Emsey Hastanesi'nde sağlık sorunları nedeniyle bir haftadır tedavi gördüğü bilinen
Genç yaşlarında verem hastalığıyla da mücadele eden Menzil cemaatinin lideri Gavs-ı Sânî Hazretleri, böbrek yetmezliği nedeniyle 12 Temmuz 2023'te vefat etmiştir.
1993 yılında ise Seyda olarak bilinen Muhammed Raşit Elhüseyni en çok sevdiği Ragbine kavuşmasıyla birlikte yeni menzil şeyhi Seyyid Muhammed Raşit El Hüseyni'nin kardeşi olan Gavsı Sani Seyyid Abdülbaki El Hüseyni olmuştur.
MENZİL ŞEYHİ ABDÜLBAKİ ELHÜSEYNİ ÖLÜM SEBEBİ NEDİR? Menzil cemaatinin lideri Abdulbaki Erol, böbrek yetmezliği nedeniyle Pendik Kurtköy'de bulunan özel bir hastanede tedavi görüyordu. 74 yaşındaki Erol, bugün saat 14.00 sıralarında hayatını kaybetti.
Menzil şeyhi Seyyid Abdulbaki'nin, Hz Muhammed'in 30'ncu göbekten torunu olduğu söylenir. Babasının medresesinde Arapça ve din ilimleri öğretilmektedir. Abdulbaki Erol, eğitimine Siirt'te ve Van'da devam etmiş, genç yaşlarında verem hastalığı geçirmesi üzerine de tedavi için Ankara'ya gönderilmiştir.
İlgili 40 soru bulundu
Nakşibendiliğin Menzil kolunun şeyhi Abdülbaki Erol'un hayatını kaybetmesinin ardından tarikat üçe bölündü. Abdülbaki Erol hayattayken, oğulları Saki Erol, Fettah Erol ve Mübarek Erol'a halifelik vermişti. Böylece tarikat üçe bölünmüştü. Tarikata bağlı Semerkand Vakfı, Semerkand TV ve şirketler Mübarek Erol'a kalmıştı.
Menzil Cemaati, Nakşibendiye'ye bağlı olup Türkiye'deki cemaatler arasında en fazla mensubu olanlardan biridir. Abdulhakim Erol (1902-1972) tarafından kurulmuştur. 12 Temmuz 2023'e kadar önderleri Abdülbaki Erol'du.
Organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti
Cemaaate yakın kaynaklara göre Abdülbaki Erol, yaklaşık 1 buçuk yıldır İstanbul'da tedavi görüyordu. Bir hafta önce durumu ağırlaşan Erol, dün saat 14.10'da çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.
Emsey Hastanesi'nde sağlık sorunları nedeniyle bir haftadır tedavi gördüğü bilinen Menzil şeyhi Abdülbâkî Erol, bugün (12 Temmuz) saat 14:10'da hayatını kaybetti. Menzil Cemaati'nin açıklamasına göre 74 yaşında hayatını kaybeden Erol, Adıyaman'da defnedilecek.
Büyük alim ve büyük Allah dostu olan Seyyid Abdulhakim el Hüseyni'nin (k.s) hayatı merak ediliyor. Gavs-ı Azam ve Gavs-ı Bilvanisi olarak da bilinen Seyyid Abdulhakim El Hüseyni hazretleri 1905 yılında Bitlis'in Baykan ilçesinin Bilvanis Köyünde dünyaya geldi.
Adıyaman, Siirt ve Van'da dini eğitim ve Arapça eğitimi aldı. Babasının vefatından sonra cemaat lideri olan abisi Muhammed Raşid Erol'un 22 Ekim 1993 tarihinde vefatı ile cemaat lideri oldu. Kamuoyunda Gavs-ı Sani Şeyh Abdülbaki Elhüseyni olarak bilinen Abdulbaki Erol'un yedi çocuğu bulunmaktadır.
Fakat yapılan açıklamada, Abdulbaki Elhüseyni'nin üç oğlu, Muhammed Saki, Muhammed Fettah ve Muhammed Mübarek'in cemaati birlikte yöneteceği belirtildi. Muhammed Saki Elhüseyni, cemaatin Semerkand Vakfı'ndan ayrılıp Serhendi isimli bir vakıf kurduğunu, yeni yayınevi ve televizyon kanalı kuracağını açıkladı.
Türkiye'nin en büyük tarikatlarından biri olan Menzil artık 3 şeyh tarafından idare edilecek. Cemaat ve tarikatlarla ilgili araştırmalarıyla tanınan Müfid Yüksel, tarikatlarda "şeyh seçimi" diye bir uygulamanın olmadığını belirtiyor.
Adını Adıyaman'daki bir köyden aldı
Menzil, Nakşibendi tarikatının Halidiye kolunun Türkiye'deki oluşumlarından biri.
Nakşibendiliğin Menzil kolunun şeyhi Abdülbaki Erol'un ölmesinin ardından tarikat üçe bölündü. Abdülbaki Erol hayattayken, oğulları Saki Erol, Fettah Erol ve Mübarek Erol'a halifelik vermişti.
Menzil Şeyhi Seyyid Abdülbaki Elhüseyni, irşad görevini yürüttüğü Menzil'de son yolculuğuna uğurlanacak. Gavsı Sani hazretleri Nakşibendi Tarikanının büyüklerinden olan babası ve abisi Seyda Muhammed Raşid'in de bulunduğu Menzil'deki Markat-ı şerife defnedilecek.
Son günlerde özellikle devlet kademelerinde çok fazla söz hakkı olduğu iddia edilen Menzil tarikatının lideri Abdülbaki Elhüseyni hayatını kaybetti. 1949 doğumlu olan Abdülbaki Erol (Elhüseyni), abisi Muhammed Raşit Elhüseyni'nin 1993 yılında vefat etmesi sonrasında Menzil'in yeni lideri olmuştu.
Menzil şeyhi Abdulbaki El Hüseyini'nin servetinin ne kadar olduğu kesin olarak bilinmemektedir. Ancak, çeşitli kaynaklarda servetinin birkaç milyar dolar olduğu tahmin edilmektedir.
Nakşibendiyye tarikatının kurucusu Bahâeddin Nakşibend'in mürşidi.
Osmanlı Devleti'nde resmî haberleşmeyi sağlayan posta teşkilâtı ve ordunun konaklama noktaları için kullanılan bir terim.
Muhammed Cemal b. el-Kebîr b. Musa b. mran b. Yahya b. Hüsameddin el-Bekrî eş-Şattârî el-Muktserî el-Hindî en- Nakşibendî aslen Sistanlı olup soyu Ebû Bekir es-Sıddîk'e ulaşmaktadır.
Nakşibendilik tarikatı ise kökenini soy olarak Ali ve altıncı imam Cafer-i Sadık'a dayandırmaktadır. Fakat tarikatın kurucusu olarak adı geçen Bahaddin Nakşibend'in Ali'yle dolayısıyla peygamber Muhammed ile herhangi bir soy bağı yoktur.
Nakşibendi tarikatı, 1318-1389 yılları arasında Türkistan'da yaşayan Bahaeddin Nakşibend tarafından kurulmuştur ve İslam dünyasında çok yaygındır. Farsça bir kelimedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri