Ağ Ayarları Nedir? Ağ ve bağlantı ile ilgili çok çeşitli cihaz işlevlerini yönetmek için ağ ayarlarını kullanabilirsiniz. Birçok ayar, bir ağ ayarı olarak adlandırılabilir. Ancak, işletim sistemine veya uygulamaya bağlı olarak başka bir adla da adlandırılması mümkün.
Ağ ayarlarını sıfırladığınızda daha önce kullanılan ağlar ve bir konfigürasyon profili veya Mobil aygıt yönetimi (MDM) tarafından yüklenmemiş VPN ayarları silinir. Wi-Fi kapatılıp yeniden açılır ve bağlı olduğunuz ağlarla bağlantınız kesilir. Wi-Fi ve Ağlara Katılmadan Sor ayarları açık kalır.
Ağ Ayarlarını Sıfırlama
Bu işlem Wi-Fi, mobil veri ağı ve Bluetooth ayarlarınızı sıfırlayacaktır. Cihazınızın başka bir ayarını değiştirmeyecek veya herhangi bir veri silmeyecektir.
Başlangıç , ardından Ayarlar > Ağ ve İnternet seçeneğini belirleyin. Aşağıdakilerden birini yapın: Wi-Fi ağı için Wi-Fi > Bilinen ağları yönet'i seçin. Ayarlarını değiştirmek istediğiniz ağı seçin ve ardından Özellikler seçeneğini belirleyin.
İlgili 34 soru bulundu
Ağ bağlantısı sorunları çeşitli nedenlerle oluşur; ancak genellikle yanlış ağ bağdaştırıcıları, yanlış anahtar ayarları, hatalı donanım veya sürücü sorunları nedeniyle ortaya çıkar. Bazı bağlantı belirtileri sürekli değildir ve bu nedenlerden herhangi birine açıkça işaret etmez.
Önemli: Fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi telefonunuzdaki tüm verilerinizi siler. Sıfırlama işlemini bir sorunu çözmek amacıyla yapacaksanız önce diğer çözümleri denemenizi öneririz. Android sorunlarının nasıl giderileceğini öğrenin.
Resetleme işlemi için modeminizin arkasında bulunan reset yazısı altında yer alan küçük boşluğa bir iğne, kürdan, tel toka ya da benzer bir eşya yardımı ile bastırın. Bu tuşu 5 – 10 saniye basılı tutun. Bu işlem sonucunda modemin bütün ışıklarının söndüğünü ve ardından yeniden açıldığını göreceksiniz.
Masaüstü > Ayarlar > Denetim Masası > Ağ ve Internet > Ağ durumunu ve görevlerini görüntüle > Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir. Başlat düğmesini tıklatın ve sonra Denetim Masası > Ağ durumunu ve görevlerini görüntüle > Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir öğesini seçin.
Tarayıcınızı kullanırken "Ağ bağlantısı yok - Sayfa bağlantı yeniden kurulduktan sonra yüklenmeye devam edecek." hatası alabilirsiniz. Bu sorun tipik olarak etkin veri veya Wi-Fi bağlantınız olmadığında meydana gelir. Wi-Fi ve veri bağlantısı ayarlarınızı kontrol edin.
Android 9 / 10 /11 için: Ayarlar altında Sistem > Sıfırlama seçenekleri yolunu izleyin Tüm verileri sil (fabrika ayarlarına sıfırla) seçeneğiyle devam edin. *Ekran kilidiniz varsa, ekran desenini, PIN kodunuzu veya şifrenizi girmeniz gerecektir.
Başlat'a sağ tıklayın ve Ayarlar'ı seçin. Ağ ve İnternet'i seçin. Wi-Fi/Durum'u seçin ve Adaptör seçeneklerini değiştir'e tıklayın. Kablosuz Ağ Bağlantısı'na sağ tıklayın ve Etkinleştir'i seçin.
Ağınızı sıfırladığınızda Windows, tüm Wi-Fi ağlarınız ve parolalarınızla birlikte Ethernet ağınızı unutur. Ayrıca oluşturduğunuz VPN bağlantıları veya Virtual Switch (Sanal Anahtarlar) gibi ek bağlantıları da unutur.
1 Görev çubuğunda yer alan Başlat öğesine tıklayın. 2 Ayarlar öğesine tıklayın. 3 Ağ ve İnternet öğesine tıklayın. 4 Durum sekmesinin en altında yer alan Ağ ayarlarını sıfırla öğesine dokunun.
Android İçin: (Format öncesinde sim ve hafıza kartınızı çıkarmayı kesinlikle unutmayınız!)
Telefonu Sıfırlamak Virüsleri Siler mi? Telefonu sıfırlamak virüsleri silmemekle birlikte verilerinizi de kaybetmenize neden olur.
telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürdüğünğzde Google Fotoğraflar'a yedeklenmiş olan medyalarınız silinmez.
Ağ üzerindeki problem çoğunlukla operatörle ilgili olur. Cihaz, operatörle bağlantı kuramadığından dolayı ağda kayıtlı değil hatası oluşur. Bunun sonucunda hem internet hem de metin özellikleri devre dışı kalır.
BİLİNMEYEN BİR AĞ HATASI OLUŞTU NE DEMEK? Karşınıza çıkan Bilinmeyen Bir Ağ Hatası Oluştu ibaresi internet bağlantınız ile alakalıdır. Bu hata internet bağlantısının yavaş olduğu yerlerde ya da kurum tarafından güncelleme, ya da erişim sıfırlama anlamına da gelmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri