Vücudunuza ağda yaptığınızda öncelikle bölgeye sıcak ağda uygularsınız. Daha sonra bunu bir bez ile kapatır, daha sonra bezi hızlıca çekerek bölgedeki kılları alırsınız. Kıllar alındığında bölge 3 ila 6 hafta boyunca pürüzsüz bir şekilde kalır.
Ağda Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Ağda, istenmeyen tüyleri almada en çok kullanılan yöntemlerden biridir. Tüyleri zayıflatır ve 4 haftaya kadar süren pürüzsüzlük sağlar.
Tüylerin kalıcı olarak çıkmamasını ağdayla sağlamak mümkün değildir. Ağda sadece deri altında bulunan tüylerin tamamen çekilmesine yardımcı olmaktadır. Deri altında biriken tüylerin son bulmasını ve bölgedeki tüm kiri almasını sağlaması tüylerin azalmasına yardımcı olmaktadır.
Ağdanın yapılmasının üzerinden en az 12 saat geçtikten sonra duş alınmalıdır. Hemen sonrasında alınan duşta gözenekler açık olduğu için sivilce ve deri de kızarıklığa neden olabilir. Duş sonrasında temiz ve pamuklu giysiler tercih edilmelidir.
İstenmeyen tüyler gibi ağda tecrübesinin kendisi de pek heyecanla beklediğimiz bir şey değildir. 3-4 hafta boyunca pürüzsüz bir cilde sahip olsak da bazen bu 3-4 haftadan 2-3 günü çıkarmak gerekir çünkü ağdadan sonra çıkan sivilceler bizim için küçük bir problem olabilir.
İlgili 43 soru bulundu
Bacaklarını, koltuk altını ve bikini bölgesini tıraş etmek zaman alıcıdır ve sonuçları da bir iki gün içinde yok olur. Ağdanın etkisi daha uzun süreli olsa da birkaç haftada kıllar tekrar büyür. Ancak iyi haber şu ki, eğer yıllar boyunca ağda yapmaya devam ederseniz kalıcı olarak ağda ile kılları azaltmak mümkündür.
Hassas bir cilt yapısına sahip olan kişilerin cilt kusurlarının iyileşebilmesi için daha uzun bir süreye ihtiyacı bulunmaktadır. Bu nedenle hassas cilde sahip olanların ağda gibi epilasyon işlemlerini 7 veya 8 gün önceden yaptırması da önerilmektedir.
Bu yüzden gün içerisinde ağda yaptığınız bölgeye çok dokunmamaya özen göstermelisiniz. Ilık suyla yapılacak kısa bir duşta, yatıştırıcı ve antiseptik etkili doğal yağlar ve içeriğinden emin olduğunuz nemlendirici ürünler ile cildinize ağda sonrası bakım yapabilirsiniz.
Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıklı olmayacaktır. Bu nedenle son derece özenli bir şekilde davranarak gözeneklerinizin tıkanmasına engel olmalı ve cildinizin hava almasını sağlamalısınız.
Ağda Sonrası Bakım Önerileri
Ağdadan hemen sonra soğuk kompres uygulayarak cildinizi yatıştırın. Temiz beze sarılı buz parçalarını cildinize uygulayın. Böylece kızarıklık ve tahriş azalacaktır. Aloe vera jeli, badem yağı veya hindistan cevizi yağı ile cildinizi yatıştırmayı deneyebilirsiniz.
Hayır kıllar alındıkça daha kalın çıkmaz.
Sir ağda uygulamaları sayesinde kıl kökleriniz zamanla zayıflar ve incelir düzenli kullanımda da tüyleriniz daha seyrek çıkar. Aynı zamanda sir ağdalar cildinizden ölü hücreleri arındırarak yenilenmiş bir cilt görünümüne de kavuşmanızı sağlar.
Özellikle kız çocukları adet görmeye başlayıp birkaç sene geçtikten sonra (yaklaşık 15 yaş civarı) herhangi bir problem yoksa bacak, koltuk altı ve bikini bölgelerinden epilasyona başlanabilir. Ergenliğin başlaması ile hormonların tam olarak düzene girmesi arasında birkaç senelik bir süre gerekli.
Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıkla olmayacaktır.
Ağda yapmak, tüylerle beraber ölü deriyi de temizlediği için tüyleri alırken ciltte peeling etkisi de yaratır. Fakat tıraş bıçağı kullanımında tüyler kesildiği yerden deri altına girmeye ve uzamaya meyilli olur. Bu da kıl köklerinde iltihaplanmalara ve şişmelere yol açar.
Bacaklar, bilekten yukarıya doğru nazikçe tıraş edilmelidir Koltuk altları, aşağı, yana ve yukarı olmak üzere gereken her yönde tıraş edilmelidir. Bikini Bölgesi, önce tüylerin uzama yönüne doğru tıraş edin; ardından daha yakın bir tıraş için tekrar tıraş kremi sürüp ters yöne gidebilirsiniz.
Yüze ağda yapmak tüylerden kurtulmak için en etkili yöntemdir. Çoğunlukla da yüze ağda yapmak tercih edilir. Cilt yapısı ne olursa olsun yüz bölgesine rahatlıkla ağda yapılabilir. Bu şekilde istenmeyen tüylerden de kurtulmak mümkün.
Bunun için tek yapman gereken, pamuğu alkole batırmak. Ardından dairesel hareketlerle ağda kalıntısını çözülene kadar ovala. Çok bastırmamaya ve uzun süre yapmamaya özen göstermen gerekir. Olası cilt tahrişini azaltmak için bölgeye nemlendirici bir losyon uygulayabilirsin.
“Ağda sonrası kızarıklık ne kadar sürer?” diyorsanız cevabı cildinizin o gün içinde normale döneceğidir. Hatta bundan endişe ediyorsanız ağdayı akşam yapabilir, gece boyunca cildinize yenilenmek için zaman tanıyabilirsiniz.
Tıraş öncesinde sıcak bir duş alarak veya sıcak bir bez koyarak cildi ve tüyleri yumuşatmak, kremle tüylerin uzama yönüne doğru tıraş etmek, sonrasında ölü derileri uzaklaştırmak ve bölgeyi nemlendirmek en iyi sonuçları sağlayacaktır.
Bu doğal ve etkili maskeyi hazırlamak için bir çay bardağı karbonat, bir çay bardağı Türk kahvesi telvesine ihtiyacınız olacak. Her iki malzemeyi iyice karıştırın ve ağda sonrası cildinize uygulayın. Hepsi bu kadar! Bu doğal karışım kil köklerini zayıflatır, tüyleri inceltir ve daha geç çıkmalarını sağlar.
Aynı zamanda regl dönemi kadının en duyarlı olduğu ve bütün vücudun aktif olduğu dönemlerden bir tanesidir. Bu dönemde oldukça hassas olan kadınlar ağda uygulamasına çok fazla ihtiyaç duyarlar ise ağda işlemi yapılabilir. Fakat acıyı ve ağrıyı normalden daha fazla hissedecektir.
Ağda, cımbız gibi tüy giderme işlemleri lazer epilasyondan minimum 1 ay önce bırakmak gerekir.
Makine sir ağdayı uygun ısıya 15 dakikada ulaştırır ve kullanıma uygun ısıda tutar. Ürün Kullanımı: 1) Roll-on Sir Ağda'yı makineye yerleştiriniz ve makineyi fişe takarak ağdayı ısıtınız. 2) Sesu Roll-on Kolay Ağda makinesinde sir ağda sadece 15 dakikada ısınır ve sürülebilir ideal kıvama gelir.
Düğün Bittikten Sonra Gelin Damat Ne Yapar? Düğün sonrası gelin-damat, birlikte yaşayacakları evlerine gider. Genellikle evlenen çiftler düğünün ertesi günü balayına gideceği için düğün gecesi balayı için son hazırlıklarını tamamlarlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri