Ağda yanığına en iyi gelen şey soğuk sudur. En az 10 dakika boyunca soğuk su tutulmalı. Eğer yanık yer su tutulmayacak bir bölgede ise küvetin içerisi soğuk su ile doldurulmalı ve 15 dakika küvet içinde bekletilmelidir.
Ağda yanığı olursa öncelikle sakin olun ve buz gibi bir soğuk su dökün yanık yere. Soğuk su biraz etki ettikten sonra buz koyun yanık yere. Yarım saat boyunca buzu bekletin. Daha sonra yanık kremi sürmelisiniz.
Bu yöntemlerin en bilineniyse soğuk sudur. Ağda uygulanan bölgeye soğuk su tutulduğunda ya da buzla ovalama yapıldığında yanma hissi azalır. Diğer doğal yöntemler arasında süt, kantaron yağı ve saf aloe vera sürmek olduğu söylenebilir.
“Ağda sonrası kızarıklık ne kadar sürer?” diyorsanız cevabı cildinizin o gün içinde normale döneceğidir.
Temiz bir beze saracağınız buz parçalarıyla cildinize soğuk press yaparak, ağda sonrası kızarıklık ve tahrişleri azaltabilirsiniz. Ağda sonrası kabaran ve kaşınan cilde soğuk süt uygulaması yapabilirsiniz. Soğuk su ile karıştırdığınız sütü temiz bir bez yardımıyla nazikçe tene sürün.
İlgili 34 soru bulundu
Yanıkların geçmesi ve acının dindirilmesi konusunda aloe vera oldukça etkilidir. Aloe vera içeren krem veya jeller, ağda yapılmış olan bölgelere sürülebilir. Diğer cildiniz için ideal kullanabileceğiniz bir başka ürünlerden biri İse bebe yağı olacaktır. Bebe yağının cildi yumuşatan bir özelliği bulunur.
Ağdanın ardından kızarıklığı yok etmek için bölgeye soğuk kompres uygulayabilirsiniz. Buzla ovma kızarıklığı hafifletirken aynı zamanda yanma hissini de azaltmaya yardımcı olacaktır. Regl olduğunuz dönemde ağda yapmaktan kaçının.
Ağdanın cilde çok sıcak uygulanması cildin üst tabakasına zarar verir. Bu yanıklar birkaç gün içerisinde iyileşirken cildin alt katmanlarını etkileyen daha ciddi yanıklar cilt üzerinde çatlama ve kabuklanma gibi durumlara sebep olabilir. Bunun için tıbbi yardım alınması oldukça önemlidir.
Bu duruma hızlı bir şekilde müdahale edilirse meydana gelen sızıdan ve yanıktan kurtulmak oldukça kolaydır. Fakat aksi bir hâlde ağda yanığı ne yazık ki iz bırakabilen bir yaralanma türüne dönüşebilir. Hassas cilde sahip kişilerde daha fazla görülen ağda yanığı, akıllara birçok soruyu getirir.
Bu durumda hametan krem kullanabilirsiniz. Hametan krem lazer epilasyon sonrası cildin bakımında etkilidir, cildi rahatlatır. Ciltte yanık olması ve/veya uzun süre geçmeyen kızarıklık durumunda bir dermatoloğa görünmenizi tavsiye ederiz. Buz Lazer, gelişmiş soğutma sistemi sayesinde neredeyse tamamen ağrısızdır.
Buz özellikle ağda sonrası kullanımda cildi yatıştırır ve kızarıklıklara iyi gelir. Soğuk süt ya da buz küpleri şeklinde dondurduğunuz süt küpleri de ağda tahrişinin azalmasına yardımcı olacaktır.
Silverdin krem de bu konuda adını duyurmuş etkili bir kremdir. Lekeleri ve yanıkları hızlı bir şekilde tedavi etme özelliğine sahip olmasının yanında sürüldüğü bölgede hızlıca kabuk oluşumuna da sebep olur.
Sivilcenin nedeni olan bakteriyel yapılar cildinizde kendini göstermesin diye alacağınız tedbir son derece basittir. Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıkla olmayacaktır.
Madecassol krem aynı zamanda cildi onarır ve yanıkların iyileşmesini hızlandırır. Bu nedenle lazer epilasyondan sonra oluşan hafif yanıkların tedavisinde madecassol kremden yararlanabilirsiniz.
Cildi yoğun bir şekilde nemlendiren ve besleyen ürünler tercih edilebilir. Güneşten Korunma: Cilt, ağda işlemi sonrasında hassas ve dış etkilere karşı savunmasız hâle gelebilir. Dolayısıyla dışarı çıkmadan önce muhakkak güneş kremi kullanmalısınız.
Çiğ bir dilim patates ile koltuk altınızı ovalayabilir ya da büyükçe bir patatesin suyunu çıkararak bu suyu koltukaltlarınıza sürerek yaklaşık 10 dk. bekleyin durulamanız yeterli olacaktır. Bu kürü düzenli uygulamak kararmayı önleyecektir. Bir başka doğal yöntem ise limondur.
Cildi yenileme özelliği olan E vitamini içerikli Hindistan cevizi yağı yara izine iyi gelir. Antioksidan özelliği ile yanıkta meydana gelen iltihaplanmalara lavanta yağı da iyi gelir. Yanık izleri için kullanılan doğal yağlardan bir diğeri ise kantaron yağıdır. Kantaron yağı su ile seyreltilerek kullanılmalıdır.
Ağda yarası nasıl geçer? Tüm dikkatinize rağmen ağda yarası oluştuysa hemen buz kompres yapın. Eğer cilt kalktıysa, yani deri soyulması olduysa buz işe yaramaz ama yanık ve kabarmalarda ilk anda buz tedavisi iyi gelecektir. Oluşmuş ağda yarasına ne iyi gelir sorusunun en basit cevabı pişik kremi.
Ağda sonrası lekelenme normal mi; hassas bir cilde sahip olmasanız bile ağda teninize sıcakken temas ettiği için yanmasına sebep olabilir ve yanıklar bir süre sonra kahverengi lekelere dönüşür. Bu lekeler normal olduğu için uzun süreli bakımlarla kurtulmak mümkündür.
TERRAMYCIN® deri üzerine lokal (topikal) olarak kullanılan ve antibiyotikler olarak bilinen bir ilaç grubuna aittir. TERRAMYCIN® lokal cilt enfeksiyonlarının (özellikle iltihaplı enfeksiyonlar) ve enfekte olmuş küçük yara ve yanıkların koruma ve lokal tedavisinde kullanılır.
Tahriş olmuş cildi onarır, Ağda sonrası, Kuru cildi nemlendirmek için kullanılması önerilen bir kremdir.
Ağda kızarıklığını geçirmek için karbonat maskesi yapılabilir. Bunun için de bir kase yoğurt ile bir yemek kaşığı karbonat karıştırılır. Bu karışım ağda uygulanan bölgeye krem gibi sürülür. Bu karşım on dakika bekletildikten sonra kızarıklıklar giderilir.
Ağda Sonrası Bakım Önerileri
Aloe vera jeli, badem yağı veya hindistan cevizi yağı ile cildinizi yatıştırmayı deneyebilirsiniz. Ağda sonrası kaşınan ve kabaran cilde soğuk süt uygulayabilirsiniz. Bunun için soğuk su ve sütü karıştırın. Temiz bir bezi bu karışıma batırarak cildinize uygulayabilirsiniz.
Ağda sonrası cildinin kızarması çok normal. Özellikle açık tenlilerde bu kızarıklık daha belli oluyor. Bunun önüne geçmek için ağda sonrasında cildine bakım yapacak ve cildini yatıştıracak bir bakım ürünü kullanmalısın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri