Ağda yanığına ilk müdahale soğuk su ile yapılmalıdır. Ardından ciltte kalan ağdaları temizlemek için vazelin veya bebek yağı kullanabilir, varsa temizleme mendili ile kalıntıları temizleyebilirsiniz. Ayrıca shea yağı da antiseptik etkisiyle, kalan ağda parçalarının kolayca çıkmasını sağlar.
Yanıkların geçmesi ve acının dindirilmesi konusunda aloe vera oldukça etkilidir. Aloe vera içeren krem veya jeller, ağda yapılmış olan bölgelere sürülebilir. Diğer cildiniz için ideal kullanabileceğiniz bir başka ürünlerden biri İse bebe yağı olacaktır. Bebe yağının cildi yumuşatan bir özelliği bulunur.
“Ağda sonrası kızarıklık ne kadar sürer?” diyorsanız cevabı cildinizin o gün içinde normale döneceğidir. Hatta bundan endişe ediyorsanız ağdayı akşam yapabilir, gece boyunca cildinize yenilenmek için zaman tanıyabilirsiniz.
Ağda yanığına en iyi gelen şey soğuk sudur. En az 10 dakika boyunca soğuk su tutulmalı. Eğer yanık yer su tutulmayacak bir bölgede ise küvetin içerisi soğuk su ile doldurulmalı ve 15 dakika küvet içinde bekletilmelidir.
Ağda yanığı izi nasıl geçer sorusuna verilebilecek en etkili cevap, bölgenin her zaman doğru şekilde nemlendirilmesidir. Cildin kendini yenileyebilme özelliği bulunduğu için buna dışardan destek olmak, sürecin çok daha az tahribatla atlatılmasına yardımcı olur.
İlgili 24 soru bulundu
Ağda uygulaması yapılacak olan bölge hassas bir bölge ise pudralı ağdalar tercih edilmelidir. Ağdanın altına bol miktarda pudralama yapılmalıdır. - Ağda sonrası morluk oluşumu halinde morluğun üzerine buz uygulaması yapılabilir. Birkaç saatte bir 15 dakika süre ile buz kompleksi uygulanmalıdır.
Ağda tüylerin çıkmamasını sağlamaz fakat azalmasını sağlar.
Temiz bir beze saracağınız buz parçalarıyla cildinize soğuk press yaparak, ağda sonrası kızarıklık ve tahrişleri azaltabilirsiniz. Ağda sonrası kabaran ve kaşınan cilde soğuk süt uygulaması yapabilirsiniz.
Regl döneminde cildin hassas olmasına bağlı olarak ağda yapılması durumunda ciltte tahriş meydana gelme de söz konusu olabilmektedir. Aynı zamanda adet dönemi içerinde yapılan ağdanın uzun süreli olmaması ve kılların tekrar kısa bir zaman içerisinde çıkması da söz konusu olmaktadır.
Ağda sonrası batık olmaması için hatta pürüzsüz cilt için peeling yapmalısınız. Ağda sonrası kızarıklık oluşumu var ise bezin içerisine buz küplerini koyarak buz kompresi yapabilirsiniz. Hassas bir cilde sahipseniz, mutlaka nemlendirici bir kremle cildinize masaj yapmalısınız.
Aslında her bir epilasyon uygulaması kararmayı tetikleyebilir. Ağda, epilatör, lazer gibi uygulamaların yanı sıra jilet kullanımı da kararmaya neden olan başlıca dış etkenler arasındadır.
Ancak bahsettiğiniz gibi ağrının eşlik ettiği yoğun kızarıklık ciltte yanık olma olasılığını gösteriyor. Bu durumda hametan krem kullanabilirsiniz.
Ağda, istenmeyen tüyleri almada en çok kullanılan yöntemlerden biridir. Tüyleri zayıflatır ve 4 haftaya kadar süren pürüzsüzlük sağlar.
Merhaba, Ağda sıcaksa evet bölgeyi tahriş ettiğinden ardından bir de güneşle hırpalanması o bölgeye daha çok melanin toplanmasına sebep olur.Koyulaşmanın sebebi budur.
Ağda sonrası tahrişe ne iyi gelir diyenler için hoş kokulu bir alternatif sunan lavanta sayesinde bu sorunu çözebilirsiniz. Ağda tahrişi nasıl geçer diye düşündüğünüzde sıcak sudan bir süre uzak kalmayı, rahat ve pamuklu giysiler giymeyi, ağda yaptığınız bölgenin temiz kalmasını dikkate almalısınız.
Cilt yanıklarından sonra ciltte oluşabilecek hasarları iyileştirmek amacıyla kullanılır. Madecassol krem aynı zamanda cildi onarır ve yanıkların iyileşmesini hızlandırır.
Özellikle kız çocukları adet görmeye başlayıp birkaç sene geçtikten sonra (yaklaşık 15 yaş civarı) herhangi bir problem yoksa bacak, koltuk altı ve bikini bölgelerinden epilasyona başlanabilir. Ergenliğin başlaması ile hormonların tam olarak düzene girmesi arasında birkaç senelik bir süre gerekli.
Ağdadan en iyi sonucu almak istiyorsanız kıl ideal uzunluğu 3 - 6 mm. arasında olmalıdır. Bu uzunluk herkeste farklı bir zaman diliminde çıkar.
Cünüp olup da henüz gusletmeden önce âdet görmeye başlayan bir kadının hemen gusletmesi şart değildir, guslü âdetinin bitimine kadar geciktirebilir (Haddad, el-Cevhera, 1/31-32; İbn Nüceym, el-Bahr, 1/63). Ancak bu durumdaki kadınların gusül abdesti alması uygun olur.
Tıraş ya da ağda ile bacaklardaki tüyleri almak, yağın havaya temas etmesine neden olur. Bu da tıkalı gözeneklerin oluşarak çilek bacak etkisi yaratmasına yol açar.
Ağda yaptığınız bölgeye aloe vera uygulayabilirsiniz. Yağlar ve kremler açık olan gözenekleri tıkayarak daha çok sivilce oluşumuna ve kıl dönmesine yol açabilir. Aloe vera ise yatıştırıcı ve hafiftir. Cildinize sürerek ferahlayabilirsiniz.
Temiz beze sarılı buz parçalarını cildinize uygulayın. Böylece kızarıklık ve tahriş azalacaktır. Aloe vera jeli, badem yağı veya hindistan cevizi yağı ile cildinizi yatıştırmayı deneyebilirsiniz. Ağda sonrası kaşınan ve kabaran cilde soğuk süt uygulayabilirsiniz.
Merhabalar, kalça tüylerine lazer epilasyon yapılır. Lazer epilasyon göz kapağı dışında istenmeyen tüylerin bulunduğu tüm vücut bölgelerine uygulanabilir. Buz Lazer ağrısız olması ile günümüzde en çok tercih edilen lazer epilasyon yöntemidir.
Boncuk ağdalar diğer ağda türlerine göre daha az acı vermektedir. Boncuk ağda neredeyse acısız ağda olarak bilinir. Pratiklik konusunda ise oldukça kolay bir kullanımı vardır. Boncuk ağda son zamanlarda kendisine fazlaca kullanıcı bulmuştur.
Normal ağdalar gibi şeker içermediği için kıl köklerini kesinlikle beslemez aksine zayıflatır. Uzun vadede tüylerin zayıflarını sağlar ve azaltmasında çok etkili olur. Epilasyon sırasında derinin üstünü temizler ve ölü hücreleri yok ederek doğal peeling sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri