1 1 afet konteyneri modeli 21 m2 kullanım alanına sahip olup yapı içerisinde ailenin kullanımına özel iki oda ile WC duş ünitesi yer almaktadır. Tam fabrika üretimli sevk edilen deprem konteyneri ihtiyaç bölgesinde indirildiği anda kullanıma hazır hale gelmektedir.
Ön üretimi fabrikada gerçekleştirilen 3×7 m ebatlarındaki konteynerlerde, bir ailenin temel ihtiyaçlarının karşılanacağı standart konfor koşulları sağlanmıştır. 21 m2 lik konteyner içinde; 1 mutfak evyesi, duş, klozet ve lavabonun yer aldığı bir banyo ve iki oda yer almaktadır.
Konteyner Kent'te bulunan evler 21 metrekare olacak şekilde, mutfak, banyo ve tuvaleti de olacak şekilde tasarlandı. Evlerin içinde beyaz eşya, koltuk ve masa, mutfak eşyaları ve ısınma sistemi de bulunacak.
Yaşam merkezindeki 21 metrekare olacak konteynerlerin içerisinde içerisinde 2 oda, 4 yatak, mutfak eyvesi ve gereçleri, duş, klozet, lavabo, banyo ve ısıtıcının yanı sıra mobilya da yer alacak. ASO üyesi sanayiciler, konteynerleri satın alarak kampanyaya katkıda bulunuyorlar.
40'lık konteyner tiplerinin birçoğunda taşıma kapasitesi standart olarak 66 ile 67 metreküp arasında değişiklik göstermektedir.
İlgili 21 soru bulundu
1+1 plandaki deprem konteyneri içerisinde 6 kişi yaşayabilmektedir. Afet dönemlerinde bir ailenin barınma sorunu deprem konteyneri ile en iyi şekilde çözümlenebilmektedir.
GÜNLÜK ÜRETİM 20'DEN 50'YE ÇIKTI, FİYATI İSE 95 BİN TL
AFAD ve Kızılay tarafından bölgenin en çok ihtiyacı olan, bir ailenin yaşayabileceği iki oda, tuvalet, mutfak, içeren bir konteyner tipi belirlendi, örnek gösterildi. Biz de sadece onu üretiyoruz.
Kurulan Acil Durum (Deprem) Malzeme Konteynerleri içerisinde Jeneratör, Delici ve Kırıcı Matkaplar, Seyyar Aydınlatma, Kablolar, El Feneri, Megafon, İlk Yardım Çantaları, Sedyeler, Soğuk İklim Çadırları, Yangın Söndürme Tüpleri vb. 59 parça malzeme bulunuyor.
Evleri kullanılamaz hâle gelen vatandaşlar acil olarak çadırlara yerleştirildi. Bölgede evler yeniden yapılana kadar depremzedelerin konteyner evlere yerleştirilmesi planlamaları da hızla devam ediyor. AFAD, depremzedelerin evlerine kavuşana kadar konteyner evlerde yaşamaları için yardımlara başladı.
TÜM PREFABRİK VE KONTEYNERLERDE KDV YÜZDE 1
Bugünkü kararla deprem bölgesi ve kurum sınırlaması kaldırıldı. Yılsonuna kadar tüm prefabrik ve konteyner teslimlerinde KDV yüzde 1 oldu. Depremzedeler, kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhane ve sosyal tesislerde konaklama ve yemek hizmetlerinden ücretsiz yararlanacak.
a) Belediyeden Konteyner İzni Nasıl Alınır? Belediyelerden doğrudan konteyner izni için başvurmak söz konusu değildir. Konteyner koyabilmek için belediyeye inşaat ruhsatı başvurusu yapılması gerekir. Çünkü sabit konteynerler, yapı statüsündedir ve yapı yapılabilmesi için belediyeden ruhsat alınması gerekir.
Konteyner, müteharrik olsa da İmar Kanununun yapı tanımına uyuyor. Bu nedenle yapı inşaat sürecinde gerekli olan izinler konteyner kurulumunda da gerekli oluyor.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İstanbul'un Silivri ilçesinde oluşturulan merkezde konteyner ve çadır depolamaya başladı.
Konteyner kentin elektrik ve su hattının yüzde 40'ı tamamlanırken çalışmaların bittiği sahalara da konteynerler yerleştiriliyor. 21 metrekarelik konteynerlerde elektrikli ısıtıcı, termosifonlu sıcak su, yatak odası, mutfak ve banyo bulunuyor.
Yalıtım dahi olsa ısıtma olmaksızın kışın soğuk günlerinde konteyner evde kalmak pek mümkün değildir. Eğer bulunduğunuz alanda elektrik veya doğalgaz altyapısı varsa buna bağlı ısıtma seçeneklerini kullanılabilirsiniz. Bunların olmadığı durumlarda ise soba bir zorunluluk olarak karşınıza çıkacaktır.
Konteyner mahallemizde kurulacak konteynerlerde 4 kişilik bir ailenin asgari şartlarda yaşayabileceği bütün eşyalar konteyner bedeline dahildir.
Evleri az hasarlı olarak tespit edilen afetzedelere ve fiilen ikamet edilmeyen konutlara barınma desteği yapılmamaktadır. Konutu hasarlı olan afetzedelerden konteyner talebi olanlara sadece taşınma yardımı yapılacak olup, ayrıca kira yardımı yapılmayacaktır.
Konteyner evler kurulması ve kullanımı oldukça kolay evler olmasına rağmen elektrik ihtiyaçları bir evle neredeyse aynıdır. Bu sebeple de konteyner evlerin elektrik projesine ihtiyaçları bulunmaktadır.
Konteynerkentlerdeki vatandaşlarımızın tüm temel ihtiyaçları karşılanmıştır. Altyapısı devletimiz tarafından yapılan konteynerkentlerdeki vatandaşlarımıza, elektrik ve su gibi temel ihtiyaçları da ücretsiz sunulmuştur.
Sürekli sıcak su bulunan konteynerler, tuvalet, banyo, mutfak, oturma bölümü ve yatak odasından oluşuyor. Ortak alanlarda çamaşırhane, sosyal market, mescit ve park gibi bölümler de bulunuyor. Konteyner kentte bazı kamu kurumları da depremzedelere yerinde hizmet sağlıyor.
Kızılay ekipleri, deprem bölgesindeki AFAD'ın koordinasyonunda yürütülen barınma ihtiyacının giderilmesine destek olmak için atölye ve fabrikalarında AFAD çadırlarının üretimini gece gündüz sürdürüyor. 16,5 m2 olarak üretilen çadırlar kış şartlarına uygun olarak çift katmanlı olarak imal ediliyor.
Türkiye genelinde ve yurt dışı pazarlarda en çok tercih edilen konteyner ölçüleri, 2.40 m/3.00 m en ve 6.00 m/7.00 m boy ölçüsündedir.
Boş konteyner ağırlığı 2 093 kg ile 2 513 kg arasında değişir. Maksimum taşıma kapasitesi Brüt 24 000 kg – 30 480 kg arasındadır. Boş konteyner ağırlığı 3 949 kg ile 4 650 kg arasında değişir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri