AFAD, 2009 yılında deprem kuşağında ve oldukça riskli bir ülke olan Türkiye'de etkin bir afet yönetim politikasına geçişte faaliyet göstermek için kurulan bir Genel Bütçeli Kamu İdaresidir.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili yapılan düzenlemeler kapsamında, 15 Temmuz 2018 tarihinde yayınlanan 4 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı İçişleri Bakanlığına bağlanmıştır.
T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı
2016-2018 yılları arasında Gümüşhane Valisi olarak görev yaptı. 2018-2023 tarihleri arasında Erzurum Valisi olarak görev yapan Sn. Okay MEMİŞ, 11 Ağustos 2023 tarih ve 32276 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2023/382 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesiyle Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı olarak atanmıştır.
Özel ilgi grubu: Kadınlar,çocuklar,engelliler,yaşlılar. hastaları,yoğun bakım hastaları,fiziksel engelliler,risk altındaki kadın veya çocuklar,65 yaş üstü refakatsiz yaşlılar,üçüncü ülkede aile/ akrabalık ilişkisi bulunanlar,toplumsal şiddet mağdurları.
İlgili 41 soru bulundu
sivil savunma arama ve kurtarma birliklerinde, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarında afet yönetimiyle ilgili alanlarda, kamu kurum ve kuruluşları (hastane, okullar, … vb) ile yerel yönetimlerin ilgili birimlerde çalışma imkânı bulabilirler.
Başkanlığımızda; merkezde 558 kadrolu ve 141 geçici görevli olarak çalışan toplam 699 personel; taşrada ise 7.081 personel bulunmaktadır.
AFAD tarafından yapılan deprem son durum açıklaması ile 20 bin 665 kişinin hayatını kaybettiği, 80 bin 88 kişinin kurtarıldığı açıklandı. İşte, Depremde kaç kişi öldü? sorusunun yanıtı ve deprem son dakika gelişmeleri... Şurada Paylaş!
Palakoğlu 1972'de Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde doğdu. Eğitimini Afşin İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirdi, daha sonra ise lisans eğitimi için Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne gitti.
Afet ve Acil Durum Eğitim Merkezi; "Sivil Savunma Koleji" adı altında, 7126 sayılı Sivil Savunma Kanunun 23 ve 32'nci maddeleri gereğince, sivil savunma hizmetlerinin gerektirdiği eğitim ve öğretimleri yapmak üzere İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak 17 Kasım 1960 tarihinde kurulmuştur.
AFAD'ın yaptığı bilgilendirmeye göre; 15 yaşını doldurmuş ve TC Vatandaşı olan herkes TEMEL AFAD GÖNÜLLÜSÜ olabilir. Destek AFAD Gönüllüsü eğitimlerine katılabilmek için 18 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir.
(2) İl afet ve acil durum müdürlüklerinin görevleri şunlardır: a) İlin afet ve acil durum tehlike ve risklerini belirlemek, afet ve acil durum hazırlıklarını yapmak. ve koordinasyon içinde yapmak, uygulamak ve uygulatmak. c) İl afet ve acil durum yönetim merkezini yönetmek, kesintisiz ve güvenli haberleşmeyi sağlamak.
AFAD Gönüllülük Sistemine başvurular e-devlet üzerinden alınmakta olup başvuru yapan kişiler SMS ve e-mail yoluyla portala (https://gonullu.afad.gov.tr) yönlendirileceklerdir. Gönüllü adayları gönüllülük sistemi kapsamındaki eğitim, faaliyet ve görevleri gönüllülük portalı üzerinden takip edebilecektir.
AFAD genel bütçe kapsamında bir kamu idaresi olduğundan, AFAD'ın bütçesi ve ayrıntılarına ilişkin tüm veri seti Hazine ve Maliye Bakanlığının sitesinden incelenebilir.
Ek bütçenin büyüklüğü ise 1 trilyon 119 milyar 514 milyon 513 bin TL olarak belirlendi. Bütçede en yüksek ödenek 482,2 milyar TL ile AFAD'a ayrıldı. İkinci en yüksek ödenek 279 milyar 750 milyon 936 TL ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ayrıldı.
Kurumun 2023 Strateji Raporu'nda, "Personel sayısında istenen düzeye ulaşılamadığı" not düşülürken, 2021 rakamlarına göre ise AFAD'ın merkezde 558 kadrolu ve 141 geçici görevli olarak çalışan toplam 699, taşrada 7 bin 81 personeli bulunuyor.
AFAD'ın il müdürleri imam hatip mezunu.
Afet öncesi hazırlık ve zarar azaltma, afet esnasında yapılacak müdahale ve afet sonrasındaki iyileştirme çalışmalarının yönetim ve koordinasyonunu gerçekleştirmek, kurumun temel görev ve amacıdır.
* 1990'da Afşin İmam Hatip Lisesi'ni bitirdi ve aynı yıl Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne başladı. * 1995'te mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Bölümü Tasavvuf Anabilim Dalı alanında yüksek lisansa başladı, 1998'de bitirdi.
Başvuru Koşulları
Destek AFAD Gönüllüsü eğitimlerine katılabilmek için 18 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir.
şartlarını taşımak. 2.2. Sınava başvuru tarihinin son günü itibarıyla 30 (otuz) yaşından gün almamış olmak. 2.3. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.
7 gün 24 saat esasına göre çalışan Başkanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi , personel , ekip ve ekipman olarak takviye edilerek, etkin bir şekilde ulusal boyutta koordinasyon çalışmalarına başlamıştır.
(1/1/2016 tarihinden önce ehliyet alanlardan ehliyetini değiştirmeyenler için D sınıfı ehliyet sahibi olmak.) c) ÖSYM tarafından 2022 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP94 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak.
Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümünde, 4 yıllık lisans eğitimi verilmektedir.
Afet ve Acil Durumlarda Müdürlüğümüzce yapılan çağrı üzerine 1 (bir) saat içerisinde Müdürlüğümüze intikal edebilecek Hazır Destek AFAD Gönüllüleri için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığımız tarafından gönderilen gönüllü saha kıyafetleri 40 Hazır Destek Afad Gönüllüsüne teslim edilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri