklaşık 45 dakika sürer. Ancak ekspertiz raporu ortalama 3 iş günü içerisinde çıkar. Ekspertiz aşağıdaki detayları kontrol eder: Aracın mekanik aksamının durumu.
İlgili 24 soru bulundu
Ekspertiz raporu, evinizin gerçek değerini belirlemek için yetkili kişi ya da kurumlar aracılığıyla hazırlanan bir tür analizdir. Bu değer belirlenirken konutun konumu, çevresindeki konutların değeri, büyüklüğü, yaşı ve eğer henüz proje aşamasındaysa inşaatın yüzde kaçının tamamlandığı gibi etkenlere bakılmaktadır.
Konut kredisi için net olarak bir alt sınır belirlenmese de kredi notunun 1500'ün üzerinde olması durumunda zorlanmadan kredi çekebilirsiniz.
Kredi notu sorgulama işlemini Findeks üzerinden yapmak mümkün. Findeks üzerinden kredi notuna risk raporunu alarak ya da sadece kredi notu sorgusu yaparak ulaşılabilir. Alınacak risk raporu ile hâlen aktif ve son 5 yıl içerisinde kapanmış olan kredilere ilişkin ödeme geçmişi tek bir raporda görebilir.
Şube yetkilisinin kredi başvurunuzu almasını takiben yine bankaların çalışma prensiplerine bağlı olarak onay süreci birkaç dakika içinde veya maksimum 2 iş günü içinde tamamlanmaktadır.
Onaylanan kredi kullanılmazsa ne olur? Onaylanan krediyi kullanmamak, bankaların masraf ücreti kesintisi yapmasıyla sonuçlanır. Sözleşmelerde belirtilen bu kesintinin tutarı, bankadan bankaya değişkenlik gösterebilir.
Ekspertiz raporunun hazırlanması ve bankaya teslim edilmesi için en az 2 iş günü geçmesi gerekmektedir. Konut kredisi işlemleri dahilinde son aşama ise ön onay ve ekspertiz sürecinin hemen ardından kredi talebinin yasal olarak onaylanması gelmektedir. Bu süreçte gerekli sözleşmeler ve ipotek işlemleri başlatılır.
Kaza tespit tutanağı TRAMER sistemine yüklendikten sonra, trafik kazası ekspertiz raporu 3 iş günü içinde çıkar.
Ekspertiz raporu, evinizin gerçek değerini belirlemek için yetkili kişi ya da kurumlar aracılığıyla hazırlanan bir tür analizdir. Bu değer belirlenirken konutun konumu, çevresindeki konutların değeri, büyüklüğü, yaşı ve eğer henüz proje aşamasındaysa inşaatın yüzde kaçının tamamlandığı gibi etkenlere bakılmaktadır.
İkinci el araç satın alacak kişiler için ise oto ekspertiz süreci oldukça hassas bir süreçtir. Bu sürecin aceleye getirilmemesi gerekir. Gözden kaçacak en ufak bir detay araç satın alacaklar için büyük sorunlara sebebiyet verebilir. Oto ekspertiz ne kadar sürer sorusunun cevabı ise ortalama 45 - 60 dakikadır.
Oto ekspertiz işleminin süresi, seçilen paketlere göre 20 ile 60 dakika arasında değişebilir. Rapor işlemin bitmesi ardından hazır olur ve tarafınıza sunulur.
Konut Ekspertiz Raporu Kaç Günde Çıkar? Konut kredisi başvurusunun ardından ilgili banka ekspertiz şirketinden değerleme raporu talep eder. Bu talep aynı gün içinde ilgili kuruluşlardan birine iletilir. Konutlar için ekspertiz raporu tamamlama süresi 2 iş gününden fazla sürmez.
Aynı anda kredi çekilebilecek banka sayısı ile ilgili yasal bir sınır yoktur. Hem kredi notunuzun hem de gelirinizin yüksek olması hâlinde aynı anda 3 ya da daha fazla bankadan kredi çekebilirsiniz. Söz konusu bankalara aynı gün içinde başvuru yapmanız da mümkündür.
Başvuru yapıldıktan sonraki değerlendirme olumlu olursa eğer kredi alım süreci başlar ve sonunda krediyi alabilirsiniz. Burada önemli olan başvurunun ön onaydan geçmesidir. Ön onayın başarıyla alınması demek olumlu sonuç ortaya çıkacağını gösterir.
Görevlendireceğimiz bağımsız eksper, konutun ekspertiz değerini, tapu ve iskânla ilgili durumunu belirler. Bu süreç maksimum 3 işgünüdür.
KKB puanı 0 ile 1099 arasında olanların kredi alma ihtimali ise neredeyse yoktur. Bankaların en çok tereddütte kaldığı grup ise 1100-1499 arası puana sahip az riskli olarak görülen tüketicilerdir.
Her finans kurumunda farklılık gösterebilmekle beraber yaklaşık olarak; “0-699 en riskli, 700-1099 orta riskli, 1100-1499 az riskli, 1500-1699 iyi, 1700-1900 çok iyi” şeklinde gruplama yapılabilir.
Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi Raporu 14.03.2019 itibarıyla e-Devlet üzerinden ücretsiz olarak sunulmaktadır. e-Devlet üzerinden sadece risk merkezi raporu sunulmaktadır, rapor kredi notu bilgisini içermemektedir. e-Devlet aracılığıyla ...
Riskli kredi notu kapsamında değerlendirilen; yani puanı 1 ila 699 arasında olan kişiler, bloke teminatlı kredi kartlarına başvuru yapabilir. Notu 700 puan ve üstünde yer alan banka müşterilerinin ise çalışma durumlarına ve gelir beyanlarına göre kredi kartı sahibi olmaları mümkün.
Findeks Kredi Notu'nuz ne kadar yüksekse bankalardan kredi çekmeniz o kadar kolaylaşır. Bankaların kendi kredi tahsis süreçlerine göre değişmekle birlikte genellikle 1500 ve üzeri nota sahip olan kişiler kredi başvurularına kısa zamanda olumlu sonuçlar almaktadırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri