Difenbahya, “Ağlayan Çiçek” olarak da bilinir. Kimi zaman yapraklarından ter damlacıkları gibi su çıkarması sebebi ile bu isim yakıştırılmıştır. Difenbahya çiçeği neden ağlar bilinmez ancak bir takım kaynaklar bu çiçeğin sahibi öldükten sonra bu etkiyi gösterdiğini söyler.
Difenbahya Nam-I Diğer: Ağlayan Çiçek
Kimi zaman yapraklarından ter damlacıkları gibi su çıkarması sebebiyle Difenbahya çiçeği “Ağlayan Çiçek” olarak da biliniyor. Difenbahya çiçeksiz, uzun dalları ile çiçek severlerin favorileri arasında yer alıyor.
Difenbahya. Bulunduğu ortamda gece saatlerinde büyük oranda zehirli gaz salınımı yapan bu bitki, gaz salınımını kaygan yapıdaki büyük yaprakları sebebiyle kolay ve etkili bir şekilde yapabiliyor. Bu bitkinin kökü ya da gövdesi yenildiği takdirde tehlike arz etmektedir.
Bu yüzden de çiçeğe ağlayan çiçek adı takılmış. Bir inanış difenbahya çiçeği neden ağlar sorusuna sahibi öldükten sonra bu özelliğinin ortaya çıktığın söylüyor. Bitkinin ağladığı yani su damlacıkları oluşturduğu dönem genellikle yaz aylarının bittiği döneme denk geliyor.
Difenbahya aydınlığı seven bir bitki türüdür. Bu nedenle güneş ışığı bu bitki için oldukça önemlidir. Güneş ışığı sayesinde bitkinin yaprakları enerji kazanır, daha yeşil görünür ve sağlıkla büyümeye başlar. Yine de direkt güneş ışığına maruz bırakılmaması önerilir.
İlgili 44 soru bulundu
Difenbahya çiçeği aydınlık alanları seven bir bitkidir. Bu nedenle bu çiçeği evlerinizde aydınlık olan yerlerde konumlandırmanız gerekmektedir. Sağlıklı ve rahat bir şekilde gelişim gösterebilmesi için güneşe ihtiyaç duymaktadır. Difenbahya çiçeği güneş ışığını direk olarak değil filtreli olarak almayı sever.
Rahat ve hızlı bir şekilde yetişmesi için güneşe gereksinim duyar. Güneş alan odalarda tül perdelerden süzülen güneş ışığını doğrudan alırsa sağlıklı bir şekilde büyür. Difenbahya bitkisi doğrudan güneşe maruz bırakılmamalıdır. · Difenbahya bitkisi ayrıca karanlık ortamda uzun süre kalınması halinde solmaya başlar.
Ev ve ofis içerisinde yaygın olarak yetiştirilen difenbahya çiçeği faydaları arasında, konumlandırıldığı alanın havasını temizlemesi bulunuyor. İster evinize isterseniz de işyerlerinize yerleştirebileceğiniz difenbahya çiçeği düzgün ve doğru bakım sayesinde temiz hava oluşumuna yardımcı oluyor.
Gelin şimdi bu bitkiyi birlikte inceleyelim. Difenbahya, “Ağlayan Çiçek” olarak da bilinir. Kimi zaman yapraklarından ter damlacıkları gibi su çıkarması sebebi ile bu isim yakıştırılmıştır. Difenbahya çiçeği neden ağlar bilinmez ancak bir takım kaynaklar bu çiçeğin sahibi öldükten sonra bu etkiyi gösterdiğini söyler.
Difenbahya bitkisi iyi bakıldığı zaman çiçek açmaktadır. Çiçek açan bu bitkinin uzun ömürlü olduğu da bilinmektedir. Çiçeği ise genellikle yaz ayının ortalarında açar.
Difenbahya (Dieffenbachia)
Neredeyse tüm toprak çeşitlerinde büyür. Aynı toprakla yıllarca dayanmayan difenbahya yılda bir kez olmak üzere toprak değişimi istemektedir. Güneş ışığına ihtiyaç duyan Difenbahya aynı zamanda ksilen ve tolüenin havadan temizlenmesinde etkilidir.
Genellikle yeşim bitkisi, şanslı bitki, para bitkisi veya para ağacı olarak bilinen Crassula ovata, Güney Afrika'nın KwaZulu-Natal ve Doğu Cape eyaletlerine ve Mozambik'e özgü küçük pembe veya beyaz çiçekleri olan etli bir bitkidir; dünya çapında bir ev bitkisi olarak yaygındır.
Zehirlenmelerden bitki hücresi içerisinde bulunan kalsiyum oksalat kristallerinin sorumlu olduğu sanılıyor, Küçük çocuklar ve evcil hayvanlar kontrol dışında kaldıklarında, hırpalanan yaprak veya saplarından fışkıran binlerce kristal ok özellikle gözler olmak üzere yaralanmalara sebep olabiliyor.
Dieffenbachia bitkisinin çiğnenmesiyle ağız mukozasında ülserasyon, orofaringeal ödem, konuşma zorluğu, dudaklarda ağrı, şişlik, yanma görülebileceği gibi; ayrıca hava yolunda oluşan tıkanıklığa bağlı solunum yetmezliği gibi ciddi klinik bulgular gelişebilir.
Difenbahya bitkisi için bir başka çoğaltma yöntemi ise yapraktan çoğaltma işlemidir.
Zaman zaman yaprakları üzerinden damla damla su çıkması nedeni ile ağlayan çiçek de denilen bitkinin anavatanı Güney Amerika'dır. Özellikle Kolombiya ve Brezilya'da birçok çeşit difenbahya çiçeği yetişir. Difenbahya bitkisi 2 - 3 m kadar boy alabilir.
Difenbahya yaprakları nasıl temizlenir ve parlatılır? Difenbahya bitkinizin yapraklarını; soğuk çaya pamuğunuzu batırarak silerseniz daha parlak bir görüntü elde edebilirsiniz. Bir diğer yoluda zeytinyağına batırılmış pamuk ile temizlemektir.
Difenbahya bitkisi, oda sıcaklığında yetiştirilebilen dayanıklı bir bitkidir.
Selvi, okul bahçeleri ve binaları, çocukların oyun alanları, çocuk odaları ve yatak odalarında toksik içerikli zakkum, difenbahya, begonya ile kauçuk türü bitkilerin bulundurulmaması gerektiğini belirtti.
Difenbahya da birkaç dal ve gövde var ise bunlardan bir tanesi gövdeye yakın yerden kesilerek suya koyulur. Böylelikle köklenmesi sağlanır. Köklenme işleminden sonra uygun saksı ve toprağa dikerek artması sağlanabilir.
Difenbahyalarımızın saksı değişimlerini yılda bir yapmalıyız ve saksılarımız her zaman bir büyüğüyle değiştirilmelidir. Şunu asla unutmayın çok büyük saksılar çiçeğinizin köklerinin büyümesini sağlar ve yapraklarının küçük kalmasına neden olur.
Ama Difenbahya (Ağlayan Çiçek) iyi bakıldığı takdirde düzensiz bir şekilde çiçek açabilir. Çiçek açmasının bellir bir zamanı yoktur. Çok iyi bakım uygulanıp tüh ihtiyaçları giderildikten sonra ve biraz daha yaşlandıktan sonra Difenbahya bitkisi çiçek açabilir.
Difenbahya toprağının fazla kurumasından hoşlanmaz. Sulama her zaman toprağa parmak batırılarak kontrol ile yapılmalıdır. Parmağın ilk boğumuna kadar batırıldığında kuruysa sulama yapılmalıdır. Yaprakları aşağı eğilmesi genelde sulama stresidir.
Bu yüzden kullanılan diğer bir adı da Noel yıldızıdır. Çiçeğin, yıldız şeklinde yaprak deseni Betlehem Yıldızı'nı ve kırmızı rengi, İsa'nın çarmıha gerilişi ile kurban edildiği sırada akan kanı temsil eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri