Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Ağda günah mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Ağda günah mi?

Erkeğin erkeğe, kadının kadına, göbekle diz arasına bakmaları haram olduğu için, kendi cinsi de olsa, kasık kıllarını lazerle, epilasyonla, ağda gibi bir metotla başkalarına aldırmaları caiz olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dinimizislam.com

Dinimizde ağda yaptırmak günah mı?

Giderilmesi gereken kılları almak için ağda, epilasyon veya lazer uygulamalarında dinen bir sakınca yoktur. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir nokta vardır ki o da bu işlemin başkaları tarafından yerine getirilmesi ve mahremiyet meselesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Kadınların özel bölgeye lazer epilasyon günah mı?

Lazerle bu bölgede tüy temizliği yapmak isteyen eğer mesela eli olmadığı için veya başka türlü müdahale edemeyecek şekilde -o bölgesinde bulaşıcı yara vesaire- olduğu için lazer tedavisi yaptırmak istiyorsa bir sakıncası yok.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sosyaldoku.tv

Dinimizde epilasyon yaptırmak günah mı?

Epilasyon, iğne vb. ile tüy diplerinin yakılması ve tüylerin tekrar çıkmasının önlenmesi uygulamasına verilen isimdir. Bu uygulama özellikle yüzlerde ve hormon bozukluğu sebebiyle anormal şekilde çıkan kıllarda uygulanır. Erkeklerin vücudundaki kıllara epilasyon yaptırması haram olmasa da uygun değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Yanak tüylerini almak caiz mi?

Yüzün diğer kısımlarının temizlenmesi rahatsızlık vermesi durumunda ya da hastalık derecesinde aşırı tüylenme olması durumunda caizdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eskieserler.com

Epilasyon Yaptırmak Caiz Midir?

İlgili 22 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Özel bölge kılları alınmazsa günah mı?

Erkeğin erkeğe, kadının kadına, göbekle diz arasına bakmaları haram olduğu için, kendi cinsi de olsa, kasık kıllarını lazerle, epilasyonla, ağda gibi bir metotla başkalarına aldırmaları caiz olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Cımbızla kıl almak caiz mi?

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre; “Kadınların kaşlarını almaları caiz midir?” sorusuna görüş veren Diyanet, “Mecbur değilsen kaşını, bıyığını, tüylerini aldırmak günahtır. Ama psikolojini bozacak kadar kötüyse aldırabilirsin” dedi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birgun.net

Avret yerine epilasyon caiz mi?

Açıklamada, "Epilasyon merkezlerinde birkaç defaya mahsus olacak şekilde avret sınırı tamamen aşılmakta, en mahrem denilecek yerler dahi dakikalarca müşahede edilip söz konusu bölgeye elle temas gerçekleştirilmektedir. Zaruri olmayan bu tür yöntemlere başvurmak caiz değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ilkha.com

Botoks yaptırmak caiz midir?

Botoks yaptırmak caiz midir? İslâm'da, yaratılıştan getirilen özellikleri (fıtrat) değiştirmeye yönelik tasarruf ve müdahaleler yasaklanmıştır (en-Nisâ, 4/119; er-Rûm, 30/30).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Yüze epilasyon günah mı?

Kadınların yüz, bıyık bölgesi, bacak, göğüs gibi organlarında doğal sınırların ötesinde meydana gelen tüy artışı psikolojik olarak olumsuz etkilemekte ve sosyal ilişkilerine zarar vermektedir. Bu zararın ortadan kaldırılması İslam ilkelerine uygun ve caiz görülen bir durumdur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birimler.dpu.edu.tr

Özel bölge ne ile alınmalı?

Genital bölgedeki tüyler nasıl temizlenmeli? Jilet: Genital bölge temizliği jilet ile yapılabilmektedir. Tek kullanımlık ya da epilasyon aletlerinin ucunda bulunan elektrikli traş makineleri şeklinde olabilir. Tüyler uzadıkça tekrar yapmak gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: burcukaramursel.com

Ağda mi daha iyi yoksa lazer mi?

Cilt Dostu, Tahrişsiz Bir Epilasyon

Lazer epilasyon, cilde zarar verme olasılığı daha düşük olan bir yöntemdir. Ağda gibi yöntemler, cilt tahrişine veya enfeksiyonlara yol açabilirken, lazer epilasyon bu anlamda daha az risk taşır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: emsaldoganbursa.com

Epilasyon yaptırdıktan sonra gusül abdesti almak gerekir mi?

Ağır avret bölgesine tıbben gerekmediği sürece ikinci bir cinsin bir temizleme işlemi yapması caiz olmaz. Bunu öncelikle bilmeliyiz. Lazerden dolayı da gusül gerekmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fetvameclisi.com

Kalçada çıkan kıllar nasıl temizlenir?

Merhabalar, kalça tüylerine lazer epilasyon yapılır. Lazer epilasyon göz kapağı dışında istenmeyen tüylerin bulunduğu tüm vücut bölgelerine uygulanabilir. Buz Lazer ağrısız olması ile günümüzde en çok tercih edilen lazer epilasyon yöntemidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: buzlazer.com

Ağda kimlere yapılmaz?

Çok yaşlı ve derisi gevşek olan kişilere sir ağda uygulanmamalıdır. Ayrıca ağda uygulanacak bölgedeki deride güneş yanığı, kesik, çatlak veya deri hastalıkları varsa Sir Ağda Uygulanmamalıdır. Dermatolojik olarak tedavi görenler ve şeker hastalarının sir ağda kullanımı için doktoruna danışması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evolusiguzellik.com

Kılları kökünden almak günah mı?

buyurmuştur. Saçın bir kısmını kökten tıraş etmek, bir kısmını bırakmak mekruhtur. Bu, Efendimizin (asm) uygulamasına aykırıdır.(bk. Zuhaylî, el-Fıkhu'l-İslamî, 1/311).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Dudak estetiği günah mı?

Dikkat çekmek, daha güzel görünmek amacıyla, yaratılıştan verilmiş olan özellik ve şekillerin değiştirilmesi İslâm dininde, fıtratı bozma kabul edilerek yasaklanmıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Kadının erkeğe masaj yapması caiz mi?

Erkek ve kadıınların karşı cinslere masaj yapmaları ise, caiz olmaz. 2. Avret sayılan uzuvlara sağlık gerekçesi ile zorunlu olarak bir masaj yapılacaksa; bu zaruret ölçüsünde caiz olur. 3. Helal alanlara yapılan masajdan ötürü ücret almak helaldir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sorularlaislamiyet.com

Burun estetiği yaptırmak caiz midir?

İslam Enstitüsü öğretim görevlilerinden Şeyh Ahmed Kutty : “Vücudun deforme olan bir bölümünü şekillendirerek güzelleşmek geçerli nedenleri olduğu sürece İslam'da tavsiye ediliyor” diyor. Eğer bir deformite ya da anormallik kişiye duygusal ve fiziksel açıdan acı veriyorsa onu düzeltmek için ameliyat olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cagatayruhi.com

Kadın kadının avret yerini görmesi caiz mi?

Erkeklerin kadınlara ve kadınların, erkeklerin avret yerlerine bakmaları haram olduğu gibi, erkeklerin erkeğin avret yerine ve kadınların kadının avret yerine bakmaları da haramdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.dinimizislam.com

Saç ektirmek caiz mi?

Hayrettin Karaman Hocaefendiye göre, saçsızlık yüzünden maddi veya psikolojik olarak rahatsız olan bir kişi başına saç ektirebilir. Bu bir nevi tedavidir ve caizdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbulhairclub.com

Epilasyon namaza engel mi?

Ağda veya epilasyon yaptırmak oruca engel olur mu? Vücuttaki kılların hangi yolla olursa olsun alınması orucu bozmaz. Çünkü oruç, bir şey yemek, içmek ve cinsel ilişkide bulunmaktan dolayı bozulur. Kıl almak veya aldırmak bunların kapsamında olmadığından orucu bozmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kurul.diyanet.gov.tr

Erkeklerde makat kılları kesilir mi?

Makat bölgesinde kıllar, dışkı artıklarının birikmemesi açısından; jilet, traş makinesi, tüy dökücü krem ve lazer epilasyon yöntemleri ile uzaklaştırılabilir, ancak bu konuda çok dikkatli olunmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tavilogluproktoloji.com

Kol tüyleri ne ile alınmalı?

Lazer epilasyon tüyleri yok etmekte kullanılan en etkili yöntemdir. Ancak bunun dışında ağda ve sarartma da çokça tercih edilmektedir.Sarartma yöntemi daha çok, papatya suyu yada oksijen ile uygulanmaktadır. Oksijenli suya batırılan bir pamukla kollar silinir ve bir süre bekletilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Kaç yaşından sonra kol kılları alınır?

Her çocuğun gelişimi farklı olduğundan, kesin bir yaş sınırı vermek zor olsa da genel olarak 13-15 yaşları arasında tüy alma konusu gündeme gelir. Bu dönemde vücut tüylenmesi artar ve kız çocukları daha fazla farkındalık kazanır. Elbette her çocuğun olgunlaşma süreci farklıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bioder.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT