Şehrin en ünlü yemeği olan Adana kebap zırh olarak isimlendirilen özel bir bıçak ile kıyılmış kuzu etiyle hazırlanır. Kebabın içerisinde kuzunun kuyruk yağı bulunur.
Adana'nın meşhur dikenli inciri. Meyve, Incir, Kaktüs.
Adana'nın yöresel ürün listesi: Adana kebap, ciğer, şırdan dolması, kırkkat, analıkızlı, kibbe (Adana usulü içli köfte), fellah köftesi, Adana usulü lahmacun, deniz mahsulleri, Adana usulü su böreği, sıkma, Adana simidi, mumbar, içli köfte, kaz başı, paça, sarımsaklı fıstık köfte, mansaf, batırık köfte, kısır, karın ...
İlgili 20 soru bulundu
Fellah köftesi, Türkiye'nin her yerinde farklı şekillerde yapılan ve Hatay'ın en meşhur yemeklerinden bir tanesidir. İçerisine Hatay'ın popüler biber salçası eklenerek yapılmaktadır.
Gaziantep'in meşhur yemekleri şunlardır; Ali Nazik kebabı, batma kaymak, patlıcan kebabı, lahmacun, ayva kebabı, elma kebabı, nohut dürüm, firik pilavı, simit kebabı, içli köfte, pirpirim aşı, Antep fıstıklı şekerli börek, mahşe, cacıklı Arap köftesi, cartlak kebabı, yağlı köfte, ekşili taraklık tava, iç katması, ...
Şehrin en ünlü yemeği olan Adana kebap zırh olarak isimlendirilen özel bir bıçak ile kıyılmış kuzu etiyle hazırlanır. Kebabın içerisinde kuzunun kuyruk yağı bulunur.
Zengin mutfağı olan Adana'da nerede ne yenir sorusunun en popüler cevabı şüphesiz ki Adana kebap olmaktadır. Sadece kebapla sınırlı kalmayan Adana mutfağında bol baharatlı sebze ve et yemekleri de mevcuttur. Yöre halkının kendi elleriyle hazırladığı salçalar, Adana yemeklerine farklı bir lezzet katmaktadır.
Adana şehri ilk olarak sahip olduğu kebabı ile ünlüdür. Çünkü Adana kebabı sadece ülkemizde değil dünyanın birçok yerinde ilgi görmektedir. Ayrıca ülke dışında Türkiye'ye tanıtan en önemli yemekler içerisinde Adana kebabı son derece önemli bir konumdadır.
Adana'nın Meşhur Karakuş Tatlısı Daha Önce Yemeyenler Mutlaka Denesin ❗|Ceylan_mutfakta - YouTube.
Bunlar içinde en çok bilinenlerinden biri olarak Adana kebabını ve Fellah köftesini göstermek mümkün. Adana'nın yöresel yemekleri sadece Türkiye'de ünlü değildir. Adana yöresel yemekleri dünyaca ün kazanmıştır. Adana'ya ait yöresel yemekler arasında en meşhur olanı Adana Kebaptır.
Rehber I Adana'nın En Meşhur İçeceği Meyan Kökü Şerbeti - YouTube.
Şalgam Suyu, Narenciye, Karatepe Kilimleri, Cezerye Tatlısı pek çok yöresel ürün satın alabilir ve sevdiklerinize hediye olarak verebilirsiniz. Ayrıca el yapımı eşyalar, biblolar gibi hediyelik eşyalardan da seçebilirsiniz.
COĞRAFİ DURUM
Türkiye'nin güneyinde yer alan Adana; doğuda Osmaniye,Kahramanmaraş,Gaziantep,batıda İçel,kuzeybatıda Niğde,güneydoğuda Hatay gibi illerle ve güneyde Akdeniz'e olan sınırları ile Akdeniz Bölgesinin Çukurova Bölgesinde bulunmaktadır.
Şırdan, mumbar dolması, Adana usulü lahmacun ve tantuni gibi et yemekleri; bici bici, taş kadayıf ve halka tatlı gibi tatlılar Adana'nın diğer popüler lezzetlerindendir. Bunun yanı sıra, zeytinyağlı yemekler, taze meyve ve sebzeler, Adana'nın mutfak çeşitliliğini daha da zenginleştirir.
Kaç günde gezilir; Seyahatiniz için 2-3 gün ayırmanız yeterli olacaktır. Ziyaret için en uygun zaman; Akdeniz iklimine sahip Adana'nın yaz sıcakları malumuz meşhur. İlkbahar aylarını tercih etmelisiniz.
Çukurova'nın kebabı ile ünlü kenti Adana'da, özellikle hafta sonları kuzu ciğeriyle yapılan kahvaltı, geleneği sürüyor. Adanalılar, sabahın ilk ışıkları ile ocakbaşına geçip, mangalda ciğer tüketiyor. Son yıllarda ciğer ile birlikte dalak, böbrek, yürek ve uykuluk gibi diğer sakatat türleri de kahvaltıya eklendi.
Adana'nın yöresel yemekleri arasında yer alan vardabit, ana yemeklerin yanında sunulur. Kuru fasulye, yoğurt ve pide ile hazırlanan bu besin, Adana, Hatay ve Mersin mutfağında sık sık yer alır. Protein bakımından zengin olduğu için, kemiklerin güçlenmesini destekler.
Konya mutfağında yer alan meşhur yemekler arasında Dilber Dudağı, Etli Ekmek, Arabaşı Çorbası, Çebiç, Tirit Kebabı, Papara, Mevlana Böreği gibi farklı tatlar yer almaktadır. Konya denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biri Etli Ekmek'tir.
Hatay'ın birçok çeşit lezzetinden başlıcaları: Nar Ekşisi, Biber salçası, Domates salçası, Kırma yeşil zeytin, Tuzlu yoğurt, Antakya peynirleri ( dil peyniri, örgü peyniri, Antakya çökeleği ), Hatay Kekiği Humus, Künefe, Cevizli Biber, Kağıt Kebabı, Kömbe, Semirsek, Aşşur, Ceviz Reçeli, Kırma Zeytin, Sakal Kaldıran, ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri