Philips Airfryer'ınızı önceden ısıtmanız gerekmez. Malzemeleri önceden ısıtmadan, anında sepete koyabilirsiniz.
Philips Airfryer ile kızartma, kavurma, ızgara, pişirme, tost ve daha fazlasını yapabilirsiniz. Maksimum rahatlık için dondurulmuş yiyecekleri pişirebilir ve hazırladığınız yiyecekleri yeniden ısıtabilirsiniz.
Genellikle 3.5 litre kapasitesi olan, ızgara teli ve pişirme sepeti ile paketlerden çıkan airfryer modelleri 200 dereceye kadar ısıtma, meyve kurutma, sebze közleme ve kek pişirme özelliklerine sahip.
Yiyecekler hazır olduğunda, Airfryer bir sonraki pişirme işlemi için anında kullanıma hazırdır. tekrarlayın. 1 Sıcak tutma simgesi yanıp sönene kadar menü düğmesine basın. 2 Sıcak tutma modunu başlatmak için Açma/Kapama düğmesine basın.
Philips Airfryer XXL 200 dereceye ısıtılır. Sarılmış olan tüm sigara börekleri hazneye yerleştirilerek 18 dakika kızartılır. Her 5 dakikada bir hazne sallanarak her bir böreğin eşit pişmesi sağlanır.
İlgili 33 soru bulundu
Philips Airfryer'da cam, seramik, metal veya silikon malzemeden üretilmiş ve fırında kullanılabilen herhangi bir kabı veya kalıbı kullanabilirsiniz.
Borcam gibi yabancı bir kap kullanmak, hava dolaşımını engelleyebilir ve yemeklerin düzgün pişmesini etkileyebilir. Bu nedenle, Philips Airfryer'ı doğru şekilde kullanmak için üreticinin talimatlarını takip etmek önemlidir.
Philips Airfryer'ınızı önceden ısıtmanız gerekmez. Malzemeleri önceden ısıtmadan, anında sepete koyabilirsiniz.
Airfryer haznesine ekmek dilimlerini yerleştirelim. Hazırladığımız harçtan her yerine gelecek şekilde ekmeklerin üzerine gezdirelim. Doğradığımız kapya biber ve kaşar peyniri rendesini de serptikten sonra manuel ayarda 180°C de 12 dakika pişmeye bırakalım.
Yağ ve kirin toplandığı tavanın altına pişirme kağıdı veya folyo koyduğunuzda hava akışı kesintiye uğrar ve iyi bir pişirme sonucu elde etmezsiniz. Philips Airfryer'ınıza yiyecek koymadan pişirme kağıdı ya da alüminyum folyo koyarsanız pişirme kağıdı veya alüminyum folyo, ısıtıcıya çekilip yanmaya başlayabilir.
Airfryer ile pişirilen yiyeceklerin, diğer pişirme yöntemlerine göre daha az değer kaybına neden olduğunu ifade eden Gıda Mühendisi Dr. Öğr. Üyesi Sema Aydın, airfryer ile yapılan kızartma işleminin akrilamid gibi kanser gelişimiyle bağlantılı bazı bileşiklerin oluşmasına neden olabileceğini belirtti.
Airfryer'ın içindeki pervane yardımıyla sıcak hava, yiyeceğin bulunduğu tüm kısma yayılır. Ürünü fırından ayıran en önemli nokta budur. Fırın belirli bir alandan güçlü şekilde ısı verir, Airfyer ise ısıyı eşit şekilde tüm alana dağıtır. Sıcak hava fritözlerinde, ısı, süre kontrolü gibi temel kontrol tuşları bulunur.
1500 W gücündeki bir airfryer her gün 1 saat kullanılırsa aylık olarak 45 kW elektrik tüketimine yol açar. Bu durumda kullanılan elektronik aletin elektrik tüketiminin faturaya 67,5 TL olarak yansıdığı söylenebilir. 2500 W gücündeki bir airfryer her gün 1 saat kullanıldığı zaman bir ayda 75 kW elektrik harcar.
Patlamış mısır klasik bir şekilde hazırlandığında tencerede, ocak üzerinde hazırlanır. Tencerede hazırlandığında mısıra yağ konarak hazırlanması gerekebilir. Ancak Airfryer teknolojisi yağsız ve düşük kalorili patlamış mısırların tadını çıkarmanıza olanak sağlar.
Pirinçleri bol suyla yıkayın ve süzün. Airfryer kabına pirinçleri, tavuk suyunu, tereyağını, sıvı yağı ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeleri spatula yardımıyla karıştırın. Airfryer kabını kapatın ve 180 derece sıcaklıkta 20 dakika boyunca pişirin.
Ama Philips AirFryer özellikle benim gibi mutfakta beceriksiz birinin işini gerçekten de kolaylaştırıyor çünkü hem mikro dalga, hem fritöz, hem tost makinesi, hem mangal hem de fırın olarak kullanılabiliyor.
Ürünleri sıcak havayla kurutan yağsız fritözler son dönemlerin en popüler mutfak gereçlerinden. Bu fritözler hamur işlerini ısıtmak için de çok uygun. Bu şekilde de 5 dakika içinde güzelce ısınmış bir pizzaya kavuşabilirsiniz. Ancak tıpkı mikrodalgada olduğu gibi yağsız fritözde de hamur çok çıtır çıtır olmayacaktır.
Ekmeğiniz özellikle sertse, sarmadan önce dışını suyla fırçalayın. Daha sonra fırınınızın orta rafında bütün bir somun için yaklaşık 30 dakika ısıtın. Daha ince ve küçük ekmekleriniz varsa 15-20 dakika ısıtmanız yeterli olacaktır.
- Isıtma elemanlarına temas etmelerini engellemek için kızartılacak malzemeleri her zaman sepete koyun. - Cihaz çalışırken hava giriş ve hava çıkış deliklerini kapatmayın. - Yangın tehlikesine yol açabileceğinden tavayı yağ ile doldurmayın. - Cihazı kesinlikle suya veya başka bir sıvıya batırmayın ya da muslukta ...
Gıda Mühendisi Dr. Öğr. Üyesi Sema Aydın, "Airfryer ile kızartılmış yiyecekler teknik olarak derin kızartmadan daha sağlıklı olsa da potansiyel zararları bulunuyor. Hava fritözlerini günlük olarak kullanmak; kilo alımı, tip 2 diyabet, kalp hastalığı ve diğer rahatsızlıklara sebebiyet verebilir" dedi.
Buzdolabından çıkan yemeğin yeniden ısıtılmasının değil, kaynatılması gerektiğine dikkat çeken Doğan, “Bir çorbayı tekrar ısıtmak doğru değil, kaynatmak gerekiyor. Protein ağırlıklı bir tavuk yemeğinin yeniden 97-98 dereceyi gördüğünü görmemiz gerekiyor.
Airfryer'da;
Et yemekleri, tavuk, balık, ızgara gibi yemekler pişirilebilir. Patates, sebze kızartması gibi atıştırmalıklar pişirilir. Izgara yapılabilen tüm sebzeler (mısır, kabak, patlıcan gibi) airfryerda kızartılabilir.
Toplamda kek benim kullandığım philips airfryer'da 160 derecede 35 dakikada pişmiş oldu. Kekimiz soğuyuncaya kadar bekledikten sonra kalıptan çıkaralım. Unutmayın sıcak keki hemen çıkarırsanız parçalanabilir. Dilimleyerek servis edelim.
Airfryer kullanırken yağlı kağıt kullanmak mümkündür, ancak dikkatli olmak önemlidir. Yağlı kağıt, sepetin tabanına konarak yiyeceklerin yapışmasını önlemeye yardımcı olur ve temizliği kolaylaştırır. Ancak, yağlı kağıdın hava akışını engellememesi için sepetin kenarlarında boşluk bırakmak önemlidir.
"Airfryerda makarna mı olur?" demeyin. Hem de çok güzel oluyor! Zor anların kurtarıcı yemeği hem lezzetli hem pratik makarnayı airfyerda her zamankinden daha hızlı ve zahmetsiz şekilde yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri