ADBLUE SAKLAMA KOŞULLARI Hava ile teması önlenmelidir. Paslanmaz veya poli propilen kaplarda ağzı kapalı bir şekilde muhafaza edilmelidir. Üretim tarihinden itibaren bir yıl içinde tüketilmelidir.
AdBlue®'nun raf ömrü, gölge ve kuru bir yerde -10° C ilâ +30° C arası sıcaklık şartlarına uyulması halinde 12 aydır. Güneş ışığından korunmalıdır.
AdBlue sıkı bir şekilde kapalı orijinal kabında ve -11°C üzerinde (12°F) ve 30°C altında (86°F) bir sıcaklıkta saklanmalıdır. Sıvı doğrudan güneş ışığının altında saklanmamalıdır.
Güneş ışığında 10°C ve altında 36 ay, 25°C ve altında 18 ay, 30°C ve altında 12 ay, 35°C ve altında 6 ay minimum raf ömrüne sahiptir. (ISO 22241-1 Tablo 3) Bu sıcaklıklardan daha yüksek derecelere maruz kalan AdBlue, kalitesini kaybedebilir.
Maksimum saklama dönemi, AdBlue®'nun doğru saklama koşullarına (gölge ve kuru bir yerde -11°C ile +30°C arası sıcaklık) uyulması şartıyla, 12 aydır.
İlgili 41 soru bulundu
ADBLUE SAKLAMA KOŞULLARI
Paslanmaz veya poli propilen kaplarda ağzı kapalı bir şekilde muhafaza edilmelidir. Üretim tarihinden itibaren bir yıl içinde tüketilmelidir.
AdBlue çok eski bir geçmişe sahip olmadığı için sürücülerin kafasında nasıl ve nerede doldurulacağı konusunda birçok soru işareti bırakıyor. Arabalar AdBlue miktarı azaldığında sürücüleri sürekli olarak uyarıyor.
Kalitesiz AdBlue, aracın performansının düşmesine ve ayrıca emisyonların artmasına neden olabilir. Kaliteli AdBlue, motoru iyi durumda tutmaya yardımcı olduğu için maliyetli onarımları ve arıza sürelerini önlemeye de yardımcı olabilir.
Peki bu karışıma su ekler ya da AdBlue deposunu su ile doldurursak ne olacak? Su AdBlue sıvısının işlevini görmediği için emisyon değerleriniz düşmeyecek ve katalizör hasar görmeye başlayacaktır. AdBlue'nun yaptığı görevi su karşılamayacak ve böylelikle aracınızın katalizörünü bozacaksınız.
AdBlue adıyla birçok farklı marka ürün satılmaktadır. Satın aldığınız ürünün bazı testlerden geçmiş olması güvenilirlik açısından önemlidir. Satın alınan AdBlue'nun kalitesini anlayabilmek için ISO-22241-2 standartlarında yer alan 18 parametreye bakılması gerekmektedir.
Aracınızı genel bakım için servise verdiğinizde AdBlue tankı da dolduruluyor ve bir AdBlue tankı ile 10 bin ila 15 bin km arasında yolculuk yapabiliyorsunuz.
Sensörlerin amacı egzozdan çıkan gazı ölçmektir. Belirli bir değerin üzerinde olduğunda bu sensörler sayesinde araç beynine bilgi verilir ve adblue katkı sistemi ile partikül filtresinin temizlenmesi sağlanır.
AdBlue'u asla dizel tankına koymayın. Motorunuza tamir edilemez bir şekilde zarar verebilir! AdBlue, NOx azaltıcı ajanlardır. Katalizörlerde, otomobil ve kamyon dizel motorlarında azot oksitin azalmasına neden olurlar.
Peki adblue biterse ne olur? veya “Adblue biterse araç ne kadar gider?” Otomobillerde Adblue'nun 10.000 ile 15.000 km aralığında eklenmesi gerekmektedir. Adblue biterse ve yeniden doldurulmazsa bu durum aracın çekişini ve dolayısıyla performansını etkiler.
Aracım AdBlue olmadan çalışır mı? Evet, ancak aracın kirletici madde emülsiyonları, izin verilen düzeylerin üzerine çıkacaktır. Araç arıza tespit sistemi (OBD), AdBlue deposu eksiksiz dolduruluncaya kadar performansı azaltacaktır.
AdBlue ışığının yanmasıyla sıvının azaldığını veya AdBlue arızası yaşandığını anlayabilirsiniz. AdBlue seviyesinin düşmesi motor performansının düşmesine ve emisyon değerlerinin yükselmesine sebep olabilir. AdBlue'nun tamamen bittiği durumlarda araç çalışamaz hale gelebilir.
AdBlue, demineralize sularda % 32.5 oranında yüksek saflıkta, sentetik olarak üretilmiş üre çözeltisidir. Kullanımı güvenli bir sıvıdır. Shell AdBlue®, ISO 22241 ve DIN V 70070 kalite standardını karşılar. Bu uluslararası standart, aracınızı ciddi hasara yol açabilecek kirlenmeye karşı korur.
AdBlue, güneş ışığına maruz kalmayacak kapalı ve temiz bir kapta olacak. Kirlenme veya güneşle temas AdBlue' nun yapısını bozacağından aracınıza zarar verir, SCR katalizörünün değişmesine sebep olabilir. AdBlue nun bulunduğu ortam sıcaklığına dikkat edin. Bu ortamın sıcaklık aralığı -6°C - 25 °C olmalıdır.
Opet AdBlue®' nun donma sıcaklığı -11°C olup, bu sıcaklığın altındaki sıcaklıklara maruz bırakılması halinde donacaktır.
AdBlue Sistemini iptal etmek, kullanmamak cezaya tabidir.
Adblue iptal işlemini yaptırmak isteyen araç sahiplerinin sık sorduğu sorular arasında Adblue iptali muayeneden geçer mi sorusu olduğu gözlemlenmektedir. Tek başına yapılacak olan adblue iptali muayeneden geçerken problem oluşturmaz.
Cevap: Adblue tavsiye ? AdBlue'nun içeriği aynıdır, markadan markaya fark edecek ürün değil. Servise gitmeyi gerektirecek bir uğraş değil.
DÖKÜNTÜ TEMİZLEME YÖNTEMLERİ: Sızıntıyı olabildiğince tecrit edip azaltınız, lağım deliklerini kapatınız, yayılan ürünü vermikülit, kuru kum veya toprağa emdirerek kutuların içine toplayın. Yayılan ürünü, bir yardım tankına pompalayarak toplayınız; gübre olarak kullanılması mümkündür.
Dolu bir AdBlue tankı ile ortalama 10 bin ile 15 bin km arasında yolculuk yapmanız mümkündür. Bu kilometre değerleri, farklı markalar arasında değişiklik gösterebilir.
Araçlar Adblue ışığı yandıktan sonra ortalama olarak 2000 km daha yol alabilmektedir. Ancak ışık yandıktan sonra vakit kaybetmeden Adblue tankının doldurulması önerilir. Sıvının bitmesi durumunda seçici katalitik geçirme sistemi arızalanabilir ve bu sistemin tamiri oldukça maliyetlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri