Adware, (İngilizce açılımı ile advertising-supported software yani reklam destekli yazılım) yüklenildiği bilgisayara yüklenme işleminden sonra program kullanımdayken otomatik olarak çalışan, gösteren ve indirme yapan bir yazılım paketidir.
Adware (Reklam Yazılımı), bilgisayarınızda reklamlar görüntülemek, arama isteklerinizi reklam web sitelerine yeniden yönlendirmek ve özelleştirilmiş reklamların görüntülenmesi için ziyaret ettiğiniz web sitelerinin türleri gibi hakkınızdaki pazarlama verilerini toplamak amacıyla tasarlanmış programlara verilen addır.
Reklam Yazılımı (Adware), reklamları destekleyen yazılımın kısaltılmış biçimidir. Reklam malzemelerini görüntüleyen programlar bu kategoriye girer. Reklam yazılımı uygulamaları genellikle otomatik olarak İnternet tarayıcısında reklam içeren yeni bir açılır pencere açar veya tarayıcının giriş sayfasını değiştirir.
Teknik olarak adware bir virüs değildir zira virüslerin amacı kontrolsüz bir şekilde çoğalarak kullandığınız cihazdaki dosyaları bozmaktır.
Web Sayfaları Yoluyla Bulaşma
Firewall veya antivirüs yazılımı gibi güvenlik yöntemleri ile korunmayan bilgisayarlar internete açık oldukları her zaman tehdit altındadır. Bu bilgisayarlar ile internet üzerinde yapılan gezintiler virüs tehdidi başta olmak üzere Adware bulaşma riski ile de karşı karşıyadır.
İlgili 21 soru bulundu
Telefon reklam virüsü bakımından iOS cihazlar çok daha güvenlidirler. Ancak Android cep telefonu modelleri çeşitlerinde her ne kadar bu risk yüksek de olsa eğer doğru tedbirler alınarak kullanıldığı sürece reklam virüsü bulaşma riski en aza indirilebilir.
Kaybolmayan pop-up reklamlar ve yeni sekmeler. Chrome ana sayfanızın veya arama motorunuzun izniniz olmadan sürekli değişmesi. İstenmeyen Chrome uzantılarının veya araç çubuklarının geri gelmesi. Göz atma deneyiminizin ele geçirilmesi ve tanımadığınız sayfalara veya reklamlara yönlendirilmeniz.
Adware, bilgisayar kullanımınızla ilgili verileri toplamak ve size uygun reklamları sağlamak için kullanılan kötü amaçlı yazılımdır. Reklam yazılımları her zaman tehlikeli değildir ama, bazı durumlarda reklam yazılımları sisteminizde sorunlara neden olabilir.
Virüsler elektronik cihazlara genellikle çeşitli indirme işlemleriyle bulaşır. Zararlı yazılımlar telefona pek çok farklı yolla bulaşabilir. Virüsler telefona gönderilen mesaj ve maillerin içerisinde de gizlenmiş olabilir. Bu tip mesajlarda genel de tıklanması istenen bir bağlantı mevcuttur.
Telefona Virüs Neden ve Nasıl Bulaşır? E-posta adresine gelen zararlı bağlantıya tıklanması ile kötü amaçlı yazılım indirilebilir. Güvenilir olmayan APK indirme sitelerindeki uygulamalarda zararlı yazılım olabilir. Uygulamaların kullandığı hizmetlerden kullanıcının cihazına malware bulaşabilir.
Chrome reklam virüsü nedir? Chrome reklam virüsü olarak resmi bir adı olmasa da, temel olarak Google Chrome internet tarayıcısını hedef alarak saldıran bir virüs türü olduğu için bu isimle anılıyor. Virüs, hangi internet sitesini ziyaret ediyor olursanız olun karşınıza ilgisiz reklamlar çıkarıyor.
Kötü amaçlı reklam (kötü amaçlı reklamcılığın bir birleşik sözcük) internet ilanının kötü amaçlı yazılım yayılması için kullanılmasıdır. Genellikle, meşru çevrimiçi reklam ağları ve web sayfalarına kötü amaçlı veya kötü amaçlı yüklü reklamlar enjekte etmeyi içerir.
Malware, “Malicious software”in kısaltılması olan virüsler, truva atları, trojanlar ve istenmeyen diğer kötü niyetli yazılımların genel adıdır. Malwareler bilgisayar sistemlerine zarar vermek, bilgilerimizi çalmak ve diğer kötü amaçlı yazılımlardır.
Antivirüs programı kullanarak, zararlı uygulamaları kaldırarak ve telefonunuzu güncelleyerek virüsleri temizleyebilirsiniz. Ancak, tüm bu yöntemler başarısız olursa, son çare olarak telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürerek virüsleri tamamen temizleyebilirsiniz.
'XHelper'ı tespit etmesi zor yapan şey kendisini bir Android servisi gibi göstermesi ve kurması. Dolayısıyla virüslü uygulamayı kaldırmak virüsü kaldırmıyor. Yazılım açılır pencereler ve spam bildirimler göstermeyi sürdürüyor. Cihazlar fabrika ayarlarına sıfırlansa bile virüs her seferinde kendini yeniden yüklüyor.
AV-TEST tarafından yapılan testler nihayetinde en başarılı antivirüs yazılımları Avast, Avira, Bitdefender, G DATA, Kaspersky ve Trend Micro olarak belirlendi. Dünya genelinde oldukça popüler olan bu yazılımlar; koruma, performans, kullanılabilir testlerinden tam puan almayı başardılar.
Siber saldırı;, şifreleme yöntemlerini ve kodlarını bilen ve bunları kırabilen kişi ve kurumlar tarafından yapılabilir. Bu işi yapan kişiler “hacker” olarak bilinir. Bu kişiler, farklı kurumlara ve kişilere ait olan sitelere ve bilgisayarlara zarar vermek veya bilgi çalmak amacıyla bu eylemi gerçekleştirirler.
Zararlı yazılım, kötü amaçlı yazılım veya malware (İngilizce: malicious software kavramının kısaltması), bilgisayar ve mobil cihazların işlevlerini bozmak, kritik bilgileri toplamak, özel bilgisayar sistemlerine erişim sağlamak ve istenmeyen reklamları göstermek amacı ile kullanılan yazılımdır.
Bir DDoS saldırısı sırasında bir dizi bot veya botnet, bir web sitesini veya hizmeti yoğun HTTP isteği ve trafiği ile karşı karşıya bırakır. Temelde saldırı sırasında birden fazla bilgisayar tek bir bilgisayara saldırır ve gerçek kullanıcıların dışarıda kalmasına neden olur.
Bir siteye sadece bakarak virüs bulaşması imkansızdır -eğer mevcut kullandığınız tarayıcınızın internet sitelerini gösterebilmek için kimi programları otomatik olarak yüklemesine izin vermediyseniz-. Ancak illegal sitelerde gezinirken bilgisayarınıza virüs bulaşma ihtimali normal sitelerde olduğundan daha fazladır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri