Âdet veya lohusalık halinde eşiyle ilişkiye girmenin keffareti var mıdır? Âdet halinde cinsel ilişkide bulunmak, ayetin açık ifadesi gereği haramdır (Bakara 2/222).
Eğer kadın adet döneminde cinsel ilişkiye girmeyi istiyorsa, herhangi bir ağrısı ve sancısı yoksa, kendini rahat hissediyorsa cinsel ilişki olabilir. Fakat bu durumda mutlaka prezervatif kullanılmalıdır. Çünkü adet döneminde uterus içindeki kanın dışarıya atılması için rahim ağzı açık olur.
Kadın, hayız döneminde orgazm olması halinde gusül abdesti alması şart değildir. Adet dönemi bittikten sonra gusül abdesti alabilir.
Adet döneminde sevişmek sağlık açısından hiçbir risk taşımıyor. Adet döneminde sevişmenin zararlı olduğu genellikle toplumdaki genel görüş olsa da bunun altında yatan sebep kadınların bu dönemde "kirli" görülmeleridir. Tıbben bakıldığında adet döneminde seks herhangi bir sağlık sorununa sebep olmamaktadır.
Bunun hükmü nedir? Adetli iken tam olarak yasak olan ilişkinin kendisidir. Diz kapağı göbek arası sürtünme tehlike oluşturduğu için uyarılmış bir durumdur. Yaptığınızda sakınca yoktur.
İlgili 19 soru bulundu
---- mastürbasyon zaten zevk için sürekli yapılıyorsa günahtır. bunun adetli olmakla alakası yok. mastürbasyon ne zaman yapılabilir. zina yapacak kadar azgınlaşmışsa gözü kararmışsa insan mast yapabilir.
Adetliyken cinsel ilişkinin hem erkek hem de kadın için ciddi bir zararı bulunmamaktadır. Ancak bu dönemde rahim ağzı açık olacağı için dışarıdan gelebilecek enfeksiyonlara karşı kadın üreme organları daha hassastır. Bu nedenle regliyken ilişkiye girmek isteyen çiftlerin mutlaka prezervatif kullanması önerilmektedir.
Saygı da duyulur. Ancak adet dönemi içerisinde cinsel ilişkiye girmenin kadın veya erkek açısından herhangi bir zararı bulunmaz. İlişki prezervatifsiz veya prezerfvatif kullanarak gerçekleştirilebilir. Ancak adet döneminden dolayı meydana gelen kanama ile alakalı olarak, prezervatifsiz ilişki biraz zor olabilir.
Bunun herhangi bir zararı yok, daha önce yaşattıklarım oldu. Adet dööneminde bir mahsuru yok, keyfine bak.
Adetliyken mastürbasyon yapmak gibi orgazm olmak da zararlı değildir. Hatta mastürbasyon sırasındaki uyarılmanın etkisiyle uterus kaslarının kasılıp gevşemesi, adet kanamasının daha rahat gerçekleşmesini sağlar. Bunun dışında mastürbasyon enfeksiyon riskini de azaltır.
Adet döneminde uterus içindeki kanın dışarıya atılabilmesi için rahim ağzı açık olmaktadır. Bu sebeple dışarıdan gelen her türlü enfeksiyona karşı rahim ve rahim içi çok hassastır. Bu nedenle prezervatif mutlaka kullanılmalıdır.
Adetin son günü ilişkiye girilir mi diyenler için evet demeliyiz. Adet sırasında yasaklanan cinsel ilişkinin helal sayılabilmesi için ise iki şart aranmaktadır. Adetin bitmesi ve yıkanıp temizlenmek şartlardır. Adet halinde ilişki yaşamak haram kılınmışsa da son aşamaya varmadan yakınlık helal sayılmıştır.
şunu unutmayın. adet olmak kirlilik değildir. adetten sonra gusul alınmalı meselesi yalandır. adet kirlilik değil. adetken ibadetler devam eder. cünüp olmak kirliliktir. o nedenle orgazm oldunuz ise yani cünüp iseniz elbette yıkanmanız gerek.
Hormon seviyeleri saçları, cildi ve bağışıklık sistemini olumlu yönede etkiler. Dolayısıyla bu dönemde cinsel arzularda bir artış görülmesi beklenir. Bu dönem kadınların sekse en yatkın oldukları zamanlardan. Ayrıca östrojen seviyesinin yüksekliği cinsel arzular kadar çekiciliğin de artmasını sağlıyor.
Regl döneminde cinsel ilişki, adet kanı akışında artışa neden olabilir, çünkü rahim damarları adet sırasında dolgun ve yırtılmaya eğilimlidir ve bu nedenle kolayca zarar görür. Bazı kadınlar adetlerinin cinsel ilişkiden bir veya iki gün sonra durduğunu fark eder.
Nikahsız el ele tutuşmak haramdır. Dudaktan yanaktan öpmek de günahtır. Zinaya girmez. Ama günahtır.
Cinsel İlişkide Örtüsüz Çıplaklıktan Sakındıran Hadisler:
Üstte de gördüğümüz hadislerden anladığımız üzere, cinsel ilişki sırasında eşlerin örtüsüz olması helâldir. Ancak olgun iman, Allah'a ve meleklere karşı utanmayı gerekli kıldığı gibi örtünmeyi de güzel kılmaktadır.
Fakat bu durumda mutlaka prezervatif kullanılmalıdır. Çünkü adet döneminde Rahim içindeki kanın dışarıya atılması için rahim ağzı açıktır. Dolayısı ile dışarıdan gelebilecek bütün enfeksiyonlara karşı hem rahim hem de rahim içi oldukça duyarlıdır. Bu yüzden mutlaka prezervatif kullanılmalıdır.
Bundan dolayı regl döneminde cinsel ilişki, kadına eziyet vermemesi için yasaklanmıştır. Bu durum kadının korumanın amacıdır. İslam dininde kadına verilen değerin kanıtlarından biri olduğu görülmektedir. Yani İslam dininde regl döneminde cinsel ilişki günah olarak görülmektedir.
Allah çok çok tövbe edenleri sever. İyice temizlenenleri / adet halinde ve ters yol ilişkisinden kaçınarak temizliğe özen gösterenleri de sever." Açıkça anlaşılacağı üzere adet halinde cinsel ilişki haram kılınmışsa da ilişkiye varmayan sevişme helâldir.
Erkekte cinsellik
Erkekte ise libido 20-30 yaşlar arasında doruğa çıkmıştır. Erkek de sağlıklı olduğu sürece ileri yaşlara kadar ereksiyon ve orgazm olabilme özelliklerini koruyabilir.
Eşlerin birbirini yalama, okşama, dudaklarıyla, oral yolla ve elleriyle cinsel ilişkiye hazırlamak için vücutlarının değişik yerlerine yaptıkları her türlü hareketin haram olmadığını söyleyebiliriz. Bu tavsiyelere uymak güzel olmakla beraber, üreme organından olmak şartıyla her türlü sevişme ve ilişki caizdir.
Adet döneminde yaygın olarak kullanılan ve vajina içine yerleştirilen araçlar olan tampon ve menstrual kaplar, mastürbasyon yapmaya engel değildir. Elbette 'içerisi' dolu olduğu için seks oyuncağınızı ya da parmaklarınızı vajina içine sokamazsınız ancak klitoral uyarı ile orgazma ulaşmanızda hiçbir sakınca yok.
Ön sevişme ve cinsel ilişki sırasında koca, kadının göğsünden zevk almasına izin verilir, Hanefi mezhebinde bu harekette salgı (yani süt) tüketilmediği sürece caizdir.
Rü'yada ihtilâm olduğu halde, dışarı meni akmamışsa gusül gerekmez. Kadın ihtilam olur da meninin dışarı çıktığını görmese ihtayatten güsletmesi daha iyidir. Çünkü kadından çıkan meni geri dönebilir. Bir kadından, yıkandıktan sonra, kocasının menisi akacak olsa, tekrar yıkanması gerekmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri