1 1 afet konteyneri modeli 21 m2 kullanım alanına sahip olup yapı içerisinde ailenin kullanımına özel iki oda ile WC duş ünitesi yer almaktadır. Tam fabrika üretimli sevk edilen deprem konteyneri ihtiyaç bölgesinde indirildiği anda kullanıma hazır hale gelmektedir.
Ön üretimi fabrikada gerçekleştirilen 3×7 m ebatlarındaki konteynerlerde, bir ailenin temel ihtiyaçlarının karşılanacağı standart konfor koşulları sağlanmıştır. 21 m2 lik konteyner içinde; 1 mutfak evyesi, duş, klozet ve lavabonun yer aldığı bir banyo ve iki oda yer almaktadır.
Konteyner Kent'te bulunan evler 21 metrekare olacak şekilde, mutfak, banyo ve tuvaleti de olacak şekilde tasarlandı. Evlerin içinde beyaz eşya, koltuk ve masa, mutfak eşyaları ve ısınma sistemi de bulunacak.
1+1 plandaki deprem konteyneri içerisinde 6 kişi yaşayabilmektedir. Afet dönemlerinde bir ailenin barınma sorunu deprem konteyneri ile en iyi şekilde çözümlenebilmektedir.
Evleri kullanılamaz hâle gelen vatandaşlar acil olarak çadırlara yerleştirildi. Bölgede evler yeniden yapılana kadar depremzedelerin konteyner evlere yerleştirilmesi planlamaları da hızla devam ediyor. AFAD, depremzedelerin evlerine kavuşana kadar konteyner evlerde yaşamaları için yardımlara başladı.
İlgili 37 soru bulundu
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Marmara Bölgesi'ndeki afetlere hazırlık sürecine katkıda bulunacak Silivri Lojistik Deposu'nda 59 bin çadır ve 5 bin 628 katlanabilir konteyner stokunun oluşturulduğunu bildirdi.
TÜM PREFABRİK VE KONTEYNERLERDE KDV YÜZDE 1
Bugünkü kararla deprem bölgesi ve kurum sınırlaması kaldırıldı. Yılsonuna kadar tüm prefabrik ve konteyner teslimlerinde KDV yüzde 1 oldu. Depremzedeler, kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhane ve sosyal tesislerde konaklama ve yemek hizmetlerinden ücretsiz yararlanacak.
Deprem ve Afet Konteyner Modelleri
Her iki yapıda da uzun ömürlü kullanımla beraber hızlı üretim ve kurulum avantajı bulunmaktadır. 1 1 afet konteyneri modeli 21 m2 kullanım alanına sahip olup yapı içerisinde ailenin kullanımına özel iki oda ile WC duş ünitesi yer almaktadır.
GÜNLÜK ÜRETİM 20'DEN 50'YE ÇIKTI, FİYATI İSE 95 BİN TL
AFAD ve Kızılay tarafından bölgenin en çok ihtiyacı olan, bir ailenin yaşayabileceği iki oda, tuvalet, mutfak, içeren bir konteyner tipi belirlendi, örnek gösterildi. Biz de sadece onu üretiyoruz.
Kenarlar, çelik saç ve cam takviyeli reçinelerle kaplıdır. Kasa boyutları, genişlik ve yükseklik 2,4 m, uzunluk ise 6,9 veya 12 m olabilecek şekildedir. Bir konteyner birçok defa kullanılabilir.
Yaşam merkezindeki 21 metrekare olacak konteynerlerin içerisinde içerisinde 2 oda, 4 yatak, mutfak eyvesi ve gereçleri, duş, klozet, lavabo, banyo ve ısıtıcının yanı sıra mobilya da yer alacak. ASO üyesi sanayiciler, konteynerleri satın alarak kampanyaya katkıda bulunuyorlar.
Yalıtım dahi olsa ısıtma olmaksızın kışın soğuk günlerinde konteyner evde kalmak pek mümkün değildir. Eğer bulunduğunuz alanda elektrik veya doğalgaz altyapısı varsa buna bağlı ısıtma seçeneklerini kullanılabilirsiniz. Bunların olmadığı durumlarda ise soba bir zorunluluk olarak karşınıza çıkacaktır.
a) Belediyeden Konteyner İzni Nasıl Alınır? Belediyelerden doğrudan konteyner izni için başvurmak söz konusu değildir. Konteyner koyabilmek için belediyeye inşaat ruhsatı başvurusu yapılması gerekir. Çünkü sabit konteynerler, yapı statüsündedir ve yapı yapılabilmesi için belediyeden ruhsat alınması gerekir.
Konteyner kentin elektrik ve su hattının yüzde 40'ı tamamlanırken çalışmaların bittiği sahalara da konteynerler yerleştiriliyor. 21 metrekarelik konteynerlerde elektrikli ısıtıcı, termosifonlu sıcak su, yatak odası, mutfak ve banyo bulunuyor.
Kurulan Acil Durum (Deprem) Malzeme Konteynerleri içerisinde Jeneratör, Delici ve Kırıcı Matkaplar, Seyyar Aydınlatma, Kablolar, El Feneri, Megafon, İlk Yardım Çantaları, Sedyeler, Soğuk İklim Çadırları, Yangın Söndürme Tüpleri vb. 59 parça malzeme bulunuyor.
Duyuruya göre konteyner yardımı öncelik sırasına göre verilecek. Karara göre, "Fiilen oturmakta olduğu evi sırasıyla yıkık, acil yıktırılacak veya ağır hasarlı tespit edilenlerden aynı yerde hasarsız ikinci bir konutu olmayanlar, öncelikli gruplardan başlamak suretiyle yerleştirilecektir."
Bir Konteyner Bedeli : 90.000 TL'dir. "Konteyner Kent" T.C. İçişleri Bakanlığı izni ve AFAD koordinasyonuyla kurulacak.
Konteynerkentlerdeki vatandaşlarımızın tüm temel ihtiyaçları karşılanmıştır. Altyapısı devletimiz tarafından yapılan konteynerkentlerdeki vatandaşlarımıza, elektrik ve su gibi temel ihtiyaçları da ücretsiz sunulmuştur.
Evleri az hasarlı olarak tespit edilen afetzedelere ve fiilen ikamet edilmeyen konutlara barınma desteği yapılmamaktadır. Konutu hasarlı olan afetzedelerden konteyner talebi olanlara sadece taşınma yardımı yapılacak olup, ayrıca kira yardımı yapılmayacaktır.
Her birinde uzmanlığın hissedildiği hazır üretimli Karmod konteyner ev modelleri içinde 1+1 planda 21 ve 35 m2 konutlar bulunmaktadır. 2+1 hazır modelde ise 42 m2 konteyner konut yer almaktadır ki bu model Karmod tarafından sektöre kazandırılmıştır.
Ev sahibinin isteğine göre üretilen parçalar monte edilerek ev inşa edilmektedir. Bu sebeple evin özelliklerine bağlı olarak yaklaşık 1 hafta içerisinde kurulumu tamamlanmaktadır.
Konteyner mahallemizde kurulacak konteynerlerde 4 kişilik bir ailenin asgari şartlarda yaşayabileceği bütün eşyalar konteyner bedeline dahildir.
Bakan Soylu, konteyner evlerin tahsisinde depremde ailesini kaybedenler, şehit aileleri ve yakınları, engelliler, yatalak hastalar, 6 yaşından küçük çocuğu bulunanlar, hamile olanlar ile sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından destek alanların öncelikli olacağını aktardı.
Konteyner evler kurulması ve kullanımı oldukça kolay evler olmasına rağmen elektrik ihtiyaçları bir evle neredeyse aynıdır. Bu sebeple de konteyner evlerin elektrik projesine ihtiyaçları bulunmaktadır.
Kızılay ekipleri, deprem bölgesindeki AFAD'ın koordinasyonunda yürütülen barınma ihtiyacının giderilmesine destek olmak için atölye ve fabrikalarında AFAD çadırlarının üretimini gece gündüz sürdürüyor. 16,5 m2 olarak üretilen çadırlar kış şartlarına uygun olarak çift katmanlı olarak imal ediliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri