Altyapı, ADSL, ethernet kabloları, modemler, router gibi pek çok etken internet hızının değişkenlik göstermesine sebep olabilir. Bunlara ek olarak modemin bulunduğu yerin uzaklığı gibi çok basit çevresel faktörler de internet hızının değişmesine ya da bir anda düşmesine sebep olabilir.
Casus yazılımlar ve virüsler kesinlikle sorunlara neden olabilirken, İnternet bağlantı hızınız eklenti programlarından, bilgisayarın bellek miktarından, sabit disk alanı ile durumundan ve çalışmakta olan programlardan da etkilenebilir. İnternet performansının en sık nedenlerinden ikisi casus yazılımlar ve virüstir.
İlgili 41 soru bulundu
Modem arayüzüne girdikten sonra kablosuz ağ ayarlarına girin. Burada kablosuz ağ adı (SSID) ve şifre (WPA Key) gibi bilgileri görebilirsiniz. Kablosuz ağ adının yanında frekans bandını gösteren bir seçenek bulunacaktır. Bu seçeneği tıklayarak 2.4 GHz veya 5 GHz olarak değiştirebilirsiniz.
Peki modem sinyali nasıl güçlendirilir diye merak ediyorsanız Wi-Fi menzil geliştiriciler ya da Wi-Fi mesh cihazları ile modeminizin sinyal gücünü ve arttırmanız mümkün. Kablosuz ağ güçlendirme için bu cihazları kurduktan sonra hız ve ping testi yaparak modeminizi internet kalitenizi ölçümlemiş olabilirsiniz.
1-Kaç Mbps olduğu
Özellikle evinizdeki kişi sayısı artarsa ihtiyaç duyduğunuz Mbps 50 Mbps'e kadar çıkabilir. Kısacası eve internet bağlatacaksanız ve işlerinizi kolaylıkla halletmek istiyorsanız kişi sayısını da baz alarak 16 Mbps ile 50 Mbps aralığını tercih edebilirsiniz.
Birden fazla kişi aynı anda aynı ağa bağlanıyorsa wifi ağına fazla yükleniyor olabilirsin. Sana yakın diğer wifi kaynakları ile ağ çakışması yaşıyor olabilirsin. Modem yazılımın güncel olmayabilir. Kullandığın kablosuz internet sağlayıcıları problemli olabilir.
Faturanızın son ödeme tarihi geçtiği halde ödenmemesi durumunda internet hizmetinizin erişimi kullanıma kısıtlanabilir ya da durdurulabilir. Kısıtlama/durdurma işleminden önce aboneye bilgilendirme yapılmaktadır. Erişimin kullanıma kısıtlanması halinde mevcut tarifeniz üzerinden faturalandırma devam eder.
Hayır etkilemez. Kablosuz kullanımı etkileyebilir ama onda da uçurum gibi kadar fark olmaz.
Kötü ağ bağlantısından, koruyucu kılıfın yanlış kullanılmasından, mobil veri limitine ulaşılmasından, arızalı SIM karttan, uygulamalardaki anormal durumlardan veya yanlış ayarlardan dolayı İnternet yavaş olabilir.
VPN kullanarak mevcut bağlantı hızının üstünde bir artış elde edemezsiniz. Bunun iki ana nedeni vardır. İlk olarak VPN size internet sağlayıcınız tarafından sunulan bant genişliğini arttıramaz. Bu nedenle sahip olduğunuz internet hızının ötesine geçemezsiniz.
3- Modeminiz Destekliyorsa 5GHz Kullanın
Eğer modeminiz destekliyorsa modem arayüzüne girip işlemi yapabilirsiniz. Tarayıcınıza 192.168.1.1 yazarak arayüze ulaşın. Ardından menüden “Kablosuz Ağ Ayarları” kısmına tıklayın. Burada yer alan “Band” bölümünden 5 GHz'yi seçin.
Akıllı bir telefonun bağlandığı Wifinin kaç GHz olduğunu anlamak için ilk olarak telefondan “Ayarlar > Wi-Fi (Kablosuz Ağ)” seçeneği seçilmelidir. Burada açılan ekrandan “ağ özellikleri” seçilmelidir. Android akıllı telefonlarda genellikle bu ayar dişli simgesi ile gösterilmektedir.
iki katlı, üç katlı, terası ya da bodrumu bulunan evlerde modemler neredeyse her zaman bir sorun yaratır ve evin tam olarak hangi noktasına Wi-Fi sinyal güçlendirici cihazı kurmak gerektiğine bir türlü karar verilemez. Çok katlı evlerde Wi-Fi sinyal güçlendiricinin kurulacağı en doğru yer, modem ile aynı hizadır.
Ayarlar uygulamanızı açıp Ağ ve internet ya da Bağlantılar'a dokunun. Cihazınıza bağlı olarak bu seçenekler farklı olabilir. Kablosuz bağlantıyı kapatıp mobil veriyi açın ve herhangi bir fark olup olmadığını kontrol edin. Herhangi bir fark yoksa mobil veriyi kapatıp kablosuz bağlantıyı açın ve tekrar kontrol edin.
Internet veri hızını arttıran modem hız arttırıcı cihazlar network aksesuarlarından seçilir. Modem hız arttırıcı cihaz maksimum 30 - 35 metreye kadar sinyal desteği sağlar. Cihazınızı mümkün olduğu kadar orta noktaya alarak duvara yakın konumlandırmamalısınız.
Yüksek katlar, duvarlar ve uzak mesafe için 2.4 GHz tercih edilebilir. Apartmanlar gibi kalabalık mekanlar için ise kendi dairenizde 5 GHz bant genişliği daha az kullanımda olacağı için yüksek veri hızları ve daha kararlı bir internet bağlantısı sebebiyle tercih edilebilir.
Örneğin, rafın üstünde veya duvara monte edilebilir bir modem için duvar üzerinde yüksek bölgeler tercih edilebilir. Bu sayede, modem sinyalleri evin her köşesine daha kolay ve engelsiz ulaşabilir. Ayrıca, yüksek konumlandırma yerde bulunan eşyalardan kaynaklanabilecek sinyal bozulmalarını da azaltacaktır.
5 GHz hattı ise 2.4 GHz hattına göre daha az yoğundur. Sistemdeki yoğunluk daha az olduğunda veri akışı daha hızlı gerçekleşebilir. Ayrıca 2.4 GHz ağına göre daha yüksek hızlara da sahip olabilirsiniz. Download ve Upload hızınız da daha fazla olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri