Ağda tahrişine ne iyi gelir? Özellikle hassas ciltlerde dikkat edilmesine rağmen, ağda tahrişlere sebep olabilir. Bunların önüne geçebilmek için, ağda sonrası bakım uygulamalarını birkaç gün boyunca yapmaya devam edebilirsiniz. Taze aloe vera jeli, hindistan cevizi veya badem yağı ile cildi yatıştırabilirsiniz.
Soğuk su, süt ve buzu karıştırın. Temiz bir bezi buna batırıp cildinizin üzerine koyun. Buzu bir beze sarıp da koyabilirsiniz ancak çok uzun süre aralıksız tutmayın. Çok soğuk cildinizi daha da tahriş edebilir.
Aloe vera jeli uygulamak, ağda sonrası tahriş olmuş cilt dokusunu yatıştırabilir ve iltihaplanmayı önleyebilir Ardından şişliği ve kızarıklığı hafifletmek için kortizon içeren krem sürebilirsiniz. Ağda işleminden sonra birkaç gün bol ve pamuklu giysiler giymeye dikkat etmelisiniz.
Pişik nasıl geçer? Pişik olan bölgenin hijyenine dikkat edilmesi ve kuru kalmasının sağlanması pişiğin birkaç gün içinde geçmesini sağlar. Tahriş olan bölgeye çinko içeren losyon ve kremler kullanılabilir.
Yanıkların geçmesi ve acının dindirilmesi konusunda aloe vera oldukça etkilidir. Aloe vera içeren krem veya jeller, ağda yapılmış olan bölgelere sürülebilir. Diğer cildiniz için ideal kullanabileceğiniz bir başka ürünlerden biri İse bebe yağı olacaktır.
İlgili 16 soru bulundu
Eğer ağda sonrasında yüzünüzde kızarıklık ve yanma yaşarsanız bazı önlemler alabilirsiniz. Örneğin, cildinize pudra sürebilir, buzla kompres yapabilirsiniz. Kan dolaşımınızı daha da hızlandırmamak için sıcak sudan uzak durarak, cildinizi doğru ürünlerle nemlendirmeyi tercih edebilirsiniz.
Ancak bahsettiğiniz gibi ağrının eşlik ettiği yoğun kızarıklık ciltte yanık olma olasılığını gösteriyor. Bu durumda hametan krem kullanabilirsiniz.
Regl döneminde cildin hassas olmasına bağlı olarak ağda yapılması durumunda ciltte tahriş meydana gelme de söz konusu olabilmektedir. Aynı zamanda adet dönemi içerinde yapılan ağdanın uzun süreli olmaması ve kılların tekrar kısa bir zaman içerisinde çıkması da söz konusu olmaktadır.
Ağda ve jilet sonrası sivilceleri asla sıkmayın. Bu, bakterilerin cilde girmesine imkan tanıyarak enfeksiyon riski oluşturur. Ağda yaptığınız bölgeye aloe vera uygulayabilirsiniz. Yağlar ve kremler açık olan gözenekleri tıkayarak daha çok sivilce oluşumuna ve kıl dönmesine yol açabilir.
“Yüzde ağda sonrası sivilce nasıl geçer?” diyorsanız en önemli şey sivilceleri sıkmaktan kaçınmaktır. Bu hem enfeksiyon kapmalarına hem de sayılarının artmasına neden olabilir. Cildinizi yatıştırmak için 20 dakikayı aşmayacak sürelerde soğuk kompres yapabilirsiniz.
Ağdanın yapılmasının üzerinden en az 12 saat geçtikten sonra duş alınmalıdır. Hemen sonrasında alınan duşta gözenekler açık olduğu için sivilce ve deri de kızarıklığa neden olabilir. Duş sonrasında temiz ve pamuklu giysiler tercih edilmelidir.
Ağda sonrası batık olmaması için hatta pürüzsüz cilt için peeling yapmalısınız. Ağda sonrası kızarıklık oluşumu var ise bezin içerisine buz küplerini koyarak buz kompresi yapabilirsiniz. Hassas bir cilde sahipseniz, mutlaka nemlendirici bir kremle cildinize masaj yapmalısınız.
Bu sivilcelenmeler, normal günlerde vücutta ortaya çıkan sivilcelerden farklı olarak ortaya çıkar. Ağda yapılma işlemi sonrasında, bölgede var olan kılların alınma işleminden sonra gözenekler vücut dışarısından gelebilecek mikroplara karşı açık duruma gelir.
Vazelin. Ağda kalıntısını temizlemek için kullanacağınız vazelini bol miktarda ağda kalan bölgeye sürün. 5 dakika bekledikten sonra ağda olan bölgeyi temiz bir pamuk ile silin, ve ağda kalıntısının temizlendiğini göreceksiniz.
Yüze ağda yapmak tüylerden kurtulmak için en etkili yöntemdir. Çoğunlukla da yüze ağda yapmak tercih edilir. Cilt yapısı ne olursa olsun yüz bölgesine rahatlıkla ağda yapılabilir. Bu şekilde istenmeyen tüylerden de kurtulmak mümkün.
Ya da sir ağda temizleme ve masaj yağı size bu konuda yardımcı olacaktır. Bu adımı atlamayın çünkü bu kalıntılar özellikle güneşte kahverengi lekelere neden olur. ·İlk etapta cildinizi su ile temas ettirmeyin. 1-2 saat sonra ılık su ile duş alabilirsiniz.
Ağda sonrası cildindeki kızarıklığı azaltacak bakım kremi La Roche Posay Cicaplast Baume B5. Bugüne kadar denediğimiz bakım kremleri içinde açık ara en iyisi Cicaplast krem oldu!
Bunun için tek yapman gereken, pamuğu alkole batırmak. Ardından dairesel hareketlerle ağda kalıntısını çözülene kadar ovala. Çok bastırmamaya ve uzun süre yapmamaya özen göstermen gerekir. Olası cilt tahrişini azaltmak için bölgeye nemlendirici bir losyon uygulayabilirsin.
Ağda ile kıllar folikülden çıkarılır. Bu nedenle, ağdadan sonra kıllarınızın yeniden uzaması yavaşlar ve genellikle 4 ila 6 hafta sürer. Aynı zamanda, çoğu kişi yeniden uzamadan sonra kıllarının daha ince olduğunu bulduklarını ifade etmektedir.
Yeni Çıkan Tüyler Kaç Yaşında Alınabilir? Yeni çıkan tüylerin alınması konusu, kız çocuklarında ergenlik dönemiyle birlikte gelişen fizyolojik değişimlerle ilişkilidir. Her çocuğun gelişimi farklı olduğundan, kesin bir yaş sınırı vermek zor olsa da genel olarak 13-15 yaşları arasında tüy alma konusu gündeme gelir.
Ağdadan en iyi sonucu almak istiyorsanız kıl ideal uzunluğu 3 - 6 mm. arasında olmalıdır. Bu uzunluk herkeste farklı bir zaman diliminde çıkar.
Bu nedenle regl dönemine yakın ve regl döneminde kadınlarda alınan tüyler daha fazla çıkar. Bu dönemin sonlanmasının ardından 2 ya da 3 gün içerisinde kendi dengesine kavuşan bayanlar ağda işlemini yaptırmalıdır.
- Ağda yanığı olan bölgeye yüzde yüz aloe vera jeli sürülebilir. Fakat bu jelin kesinle saf aloe vera jeli olmasına dikkat edilmesi gerekir. - Kantaron yağı yanıkların geçmesinde de oldukça etkilidir. - Bebek yağı veya vazelin kullanarak bölgenin nemlendirilmesi de sağlanabilir.
Cilt yanıklarından sonra ciltte oluşabilecek hasarları iyileştirmek amacıyla kullanılır. Madecassol krem aynı zamanda cildi onarır ve yanıkların iyileşmesini hızlandırır.
Kantaron yağının cilt üzerindeki önemli etkilerinden bir diğeri ise lekeleri ortadan kaldırmasıdır. Bu etki sayesinde düzenli olarak kantaron yağı kullanımı ile birlikte yüzde veya vücutta yer alan yara, yanık ve sivilce izleri giderilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri