İstenmeyen tüylere karşı tercih ettiğiniz çözüm ağdaysa tüyleri kökünden alabilir, yaklaşık 3-4 hafta pürüzsüz bir görünüm elde edebilirsiniz.
Ağda Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Ağda, istenmeyen tüyleri almada en çok kullanılan yöntemlerden biridir. Tüyleri zayıflatır ve 4 haftaya kadar süren pürüzsüzlük sağlar.
Kıllar alındığında bölge 3 ila 6 hafta boyunca pürüzsüz bir şekilde kalır. Aynı zamanda ağdadan sonra kılların daha ince çıkması olasıdır bu da bir dahaki ağda zamanı gelene kadar kılların daha az fark edilir olmasına yardımcı olur.
Ağda yapmak için, kılların tamamının çıkması beklenmez. çünkü tüm kılların çıkması 3 ayı alabilir. Kılların üçte bir veya yarısı çıktığında genelde ağda yapılır. Ortalama 4 hafta ara vermek uygundur.
Tüylerin kalıcı olarak çıkmamasını ağdayla sağlamak mümkün değildir. Ağda sadece deri altında bulunan tüylerin tamamen çekilmesine yardımcı olmaktadır. Deri altında biriken tüylerin son bulmasını ve bölgedeki tüm kiri almasını sağlaması tüylerin azalmasına yardımcı olmaktadır.
İlgili 17 soru bulundu
Kıl köklerinin içlerine kir ve ölü deri tabakalarının birikmesini önlemek, ağda sonrası sivilce oluşumunun önüne geçmek için, cildinizi temiz ve nemli tutmalısınız. Ne kadar sık yıkansa da el, vücudunun en çabuk kirlenen bölümüdür. Bu yüzden gün içerisinde ağda yaptığınız bölgeye çok dokunmamaya özen göstermelisiniz.
Sir ağda uygulamaları sayesinde kıl kökleriniz zamanla zayıflar ve incelir düzenli kullanımda da tüyleriniz daha seyrek çıkar.
En iyi sonuç için düğününüzden 6 ay önce lazer epilasyona başlamalısınız. Yaklaşık yedi seanstan sonra sonuçlar kalıcı olabilir. Ağda yaptırmayı düşünüyorsanız, cildinizin tahriş olmaması için son ana bırakmamanızı öneririz. En az 1 hafta önce yaptırırsanız kızarıklıklarınız azalır ve cildiniz yatışır.
Bu adımı atlamayın çünkü bu kalıntılar özellikle güneşte kahverengi lekelere neden olur. ·İlk etapta cildinizi su ile temas ettirmeyin. 1-2 saat sonra ılık su ile duş alabilirsiniz. Sıcak su kullanmaktan kaçının.
Ağda yaptıktan sonra kızarıklık nasıl geçer? İstenmeyen tüylere karşı tercih ettiğiniz çözüm ağdaysa tüyleri kökünden alabilir, yaklaşık 3-4 hafta pürüzsüz bir görünüm elde edebilirsiniz.
Bugüne kadar bu iddiayı ele alan hiçbir araştırma kılların kesilmesini uzama hızı veya kıl gürlüğü ile ilişkilendirmediği gibi, yapılan tüm araştırmalar arada hiçbir bağlantı bulunmadığını göstermektedir. Bu durum, hem erkekler hem de dişiler için geçerlidir. Jilet tüyleri kalınlaştırmaz ya da sertleştirmez.
Yeni Çıkan Tüyler Kaç Yaşında Alınabilir? Yeni çıkan tüylerin alınması konusu, kız çocuklarında ergenlik dönemiyle birlikte gelişen fizyolojik değişimlerle ilişkilidir. Her çocuğun gelişimi farklı olduğundan, kesin bir yaş sınırı vermek zor olsa da genel olarak 13-15 yaşları arasında tüy alma konusu gündeme gelir.
Ağda Sonrası Bakım Önerileri
Ağdadan hemen sonra soğuk kompres uygulayarak cildinizi yatıştırın. Temiz beze sarılı buz parçalarını cildinize uygulayın. Böylece kızarıklık ve tahriş azalacaktır. Aloe vera jeli, badem yağı veya hindistan cevizi yağı ile cildinizi yatıştırmayı deneyebilirsiniz.
Bu, oldukça doğal bir süreçtir; kılların alınması, bağışıklık sisteminin devreye girmesine ve bu tehdide karşı savaşmak için histamin üretmesine neden olur. Histaminin ne kadar üretileceği ve cildin ne kadar tepki vereceği kişiden kişiye değişir. Bu savunma mekanizması, ağda sonrası kızarıklık oluşmasının nedenidir.
Veet Sir Ağda Bantları ile, cildinizde dört haftaya kadar süren pürüzsüzlüğü hissedebilirsiniz. Üstelik Veet Sir Ağda Bantları ile tüylerinizi almak, kıl köklerini zayıflatır ve tüylerinizin daha az, daha ince ve daha yumuşak çıkmasını sağlar.
Ağdayı mutlaka tüylerin çıkış yönünün tersine doğru çekmelisiniz. Bu işlemi yaparken morluk ve kızarıklık oluşmaması için ağdayı tek seferde çekmeye özen gösterin. Eğer bir defada cesaretinizi toplayamayıp çekişi yarım bıraktıysanız devam etmeyin. Bölgeyi yıkayın ve bir süre bekledikten sonra yeniden ağda sürün.
Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıklı olmayacaktır. Bu nedenle son derece özenli bir şekilde davranarak gözeneklerinizin tıkanmasına engel olmalı ve cildinizin hava almasını sağlamalısınız.
Ağda sıklığı değişmekle birlikte, pürüzsüz bir cilt için üç ila altı haftada bir ağda yapabilirsiniz. Avantajları: Uzun süreli sonuçlar. Hızlı ve etkili.
Ağda, yüz tüylerinin alınmasında sıklıkla kullanılan uygulamalar arasındadır. Ağda yöntemi sıcak veya soğuk ağda malzemeleriyle yapılabilir. Sıcak ağda malzemeleri, tüylerin kökünden çekilmesine yardımcı olurken, soğuk ağda malzemeleri, tüyleri yapışkan bir madde ile kaplayarak çıkarmaya destek verir.
Isınma derecesi makinenin modeline göre değişse de genellikle 25 ila 35 dakika arasındadır. Ağdayı tüylerin çıkış yönüne doğru uygulayabilirsiniz. Sonrasında yapışkan bezi tüylerin çıkış yönünün tam tersine çekebilirsiniz. Yüz, koltuk altı ve bikini bölgesi gibi hassas bölgelerde kalıp ağda kullanılır.
Sesu Ilık Ağda'yı kapağı kapalı olarak 10-15 dakika ısıt.
Gelin, koca evinin kapısından içeri girerken kaynana, daha önceden hazırladığı cam bir kaba veya küp (cere) gibi bir şeyin içerisine buğday, şeker, para koyar. Gelin içeriye girerken kaynana bunları gelinin üzerine saçar.
Normal ağdalar gibi şeker içermediği için kıl köklerini kesinlikle beslemez aksine zayıflatır. Uzun vadede tüylerin zayıflarını sağlar ve azaltmasında çok etkili olur. Epilasyon sırasında derinin üstünü temizler ve ölü hücreleri yok ederek doğal peeling sağlar.
Lazer epilasyon işlemi ağrısız ve acısız bir yöntemdir. Özellikle gelişen teknoloji sayesinde kullanılan buz lazer epilasyonlar ağrı ve acıyı sıfıra indirir. Diğer tüy alma yöntemleri, özellikle ağda gibi, daha fazla acıya neden olur.
Lazer epilasyon, kişide hormonal bir sorun yoksa istenmeyen tüylerde %80-90 oranında kalıcı azalma sağlar. Bu oran bazı kişilerde %95'e kadar çıkmaktadır. Ağda ise ömür boyu devam etmesi gereken bir işlemdir. Ağda kıl batığı, kıl dönmesi gibi durumlara da neden olabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri