Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda, 2018-KPSS (B grubu) puan sırasına konulmak kaydıyla, pedagog unvanı için ilan edilen kadronun 5 katı aday sözlü sınava katılmaya hak kazanacaktır.
Nasıl pedagog olabilirim? PDR lisans mezunu olup adliyede çalışan her meslektaşımız Pedagog ünvanını alır. Adalet bakanlığı ilan açar ve bizlerde PDR mezunu olarak bu ilana başvururuz. Sonuçlar olumlu gerçekleşirse Pedagog ünvanı ile çalışmaya başlarız.
Sözlü sınav; 07 Şubat 2023 – 15 Mart 2023 tarihleri arasında, Adalet Bakanlığı (Ana Bina) Personel Genel Müdürlüğü Zemin Kat Toplantı Salonunda yapılacaktır. Sınav günü adayların kimlik belgelerini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN
06.03.2023-31.03.2023 tarihleri arasında psikolog, pedagog ve sosyal çalışmacı kadrolarına personel alımı için yapılan sözlü sınav sonuçları ile yerleştirmeye hak kazanan adaylardan istenilecek belgeler aşağıda ilan edilmiştir.
Pedagog Olmak için Kaç Puan Gerekir? Pedagog olmak için AYT'de eşit ağırlık puan türüne göre belirlenen Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık taban puanı 298,60853 ve Psikoloji taban puanı ise 209,23791'dir.
İlgili 18 soru bulundu
a) Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren Sosyal Hizmet, Psikoloji, Sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümlerinin birinden mezun olmak, b) 2022 yılı KPSS B grubu (KPSS) P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.
Adaylar başvurularını Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi. cbiko.gov.tr adresinden e-Devlet şifresi ile yapacak olup, duyuruda belirtilen süre içinde şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
Hükümlü-tutuklunun mesleği konusunda bilgi alır. Kurumda bulunan iş yurdu ve mesleki eğitim atölyelerine katılımı konusunda bilgi aktarımında bulunur. Gerekli gördüğünde hükümlü-tutuklunun aile üyeleri ile görüşme yaparak sorunların tespit ve çözümlenmesine yardımcı olur.
Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak olup, adaylar 25 Nisan 2023 – 11 Mayıs 2023 tarihleri arasında saat 23:59:59'a kadar https://www.turkiye.gov.tr sitesi üzerinden giriş yaparak, “Adalet Bakanlığı İş Başvurusu” ekranını kullanarak başvuruları gerçekleştireceklerdir.
Pedagog olmak için, üniversitelerin Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olmak gerekmektedir.
3. Başvurularda, lisans mezunları için 2018 KPSSP3, önlisans mezunları için 2018 KPSSP93, ortaöğretim mezunları için 2018 KPSSP94 puanı esas alınmak kaydıyla Kamu Personeli Seçme Sınavından 70 ve daha yukarı puan almış olma şartı aranacaktır.
Aile ve Sosyal Hizmetler Alanındaki Uzmanlar
Mesleki olarak psikiyatrist, psikolog, pedagog, aile danışmanı, terapist, gerontolog, yaşlı bakım uzmanı, sosyal hizmet uzmanı, sosyal hizmet tercümanı, uzman bilirkişi gibi unvanlar alabilirler.
Yeni mezun bir psikolojik danışmanın maaşı genellikle 11.000 TL ile 23.500 TL arasında değişebilir. Daha deneyimli bir psikolojik danışmanın maaşı ise 17.000 TL ile 26.000 TL arasında değişebilir.
Sosyal çalışma görevlisi ünvanı altında hizmet eden çocuk gelişimciler suça sürüklenmiş çocukların genel durumlarını, adli ortamlarda kendilerini ifade edebilmelerin yanında, çocuk adalet sisteminin her aşamasında gelişimlerinin takibiyle ilgilenmektedirler.
YÖK 2011 tarihli adalet bakanlığına sunduğu görüş yazısı açıktır. Pedagog sadece Psikolojik Danışma ve Rehberlik mezunları ile 2007 de kapatılan ve halen mezun vermeyen Eğitim programı ve geliştirme mezunlarıdır .
Adli Bilimler Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Adli Bilimler, ülkemizde 2020 yılı itibariyle yalnızca tek bir üniversitede 3 farklı seçenekle eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür.
Adli Psikolog Nedir, Ne İş Yapar? Adli psikolog, suçlu davranışları ve suçluların zihinsel durumlarını inceleyen bir psikologdur. Mahkemelerde tanıklık yapar, suçluların rehabilitasyonu için tedavi planları hazırlar ve suçluların cezaevlerindeki psikolojik sağlıklarını takip eder.
Pedagoglar, üniversitelerin rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümünden mezun olması gerekirken psikologlar, psikoloji bölümünden mezun olur. Rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümünden mezun olduktan sonra insanlar, pedagog unvanı alınabilir.
Çocukların ruhsal ve içsel dünyaları ile ilgilenen ve bu konuda uzun yıllar eğitim almış doktorlara pedagog adı verilir. Pedagoglar 0-12 yaş aralığında olan çocuklara özel olarak hizmet vermektedir. Daha büyük olan 13 yaşından sonraki çocuk grubuna ise psikolog ya da psikiyatrist uzmanı bakmaktadır.
Bunun için bireysel olarak veya gruplar halinde psikolojik danışma ve rehberlik hizmeti verirler. Mezunlar, resmi ve özel okullarda, dershanelerde, rehberlik ve araştırma merkezlerinde, özel eğitim kurumlarında, halk eğitim merkezlerinde, çocuk yuvalarında görev alabilmektedirler.
KPSS P3 puan türü Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin eşit oranda ağırlığa sahip olduğu, Lisans B Grubu kadroların atamasında kullanılan puan türüdür. KPSS P3 puanının hesaplanmasında; Genel Yetenek yüzde 50, Genel Kültür yüzde 50 ağırlığa sahiptir.
eleman.net verilerine göre, Pedagog 2023 yılında ortalama 17.900 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Pedagog , Ocak 2023 yılında ortalama 13.860 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.448 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Genel yetenek ve genel kültür ağırlıklı olan, bütün lisans mezunlarının tercih ettiği puan türüdür. Bunun dışında şu anda P3 puan türüyle mühendis, memur, teknikler, hemşire, teknisyen ve psikolog gibi mesleklere giriş yapabiliyorsunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri