iyi sürüşler dilerim. bagajda benzin taşımak yasak. özel benzin bidonu olsa dahi. terör ve kundaklama olayları sebebiyle.
şişe vb. kaplarla ya da açıktan yakıt alımı ve satımı yasaklanmıştır.
Benzin mutlaka uygun bidonda ve açık bir yere monte edilerek taşınmalıdır. Kapalı çantada hiçbir yanıcı madde taşımayınız.
Zorunlu hallerde yakıt almak isteyen kişinin kimlik fotokopinin arka yüzüne kendi el yazısıyla adres ve telefon bilgileri yazılarak satış yapılacağı, alınan belgelerin süresiz olarak saklanacağı, istenmesi halinde güvenlik güçlerine ibrazı zorunludur.
Yakıtların konulduğu konteynırlar saklama amaçlı tasarlanmış olmalıdır. Ve buna göre sıvı veya buhar sızıntısını önleyecek şekilde sıkıca ağızları kapatılmalıdır. Petrol istasyonları ruhsat esasına göre tesis edilir ve işletilirler. Bu ruhsata göre sürücülerin bidonlarla yakıt almalarına izin verilmemektedir.
İlgili 45 soru bulundu
DEpo kapağın kapalı olduğu sürece sorun olmaz. Boş kalmasından çok daha iyidir. Ayrıca önmli olan depoyu tam dolu bırakmanızdır. taşarcasına hatta.
Benzin depoda da dursa açıkta da dursa nispi olarak buharlaşma olur. Amiyane tabirle uçar yani.
araç çalışırken yakıt alımında aynısı clio da da oluyor. yalnız depoyu fullemek yerine aracı stop edip, kartı çıkararak, çeyrek depo yakıt alımında düzeliyor... araç çalışırken yada kontak açıkken yakıt almanın bir zararı olmaz...
BP, Petrol Ofisi ve Total'in EPDK'ya kayıtlı finansal aracısı olarak Ticket Car Edenred size dilediğiniz akaryakıt markası ile çalışma özgürlüğünü sunar ve tek bir aracınız olsa bile şirketiniz her akaryakıt alımında özel ödeme koşulları ve indirim fırsatlarından yararlanabilir.
Benzin Al'da bütün yurtiçi kredi kartları geçerlidir. Mastercard, Visa ve Sanalcard ile ödeme yapabilirsiniz. Gerekli sözleşmelerin imzalanmasının ardından benzinal tarafından aracınıza takılacak akıllı halka veya tarafınıza kargolanacak montajsız anahtarlık veya kartı ile Benzin Al uygulamasına girişiniz sağlanır.
Kazara, bir şekilde motorin benzinli aracın deposuna konulsa bile sanılanın aksine çok zarar vermez. Birçok benzinli araba depolarında yüzde 10 motorin olduğunda bile çalışabilir, tabii vuruntuyu, egzozdaki siyah dumanı, yağ atmayı ve güç kaybım sorun etmezsek.
Uzun süre bekleyen benzinde ateşleme olmaz. Sadece bu kadar. Depoya ya yeni yakıt eklersiniz, araç biraz vuruntulu çalışır ya da depo boşaltılır yerine yeni yakıt koyarsınız sıkıntısız çalışır motor.
Metal bidonlar, taşırken veya depolarken delinme ve dış etkenlerden gelebilecek zararlara karşı tasarlanmış olduğundan metal malzemeden yapılmıştır. Benzin yeterli kalitede plastik bidonlarda da saklanabilir, taşınabilir.
Benzin, motorine göre çok daha hızlı tutuşan bir maddedir. Motor içerisinde benzinin tutuşmasını sağlayan parça ise bujidir. Bujiler, benzini tutuşturacak kadar sıcaklık açığa çıkarırlar. Bu nedenle araca yanlış yükleme yapıldığı zaman motor ya motorini ateşlemeyi başaramaz ya da başarsa bile oldukça zorlanır.
-Araç teklemeye başlar. -Egzozdan siyah duman yükselir. -Ateşleme sistemi arızası gerçekleşir. -Motor parçaları yanlış yakıttan arındırılıp hasar gören parçalar yetkili oto servisde tamir edilene kadar araç çalışmaz.
Arada benzinde kullanmasam rahat 2 yıl götürürdü bir depo benzin.
SETCARD'IN SAĞLADIĞI AVANTAJLAR. Tüm Türkiye'de BP İstasyonlarından yakıt ihtiyacı karşılanabilir.
MetropolCard - Metropol farkı ile yakıtlarınızda %5 tasarruf edin! Metropol ve Aytemiz iş birliği ile Metropol kart kullanıcıları akaryakıt alırken anında indirim kazanıyor. | Facebook.
Shell Türkiye'nin aracı kurumu olan Multinet Up'ın akaryakıt çözümü MultiPetrol ile 1.000'den fazla Shell istasyonundan akaryakıt ihtiyaçlarınızı karşılayabilir, online olarak filonuzu yönetebilir, aylık akaryakıt giderlerinizi 2 faturada toplayabilir ve firmanıza özel ödeme seçeneklerinden yararlanabilirsiniz.
Benzin fiyatı ne kadar? Güncel bugün Benzin Litre fiyatı 34,54 şeklindedir.
Genel olarak; yılda 15.000 km'nin üzerinden kullanım yapan araç sahipleri için dizel motorlu araçları tercih etmenin tasarruf açısından daha doğru olacağını söyleyebiliriz. Eğer yıllık 15.000 km araç kullanımınız olmayacaksa, benzinli araç tercih edebilirsiniz.
Bir aracın, Avrupa standartlarına göre benzin ikaz ışığı yandıktan sonra minimum 80 km gidebilmesi gerekiyor. Lakin bu durum marka ve modele göre değişiyor. Haliyle araçların uyarı lambası yandıktan sonra en fazla 40 km gidebildiği de yaygın yanlışlar arasında yer alıyor.
Ambulanslar bu sene petrol ofisiyle anlaştı. Tüm yakıtlarımızı petrol ofisinden alıyoruz. 15 yıllık çalışma hayatım boyunca farklı benzin istasyonlarıyla anlaşma sağlandığı için yakıtımızı aldığımız her benzin istasyonu personeli yıllardır yakıt fişini ambulansa getirir.
benzin, kıvılcım almadan yanmaz. egzoz sıcaklığı, benzini yakamaz. aklınızda bulunsun, boşa panik yapmayın.
Yakıt deposu, yoğun bir yakıtın olduğu ve genellikle 45-65 litre arasında bir alandır. Bu alanda bulunan yakıt fazla olacağı için yakıt deposu ağzının yarım açık olması ile benzin kokusunu koklamanıza neden olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri