Helin, İngilizce anlamı ışık olan bir isimdir. Kur'an'da geçmeyen bir isim olsa da dinimizce kız çocuklarına konulmasında herhangi bir sakınca bulunmaz.
Helen ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Helen adını koymak caizdir.
Helen ismi Yunancaya dayanan bir kökenden gelir. Net bir kaynak olmamakla beraber Helen isminin anlamı güneş ile bağlantılı olarak kabul ediliyor. Aynı zamanda Helen Yunan mitolojisine göre Truva savaşına neden olan dünyanın en güzel kadını olarak biliniyor.
Helen ismi, eski Yunanlı anlamına sahip bir isimdir. Günümüzde çok sık tercih edilen ve kız çocukları için kullanılan isimlerden biridir.
Yumuşak Huylu, İnce Nazik Kimse. Türkiye'de Helen ismini kullanan 2.593 kişi bulunmaktadır.
İlgili 22 soru bulundu
Helen (Helene) veya Truvalı Helen, Menelaos'un karısı. Yunan mitolojisine göre Truva savaşına neden olan dünyanın en güzel kadınıdır. Çeşitli efsanelere göre Zeus'un fani bir kadından olan tek kızıdır. Sparta kraliçesi Leda ile kuğu kılığına girmiş tanrı Zeus'un kaçamağından doğan bir kızdır.
HELİN ADI KURAN'DA VAR MI, GEÇİYOR MU? Helin ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Helin adını koymak caizdir.
Bu kapsamda kız çocukları için son dönemin en popüler isimlerinden biri Arya ismidir. Arya ismi sözlük anlamı olarak güçlülüğü, soyluluğu ve asaleti temsil eder. Arya ismine sahip olan kız çocuklarının daha dirayetli kişiler olacağı ifade edilir. Bunun yanı sıra Arya ismi neşeyi de simgeler.
Elena isminin kökeni eski yunan çağlarına dayanmaktadır. Günümüzde Türkçe içerisinde de isim olarak kullanılan sözcüklerden biridir.
Paris altın elmayı Afrodit'e verir. Karşılığında Afrodit, "tüm kadınların en güzeli" olan Helen'i, Paris'e aşık eder.
Neva, Fransızca ve Arapça kökenli bir isimdir. Neva, ahenk, ses, seda anlamlarına gelen bir isimdir. Aynı zamanda Türk Sanat Müziğinde bir makamın ismi de Neva'dır. Bir diğer anlam olarak da Neva ismi zenginlik, mutluluk ya da ferahlık anlamlarına gelir.
Helin Türkiye'de yerleşik olarak bilinen ve Kürtçe üzerinden gelmiş güzel bir isimdir. Özellikle telaffuzu ve okunuşu ile büyük beğeni toplayan isimler arasında bulunuyor. Kürtçe üzerinden Türkçe anlamına bakıldığı zaman, 'Kuş yuvası' anlamına geldiği görülmektedir.
Elisa, Arapça ve İbranice kökenli bir kelimedir ve dilimize de bu dillerden geçmiştir. Elisa isminin anlamı cennet kapısında bekleyen melek anlamına gelir. Aynı zamanda Elisa, Allah'ın yemini ya da sözü anlamına da gelir. Bu nedenle Elisa isminin anlamı öğrenildiğinde beğenilerek kız bebekleri için tercih edilmektedir.
Arapça kökenli bir isim olan Elif isminde Türkiye'de 514.594 kişi vardır. Anlamı zarif ve uzun boylu kız olan Elif ismi Kur'an'da sık sık geçmektedir ve bu nedenle de ülkemizde kız bebekleri için sık sık tercih edilmektedir.
Alina son dönemlerin en ilgi çeken ve internetten sıkça araştırılan isimleri içerisinde gelmektedir. Bu isim kız çocukları için kullanılır ve kökeni Yunancadan gelmektedir.
Lena ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmektedir ve Lena adını koymak caizdir. LENA İSMİNDE KAÇ KİŞİ VAR? Türkiye'de Lena ismini kullanan 1.298 kişi bulunmaktadır. İstanbul'da Lena ismini kullanan 423 kişi bulunmaktadır.
Luna ismi dilimize İtalyanca ve Latince dillerinden geçmiştir. Kur'an'da geçmese de anlamı bakımından Luna isminin konulmasında herhangi bir sorun yoktur. Bu nedenle de Luna dinen caiz isimler arasında yer almaktadır. Luna, TDK sözlük anlamı olarak dolunay ya da ay anlamına gelir.
Özellikle kız bebek bekleyen veya isteyen aileler, Alya adına rağbet gösteriyor. Alya ismi Arapça kökenli olup (أَلْعَلياءُ) “şeref”, “sema”, “dağ tepesi” ve “yüksek yer” manalarına gelmektedir. . Alya ismi Arapça kökenli bir isim olmasına rağmen Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir.
Aden ismi, anlam olarak; "cennet bahçesi" anlamına gelir. Ayrıca, terimsel anlamına göre, biyolojik açıdan; salgı yapan organ ve bez anlamında kullanılmaktadır. Aden, bunların yanında, Yemen'deki bir liman şehrinin de adıdır. Aden isminin kökeni, Arapçadır.
ALYA İSMİ DİNEN CAİZ Mİ? Alya ismi söyleniş güzelliği ve mana derinliği sebebiyle çocuklar için tercih edilebilecek isimlerdendir. Kız çocuklarına bu ismin verilmesinde İslami açıdan bir sakınca yoktur ve bu isim dinen caizdir.
Türkçe'de yer alan Eylül isminin kökeni Arapçadır. Arapça eylûl (أيلول), Süryanice Arami/Süryani takviminin altıncı ayına atıfta bulunan ˀelūl (אלול) kelimesinden alıntıdır. Bu isim ise köken açısından Akadca hasat festivali ve bu festivalin yapıldığı ayı tanımlayan elūlu/elūnu kelimesinden türemiştir.
Afrodit; Yunan mitolojisinde aşk ve güzellik tanrıçası, Roma mitolojisindeki ismi Venüs'tür.
Arkeolojide de genel olarak İÖ. 330 ile İÖ. 30 yılları arasındaki 300 yıllık süreç Hellenistik Dönem olarak tanımlanır. Dönemin başını ve sonunu iki siyasi olay belirler. Başlangıç tarihi olarak Büyük İskender'in İÖ. 334'te Anadolu'ya geçişi benimsenmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri