AFAD Gönüllülük projesi ile amaç, afet ve acil durumlar için AFAD'a destek olacak; yaşatmak için yaşamak prensibi ile yoğrulmuş bilgi, beceri ve istekliliğe sahip gönüllüler kazanmak ve yetiştirmektir. KİMLER GÖNÜLLÜ OLABİLİR? AFAD Gönüllüsü olmaya istekli 18 yaş ve üzeri olan herkes gönüllü olabiliyor.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, afet ve acil durumlara ilişkin tek yetkili kurum olup, bir şemsiye kurum anlayışıyla afet ve acil durumun niteliği ve büyüklüğüne göre gerek Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri, Sağlık, Ulaştırma ve Altyapı vb. ilgili diğer bakanlıklar ile gerekse sivil toplum kuruluşları ile ...
Kurum, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığına bağlı olarak çalışmaktadır. Afet öncesi hazırlık ve zarar azaltma, afet esnasında yapılacak müdahale ve afet sonrasındaki iyileştirme çalışmalarının yönetim ve koordinasyonunu gerçekleştirmek, kurumun temel görev ve amacıdır.
AFAD Gönüllüleri afet öncesinde, afet esnasında ve afet sonrasında ihtiyaç duyulan alanlarda (sağlık, beslenme, psikososyal destek, barınma, arama kurtarma, vb.) yetiştirilerek afetin her evresinde etkin şekilde çalışması sağlanacak ve böylece toplum afet ve acil durumlara daha dirençli hale getirilecektir.
Gönüllü faaliyetlerine katılmak zorunlu mu? Katılım zorunlu değildir.
İlgili 18 soru bulundu
Temel AFAD Gönüllüğü eğitimlerini tamamladıktan sonra sahada arama kurtarma ekiplerine birebir katkıda bulunmak isteyen gönüllüler ise Destek AFAD Gönüllüsü olarak eğitimlerini sürdürüyor.
Deprem bölgesine gönüllü olarak gitmek isteyen vatandaşların öncelikle AFAD Gönüllülük Sistemine başvuru yapması gerekmektedir. Başvurular e-devlet üzerinden alınmakta olup başvuru yapan kişiler SMS ve e-mail yoluyla portala (https://gonullu.afad.gov.tr) yönlendirileceklerdir.
Eğitimler 2 gün teorik, 3 gün uygulamalı olarak gerçekleştirilmektedir. 24. grup Destek AFAD Gönüllüleri eğitimleri 10/10/2022 ve 14/10/2022 tarihleri arasında AFAD gönüllülerine eğitim verilmiştir. Gönüllü eğitimleri yapılan başvurular dikkate alınarak planlanmaktadır.
15 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımız de AFAD Gönüllülük sistemine, e-Devlet üzerinden kolaylıkla başvurup ilk eğitimlerini internet üzerinden alabiliyor. Afet ve acil durum öncesinde, sırasında ve sonrasında görev alacak AFAD Gönüllüleri, yetkinlikleri ile aldıkları eğitime göre üç ayrı seviyede sınıflandırılıyor.
AFAD Gönüllülük Sistemine başvurular sadece e-devlet üzerinden alınıyor. Başvurunun ardından başvuru yapan kişiler SMS ve e-mail yoluyla portala (https://gonullu.afad.gov.tr) yönlendiriliyor. Gönüllü adayları, gönüllülük sistemi kapsamındaki eğitim, faaliyet ve görevleri gönüllülük portalı üzerinden takip edebiliyor.
T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı
Hayatı Palakoğlu 1972'de Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde doğdu. Eğitimini Afşin İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirdi, daha sonra ise lisans eğitimi için Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne gitti.
afad.gov.tr
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı - AFAD.
Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlıdır.
AFAD ise 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi 30. maddeden anlaşıldığı üzere; ayrı bir kamu tüzel kişiliğine sahip olmayan, Devlet tüzel kişiliği bünyesinde, merkezden yönetimin başkent teşkilatında, kamu idaresinin içerisinde yer alan İç İşleri Bakanlığına bağlı idari bir birimdir.
Toplam gönüllü sayısı 719 bin kişiye ulaştı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Gönüllülük Dairesi Saha Koordinatörü İdris Varlı, AFAD Gönüllülük Sistemi'nin 2019 yılında AFAD Gönüllülük Dairesi Başkanlığı olarak kurulduğunu, şu an farkındalık ve gönüllülük dairesi olarak devam ettiğini söyledi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Gönüllülük Dairesi Saha Koordinatörü İdris Varlı, Kahramanmaraş merkezli depremler öncesi yaklaşık 624 bin olan AFAD gönüllüsü sayısının depremlerden sonra 1 milyon 390 bine ulaştığını söyledi.
Uzman AFAD Gönüllüsü kimlik kartı size; tatbikatlara katılım ile afet ve acil durumlarda profesyonel ekiplerle koordineli bir şekilde olaylara müdahale yetkisi kazandırır. Portalda açılan aşağıdaki sınıf ve saha eğitimlerden istediklerinize ücretsiz katılıp, ulusal çapta geçerli serti ka- larınızı alabilirsiniz.
Derneğimiz bu kapsamda tamamen gönüllülük esası ile çalışmalarını yürütür ve Derneğin çalışma veya faaliyetleri için herhangi bir ücret ödemez.
18 yaşından büyük, e-devlet şifresi olan her vatandaş AFAD gönüllüsü olabiliyor. Gönüllüler, tamamladıkları eğitimin ardından, olası bir afet sonrasında profesyonel ekip afet bölgesine ulaşana kadar acil desteği sağlayabilecek donanım sahip oluyor.
AFAD Gönüllüsü, tamamıyla kendi isteği doğrultusunda dayanışma ve yardımlaşma amacıyla, fiziksel gücünü, zamanını, yeteneğini, bilgi birikimini ve deneyimini kullanarak afet ve acil durum öncesinde, sırasında ve sonrasında toplum hizmeti çalışmalarına katkı sağlayan kişilerdir.
Buçan, AFAD için gönüllülerin önemini “AFAD gönüllüsü, herhangi bir maddi menfaat beklemeksizin bilgisini, birikimini, deneyimini bu ülke insanına sunan kişidir bizim için. Bir afet olduğu vakit afetin getireceği maddi ve manevi zarar büyük olacak. Bu zararı en aza indirmenin yolu gönüllülerimizden geçiyor.
2.2. Sınava başvuru tarihinin son günü itibarıyla 30 (otuz) yaşından gün almamış olmak. 2.3. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.
eleman.net verilerine göre, Afet Müdahale Elemanı 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 27.500 TL maaş alıyor. Afet Müdahale Elemanı, 2024 yılında en düşük 27.400 TL alırken, en yüksek 34.400 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Afet Müdahale Elemanı, Temmuz 2023 yılında ortalama 19.800 TL maaş alıyordu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri