Evet. AFAD Gönüllülük Portalı için hazırlanan eğitimler/sunumlar tüm AFAD Gönüllülerine açık ve tamamen ücretsizdir.
AFAD, 2009 yılında deprem kuşağında ve oldukça riskli bir ülke olan Türkiye'de etkin bir afet yönetim politikasına geçişte faaliyet göstermek için kurulan bir Genel Bütçeli Kamu İdaresidir.
Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi kabul edilen 11 ilimizde afetzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için 10.000-TL "hane başı destek ödenmesine" devam edilmektedir.
Yayın sonunda toplam 115 milyar 146 milyon 528 bin TL bağış toplandı. SMS ile yapılan bağışlarda ise 9 milyonun üzerinde SMS ile milyonlarca lira toplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yayına bağlanarak " AFAD hesaplarına gelecek her kuruş depremzedelerimiz için kullanılacaktır…
Yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız, internet ortamında “www.afad.gov.tr” veya “https://afadyardimmarket.gov.tr” adreslerinden kira yardımında bulunabilir; yardım yapmak istedikleri ürünleri ve miktarını seçip doğrudan ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilirler.
İlgili 27 soru bulundu
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) depremden etkilenen illerdeki vatandaşlara yönelik barınma desteği sağlıyor.
Bu tespit sonucu, hasar gören konutlarda yaşayan vatandaşlara yönelik 10.000 TL tutarındaki Hane Başı Destek Ödemeleri başlatılmıştır. Depremde konutları hasar gören depremzedeler Hane Başı Destek Ödemesinden faydalanabilirler. Hane Başı Destek Ödemeden faydalanabilmek için başvuru şartı aranmamaktadır.
En az 70 KPSS puan şartı arayan adayların başvuruları online olarak toplanacak. Ayrıca başvuru şartları ve merak edilen tüm detaylar yayınlanan ilan ile açıklanırken göreve atanmaya hak kazanan adaylara en az 22.442 TL, en fazla 44. 884 TL maaş ödemesi gerçekleştirilecek. İşte başvuru şekli ve tarihi...
şartlarını taşımak. 2.2. Sınava başvuru tarihinin son günü itibarıyla 30 (otuz) yaşından gün almamış olmak. 2.3. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.
Depremin Türkiye ekonomisi üzerinde yol açtığı yük 2 trilyon TL yani 103,6 milyar dolar olarak hesaplandı. Maliyetin 2023 yılı milli gelirinin yaklaşık yüzde 9'una ulaşabileceği öngörüldü. Bölgede 2,6 milyon adet konut vardı. 5'te biri ya yıkıldı ya oturulamaz hale geldi.
AFAD, Hane Başı Destek Ödemesi programı kapsamında afetzede vatandaşların Ziraat Bankası hesaplarına doğrudan 10 bin lira yatıracak. Ziraat Bankası hesabı bulunmayan vatandaşların ise kimlik numaralarına göre nakdi destek sağlanacak. AFAD deprem yardımı ya da parası almak için herhangi bir başvuru zorunluluğu yok.
Yapılacak Ödemeler 1. Hususi araçla ulaşım sağlayan afetzedelerin yol masraf ödemeleri Ziraat Bankasına kimlik numaraları üzerinden yatırılacaktır. 2. Kendi imkanları ile bilet alan afetzedelerin bilet Ücretleri Ziraat Bankasına kimlik numaraları üzerinden yatırılacak.
Afet bölgesinden dönüş yapmak isteyen afetzedeler, müracaat noktalarından tekrar yol masraf belgesi için başvurabilecekler, dönüş yaptıkları ildeki müracaat noktalarına geldiklerini bildirerek masraflarını alabileceklerdir. Yol masrafı ödemeleri Ziraat Bankasına kimlik numaraları üzerinden yatırılacaktır.
AFAD Gönüllülük Sistemine başvurular e-devlet üzerinden alınmakta olup başvuru yapan kişiler SMS ve e-mail yoluyla portala (https://gonullu.afad.gov.tr) yönlendirileceklerdir. Gönüllü adayları gönüllülük sistemi kapsamındaki eğitim, faaliyet ve görevleri gönüllülük portalı üzerinden takip edebilecektir.
Sistemdeki eğitimlerin %100' ünü tamamlayan gönüllüler 8 günlük yüz yüze (saha) eğitimlere davet edilmektedir. Hafif Arama Kurtarma, Yangın Ve İlk Yardım içerikli bu eğitimlerle afet ve acil durumlara asgari düzeyde hazırlanılmış olmaktadır.
Ek bütçenin büyüklüğü ise 1 trilyon 119 milyar 514 milyon 513 bin TL olarak belirlendi. Bütçede en yüksek ödenek 482,2 milyar TL ile AFAD'a ayrıldı. İkinci en yüksek ödenek 279 milyar 750 milyon 936 TL ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ayrıldı.
Afetlerde İlk 72 Saat Arama-Kurtarma Bakımından Altın Saatlerdir... 7 gün 24 saat esasına göre çalışan Başkanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi , personel , ekip ve ekipman olarak takviye edilerek, etkin bir şekilde ulusal boyutta koordinasyon çalışmalarına başlamıştır.
15 yaşını doldurmuş ve T.C. vatandaşı olan tüm kişiler temel AFAD gönüllüsü olabilir. Gönüllü olabilmek için AFAD gönüllülük sistemi sayfasından başvuru yapılması gerekiyor. 18 yaşını doldurmuş olan kişiler ise destek AFAD gönüllüsü eğitimlerine katılabilir.
Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü, 4 yıllık bir bölümdür.
Acil Durum ve Afet Yönetimi bölümü mezunları, İçişleri Bakanlığı, AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı), belediyeler, valilikler gibi devlet kurumlarında acil durum yönetimi, afet planlaması ve müdahale alanlarında görev alabilirler.
Bölümden mezun olan öğrenciler, il afet ve acil durum müdürlüklerinde, sivil savunma arama ve kurtarma birlik müdürlüklerinde, belediyeler başta olmak üzere kamu teşkilatlarında ilgili merkezlerde, 112 ambulans merkezlerinde, itfaiyelerde koordinatör ve yönetici olarak çalışabilir.
sivil savunma arama ve kurtarma birliklerinde, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarında afet yönetimiyle ilgili alanlarda, kamu kurum ve kuruluşları (hastane, okullar, … vb) ile yerel yönetimlerin ilgili birimlerde çalışma imkânı bulabilirler.
15 BİN TL TAŞINMA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Konutları yıkık/acil yıkılacak/ağır veya orta hasarlı olarak tespit edilen afetzedelere 15.000 TL taşınma yardımı yapılıyor, barınma desteği yapılmıyor. Başvurular e-Devlet "afetzede barınma desteği" sayfası üzerinden yapılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri