Üstelik bu dönemde alınan kıllar 2-3 hafta içerisinde tekrar gözle görülür şekilde uzar. Bu sebeple ağda için en ideal zaman regl döneminden sonraki haftadır.
Jilet ve tüy dökücü kremler ile tüylerin sadece görünen bölgeleri alınır ve kökler kalır. Bir iki gün içinde tekrar çıkar. Tüyler düzenli olarak ağda ile alınırsa, kıl kökleri zamanla güçsüzleşir ve kıl hacminde azalma görülür. Ağda ila alınan kılların çıkış süresi dört haftayı bulabilir.
Ağda ile alınan tüyler ortalama 1-2 hafta içinde yavaş yavaş geri çıkar. Tamamen eski uzunluklarına ulaşmaları ise bir ayı bulabilir.
Saçlar dâhil vücudumuzdaki bütün kıllar aslında sürekli uzamaz. Büyümenin devam ettiği ve durduğu farklı evrelerden oluşan bir döngü söz konusudur. Ancak kılın türüne göre bu döngüdeki evrelerin süreleri değişir. Saçlarda büyüme evresinin süresi 2-6 yıl arasında değişir.
İstenmeyen tüylere karşı tercih ettiğiniz çözüm ağdaysa tüyleri kökünden alabilir, yaklaşık 3-4 hafta pürüzsüz bir görünüm elde edebilirsiniz.
İlgili 40 soru bulundu
Ağdadan hemen sonra sıcak su ile duş yapmayı aklınızdan bile geçirmeyin. Bu işlem, zaten hassaslaşan cildinizi daha da hassas hale getirecek ve tüm tahriş ve çeşitli cilt problemlerine karşı savunmasız hale getirecektir.
Bugüne kadar bu iddiayı ele alan hiçbir araştırma kılların kesilmesini uzama hızı veya kıl gürlüğü ile ilişkilendirmediği gibi, yapılan tüm araştırmalar arada hiçbir bağlantı bulunmadığını göstermektedir. Bu durum, hem erkekler hem de dişiler için geçerlidir. Jilet tüyleri kalınlaştırmaz ya da sertleştirmez.
Güzellik değerlendirmesi: Epilatörler 0,5 mm'ye kadar kısa tüyleri giderebilirken ağda ise optimum sonuçlar için 2 mm tüy uzunluğu gerektirir - bu nedenle göze hoş görünmeyen büyümeyi beklemeye gerek yoktur.
Genel olarak, temiz bir tıraş istiyorsanız her iki-üç günde bir; yalnızca şekillendirmek ve düzeltmek istiyorsanız üç-beş günde bir tıraş olmanızı tavsiye ediyoruz. Tüylerin uzamasını istiyorsanız tıraş olmayı bırakmanız yeterli. Tüylerin uzama hızı, vücudun hangi bölgesinde olduklarına da bağlıdır.
Ağda tüylerin çıkmamasını sağlamaz fakat azalmasını sağlar.
Uzun kıl çekerken kırılır. Bu sebeple kullar çok uzunken ağda yapılmamalı. Ağdadan sonra tüy azaltıcı krem ya da losyon kullanılmalı. Bu uygulama zamanla tüylerin yoğunluğunun azalmasını sağlar ve batık riskini azaltır.
Ağda çeşitlerinden olan sir ağdalar klasik ağdalar gibi şeker içermediğinden kıl köklerini beslemez ve düzenli kullanımda tüylerin azalmasına yardımcı olur. 2-3 yıl düzenli olarak kullanılan sir ağdalar tüylerinizde gözle görülür bir azalma sağlar.
Kalçadaki tüylerden Buz Lazer ile kalıcı bir şekilde kurtulabilirsiniz. Buz Lazer ortalama 8 seans önerilir. Her seans sonrasında tüylerde azalma, incelme ve seyrelme fark edilir. İlerleyen seanslarla birlikte kıl kökleri bir daha kıl üretemeyecek şekilde tahrip edilir.
Düğün Ağdası/Epilasyonu ne zaman yapılmalı? Düğün ağdası veya epilasyon gelinlerin düğün öncesi uyguladığı bakımlardan biri. Dün ağdası ve epilasyon gibi işlemlerin düğünden 3-4 gün önce yapılmasını öneririz. Böylece bu süre içinde cilt yatışıyor ve kızarıklık gibi cilt problemleri gideriliyor.
Kullanım talimatı: Kartuş ağda ısıtıcısını fişe sıkıca takın, kartuş makinenin içindeyken ısıtıcının kapağını kapalı tutarsanız 55-60 dakikada erir. Açık olursa ağda çok uzun sürede erir. Fişin takıldığı yet gevşek olursa elektrik gider gelir. Işığı yanar söner.
Isınma derecesi makinenin modeline göre değişse de genellikle 25 ila 35 dakika arasındadır. Ağdayı tüylerin çıkış yönüne doğru uygulayabilirsiniz. Sonrasında yapışkan bezi tüylerin çıkış yönünün tam tersine çekebilirsiniz. Yüz, koltuk altı ve bikini bölgesi gibi hassas bölgelerde kalıp ağda kullanılır.
Yeni çıkan tüylerin alınması konusu, kız çocuklarında ergenlik dönemiyle birlikte gelişen fizyolojik değişimlerle ilişkilidir. Her çocuğun gelişimi farklı olduğundan, kesin bir yaş sınırı vermek zor olsa da genel olarak 13-15 yaşları arasında tüy alma konusu gündeme gelir.
Kaş ortası kılları seyrek ise onları bir cımbız yardımı ile koparmak en kolay ve ekonomik yoldur. Cımbız, kılların folikülden ayrışarak alınmasını sağladığı için kaşların tekrar çıkması en az birkaç hafta sürecektir.
Kolonya. Arkadaşlar, tüyleri ağda veya jilet ile aldıktan 1 saat sonrasında tüyleri aldığınız bölge (bikini hariç) kolonya uygulanır. Kolonya batıkları engeller, aynı zamanda tüylerin geç çıkması için tek uygulamalı en zahmetsiz yöntemlerden biridir.
Kılların alındığı bölgede batık oluşumuna sebebiyet vermez, kılları kökünden alır. Hijyeniktir ve kağıt bezlerle vücuttan ayrılabilir. Duş gerektirmez, sir ağda yağları ya da doğal yağlarla vücuttaki yapışkanlık hissi giderilebilir. Güçlü bir ağda türü olduğu için en ufak tüyleri bile kolayca alabilir.
Bu sebeple ağda sonrası cinsel ilişkiye girmenizde sakınca bulunmamaktadır.
Eğer bir folikül anajen fazında yer alıyorsa, o kıl uzar.
Anajenden katajene geçen folikül sonra küçülmeye başlar ve derinin dışına doğru ilerler. Bu aşamada yeterince hormon alamaz ve telojene geçtiğinde ise uzaması tamamen durarak dökülmeye başlar.
Ağda mı jilet mi sağlıklı? Ağda da, jilet de doğru uygulandığında gayet sağlıklı yöntemler. Ancak hassas bir cilde sahipseniz, kolayca kabarıyor ve kızarıyorsanız jilet kullanabilirsiniz.
Lazer epilasyon, kişide hormonal bir sorun yoksa istenmeyen tüylerde %80-90 oranında kalıcı azalma sağlar. Bu oran bazı kişilerde %95'e kadar çıkmaktadır. Ağda ise ömür boyu devam etmesi gereken bir işlemdir. Ağda kıl batığı, kıl dönmesi gibi durumlara da neden olabilmektedir.
Aynı zamanda tüy alma rutininiz için ne kadar süre harcamanız gerektiğini dikkate almalısınız. Epilasyon tüyü kökten almaktır, böylece ağda gibi uzun süre dayanan sonuçlar sağlar. Her iki yöntem 4 haftaya kadar dayanır, fakat epilasyon daha uygun olabilir çünkü tüylerinizin yeniden büyümesini beklemenize gerek yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri