Normal ağda lekesinde temiz bir bezi, lekelenen bölgede nemli olarak bir süre bekletmeniz yeterli olur. Sir ağda lekesinde ise özel olarak tasarlanan ağda yağları ya da bebe yağı, alkol, aseton gibi malzemeler kullanabilirsiniz. Lekenin olduğu bölgeyi bir parça leke çıkarıcı yağlı pamuk ile temizleyebilirsiniz.
Soğuk su, süt ve buzu karıştırın. Temiz bir bezi buna batırıp cildinizin üzerine koyun. Buzu bir beze sarıp da koyabilirsiniz ancak çok uzun süre aralıksız tutmayın.
Kızarıklığın geçmesi, birkaç günden birkaç haftaya kadar sürebilir; epilasyondan hemen sonra olabileceği gibi günün ilerleyen saatlerinde de olabilir. Bazı kişilerde ise birkaç dakikada cilt eski hâline geri döner. Uzun bir süre kızarıklığın devam etmesi ve tahrişin azalmaması durumunda bir dermatologla görüşülebilir.
Bant izleriyle başa çıkmak için birkaç püf nokta bulunmaktadır. Öncelikle bant izinin üzerine hafif bir ısı uygulayarak yapışkanı yumuşatabilirsiniz. Ayrıca metalden bant izi nasıl çıkar için yağlı bir madde kullanarak yapışkanı çözebilirsiniz. Örneğin zeytinyağı veya bebek yağı gibi ürünler oldukça etkili olabilir.
Bazen önemsemediğimiz işlemler büyük sorunlara yol açabiliyor. Ağda yanığı izi de bunlardan biri. Çünkü bu leke ile yaşamak zorunda kalabilirsiniz. Kadınların en büyük sorunlarından biri olan istenmeyen tüylerin alınmasında en etkili yol sir ve ağda uzun süre etki gösteren bir cilt bakımıdır.
İlgili 23 soru bulundu
Bunun yerine buzu bir havlunun içerisine koyun ve havlu yardımıyla bölgeye soğuk kompres uygulayın. Ağda yanığını geçirmek için kullanabileceğiniz yöntemlerden biri de, aloe vera jelidir. Aloe vera jelini hafif hareketlerle yanık bölgesine uygulayın. Ancak kullanacağınız aloe vera jelinin doğal olmasına dikkat edin.
Normal ağda lekesinde temiz bir bezi, lekelenen bölgede nemli olarak bir süre bekletmeniz yeterli olur. Sir ağda lekesinde ise özel olarak tasarlanan ağda yağları ya da bebe yağı, alkol, aseton gibi malzemeler kullanabilirsiniz. Lekenin olduğu bölgeyi bir parça leke çıkarıcı yağlı pamuk ile temizleyebilirsiniz.
Taze aloe vera jeli, hindistan cevizi veya badem yağı ile cildi yatıştırabilirsiniz. Doğal ürünler oldukları için ağda sonrasındaki günlerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Antiseptik içerikli kremlerle ciltte oluşan tahrişleri en aza indirmeniz mümkün.
Yanıkların geçmesi ve acının dindirilmesi konusunda aloe vera oldukça etkilidir. Aloe vera içeren krem veya jeller, ağda yapılmış olan bölgelere sürülebilir. Diğer cildiniz için ideal kullanabileceğiniz bir başka ürünlerden biri İse bebe yağı olacaktır. Bebe yağının cildi yumuşatan bir özelliği bulunur.
Ağda sonrasında ciltte kahverengi lekeler oluşabilir ve bu lekelere ağda lekesi adı verilmektedir. Hassas cilde sahip kişilerde görülen ağda lekeleri, daha çok ağdanın yanlış kullanımı nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Koyu renkli iz bırakan ağda işlemi bıyık bölgesinde daha kötü sonuçlar vermektedir.
Bu morluklar, cildin ağda uygulamasına verdiği bir tepkinin sonucunda ortaya çıkmaktadır. Cildin ağda kullanımı sırasında tahriş olması bu morlukların oluşumunun temel sebepleri arasında yer almaktadır.
Yapmanız gereken tek şey her saat başı veya birkaç saatte bir morluk üzerine buz koymak. Bu işlem şişmeyi ve iltihaplanmayı önler, morluğun da kısa sürede geçmesine yardımcı olur. Buzu doğrudan cildinize koymak yerine bir havlu ya da beze sararak uygulamak daha doğrudur.
Birden fazla yerde morarma varsa, Morluklara diş eti, burun, genital bölge kanaması eşlik ediyorsa, Morarmaya ek olarak ateş, halsizlik, lenf bezi şişmesi varsa, Küçük bir travma sonucunda çok büyük bir morluk oluşuyorsa, mutlaka bir uzmana başvurun.
Epilasyon işlemi esnasında ağda ve epilatör kullanmak da kararma oluşumuna sebebiyet verebilmektedir. Ağda, içeriğindeki yoğun kimyasallar nedeniyle cilt dokularının normal işleyişini bozmaktadır. Koltukaltı bölgesine sürekli olarak ağda yapmak, o bölgenin giderek kararmasına ve sarkmasına neden olmaktadır.
Jilet kullanmanın yanı sıra yanlış uygulanan lazer işlemleri, ters yönde uygulanan ağda ya da diğer tüy dökücü kremler de kimi zaman bölgenin kararmasına neden olmaktadır.
Ağda yanığına en iyi gelen şey soğuk sudur. En az 10 dakika boyunca soğuk su tutulmalı. Eğer yanık yer su tutulmayacak bir bölgede ise küvetin içerisi soğuk su ile doldurulmalı ve 15 dakika küvet içinde bekletilmelidir.
- Ağda sonrası solaryuma giriliyorsa vs... bunların hepsi ciltte kalıcı lekelenmeler yapar ve bunu iyileştirmeniz zaman alır.
Merhabalar, madecassol krem 1. ve 2. derece cilt yanıklarında kullanılan bir kremdir. Cilt yanıklarından sonra ciltte oluşabilecek hasarları iyileştirmek amacıyla kullanılır. Madecassol krem aynı zamanda cildi onarır ve yanıkların iyileşmesini hızlandırır.
Ancak bahsettiğiniz gibi ağrının eşlik ettiği yoğun kızarıklık ciltte yanık olma olasılığını gösteriyor. Bu durumda hametan krem kullanabilirsiniz.
Cilde yanlış şekilde uygulanan ağda sonrasında yanma hissi meydana gelirse öncelikle yapılması gereken ilk hamle bölgeye soğuk kompres uygulanmasıdır. Bunu yaparken temiz ve soğuk suyla yıkanmış bir bez örtmek tercih edilebileceği gibi direkt olarak su da kullanılabilir.
Sivilcenin nedeni olan bakteriyel yapılar cildinizde kendini göstermesin diye alacağınız tedbir son derece basittir. Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıkla olmayacaktır.
Peki, yüz tahrişi kaç günde geçer? Yüz tahrişinin geçme süresi; tahrişin altında yatan nedene, tahrişin şiddetine ve tedavi için kullanılan yöntemin çeşidine göre değişir. Genellikle yüzdeki tahrişin iyileşmesi birkaç hafta sürebilir(5) (6) (7) (9).
Ağda kalıntısını temizlemek için kullanacağınız vazelini bol miktarda ağda kalan bölgeye sürün. 5 dakika bekledikten sonra ağda olan bölgeyi temiz bir pamuk ile silin, ve ağda kalıntısının temizlendiğini göreceksiniz.
Aloe vera jeli, badem yağı veya hindistan cevizi yağı ile cildinizi yatıştırmayı deneyebilirsiniz. Ağda sonrası kaşınan ve kabaran cilde soğuk süt uygulayabilirsiniz. Bunun için soğuk su ve sütü karıştırın. Temiz bir bezi bu karışıma batırarak cildinize uygulayabilirsiniz.
Ağda, özellikle sir ağda kumaş bez yerine kağıt ağda bezi kullanılarak temizlenir. Ağda işlemi sonrasında da kalan büyük kalıntılar ağda bezi ile alınabilir. Ağda kalıntısını temizleyecek birçok yöntem bulunmaktadır; Zeytinyağı, alkol, buz, vazelin, sıcak su kompresi ve ağda temizleme yağları.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri