O yüzden şapka bulunmadan yazılmış adet kelimesi, 'tane' olarak karşılık buluyor. Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı zaman adet kelimesinin eş anlamlısı, 'miktar veya tane' ifadesi ile beraber bizi karşılamaktadır.
ÂDET KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI
Töre (Öz Türkçe bir kelimedir.) Gelenek (Öz Türkçe bir kelimedir.)
Tane Eş Anlamlısı
Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı zaman tane kelimesi için, 'adet' sözcüğünün kullanıldığı görülüyor. Birçok farklı yerde değişik amaçlar altında hem tane kelimesi hem de adet sözcüğü değerlendirilebilir.
TANENİN EŞ ANLAMLISI
Farsça kökenli olan tanenin eş anlamlısı adet olarak karşımıza çıkar. Bu iki kelime birbirinin anlamını karşılamaktadır. Bunun yanı sıra kıta, parça ve pare sözcükleri de bu listeye dâhil edilebilir. Zıt anlamlısı olmayan tane kelimesinin eş anlamlısı olan adet, sayma işleminde kullanılır.
Eş sesli değildir. Eş anlamı =tane dir.
İlgili 16 soru bulundu
Sağ kelimesi, eş sesli yani sesteş bir kelimedir. Sağ kelimesinin, sol kelimesinin karşıtı olarak kullanıldığı bilinmektedir.
Bir başka deyişle elle tutup gözle görebildiğimiz, koklayıp tadabildiğimiz veya koklayabildiğimiz varlıkları karşılayan kelimelerdir. » Rüzgâr, yağmur, soğuk, sıcak, ekşi, acı (tat), çiçek, gürültü, aydınlık, karanlık, mavi, koku, uzun, deniz… Yukarıdaki kelimeler beş duyu organımızdan en az biriyle algılanabilir.
Selam. Açıklama: Tane kelimesinin eş anlamı adet anlamına gelmektedir.
Yalnızca bir tane olup, bir benzeri ya da eşi olmayan şeylere tek denir. Matematik 1, 3, 5, 7 ve 9 tek sayılardır. Ayakkabı, çorap ve terlik gibi çift kullanılan nesnelerden her birine de tek denir.
BAĞIMSIZLIK EŞ ANLAMLISI
Hürriyet kelimesi bağımsızlık kelimesinin eş anlamlısı olarak bilinen bir kelimedir.
Türk Dil Kurumunda adet kelimesi sayı ve tane olarak değerlendirilmiştir. Eş anlamlı kelimeler yazılışları ve okunuşları farklı olsalar bile anlam bakımından aynı oldukları için eş anlamlı kelimeler birbirlerinin yerlerine kullanılabilirler. Adet kelimesinin eş anlamlısı birçok kaynakta tane olarak belirtilmektedir.
Merhaba tanenin zıt anlamlısı yoktur. eş anlamlısı adettir.
Ev ve hane kelimeleri eş anlamlıdır.
Ergenlik döneminden başlayarak menopoz dönemine kadar her ay düzenli olarak gerçekleşen vajinal kanamalar; regl, âdet kanaması ya da menstrüasyon olarak tanımlanır.
Netice kelimesinin eş anlamlısı belirgi, bulgu ve sonuç kelimesidir. Netice Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir?
Önder kelimesinin eş anlamlı kelimeleri başçı, imam, lider, öncü, rehber, şef, yol başçı kelimeleridir.
Öykü kelimesinin eş anlamlısı hikaye olarak tanımlanmıştır. Öykü ve hikaye aynı anlama gelen sözcüklerdir.
TDK'ya Göre Ödül Kelimesinin Eş Anlamlısı
Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı zaman bu kelimenin eş anlamlı karşılığı olarak 'mükafat' kelimesi öne çıkmaktadır.
Geçmiş kelimesinin dört farklı eş anlamlı kelimesi bulunur. Bunlar evvel, mazi, dün ve geridir. Kişiler geçmiş kelimesi yerine rahatlıkla dün, mazi, evvel ve geri kelimelerini kullanabilir.
Ev kelimesinin eş anlamlısı hane, konut, aile, beyit, mekan, ocak kelimeleridir.
TDK'ya göre ise bu kelimenin eş anlamlısı, 'fayda' sözcüğüdür.
UZAK KELİMESİ EŞ ANLAMLISI
Uzak kelimesinin eş ve yakın anlamlısı, anlamdaşı Irak kelimesidir. Aynı zamanda, cüda ve ayrı kelimeleri de uzak yerine kullanılabilir.
Aynı şekilde yazılıp okunması ve ses anlamından birbirine benzer olması ile beraber, anlamları birbirinden tamamen değişik olan kelimelerdir. Burada dikkat etmemiz gereken unsur insan ya da hayvanlara verdiğimiz İsimlerde sözcükler sesteş olarak kullanılmasıdır.
Eş sesli kelimeler yazılış ve okunuş bakımından aynı olan kelimelerdir. Fakat anlamları birbirinden farklıdır. Bu kelimelere eş sesli veya sesteş kelime denir. Kısaca eş sesli kelimeler bir kelimenin birden fazla anlam barındırmasıdır.
Türkçede kullanılan; taş, at, kurt, geç, saz, yol, serin, yağ, in, dal, gül, uç, dik, iç, an, kız, yağ, kaz, dolu, çay, kara, yaş, kaç, kan, bağ, kazan, asma, al, güldür, yan, var, yazma, koru, sık, bin, kat, ay, öğüt, sal, yaz, yüz, dil vb. pek çok sözcük eş seslilere örnek olarak gösterilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri