Diş fırçasının ulaşamadığı alanların temizliğini sağlamak için ip ve ara yüz fırçası kullanılıyor olsa bile bakterilerin oluşumunu engellemek ve uzun süreli ağız sağlığını korumak için ağız bakım suyunun önemi büyüktür. Gargara yapmanın temelinde nefesi rahatlatmak vardır.
Ağız gargarası faydaları arasında ağızda oluşabilen kötü kokunun giderilmesine katkı sağlaması bulunur. Boğaz ve burun enfeksiyonlarının azaltılmasında da rol oynadığı bilinmektedir. Kullanıldığı zaman ağız içerisindeki bakterilerin azalmasını ve de bu bakterilerin boğaza ulaşmamasına destek verir.
Günlük ağız bakım ürünü kullandıktan sonra ağzınızı suyla çalkalamalı mısınız? Günlük ağız bakım ürünü kullandıktan sonra ağzın tekrar suyla çalkalanmasına gerek yoktur. Ürünün etkinliğinin daha uzun süre devam etmesini sağlamak için çalkalamamak tavsiye edilir.
Diş fırçalama ve diş ipi gibi temel ağız bakımı ve ağız temizliği yöntemlerinden sonra gargaraların kullanımı tavsiye edilmektedir. Diş fırçasının ulaşamadığı yerlerde kalan yemek kalıntıları hem dişlerin çürümesine hem de ağız içerisinde bakteri oluşumuna sebebiyet verir.
Uzmanlar günde iki kez, belirtilen süre boyunca dişlerimizi uygun bir fırça ve macun ile temizlememizi öneriyor.
İlgili 42 soru bulundu
Bu gargara işleminin ardından normal bir su ile ağzı çalkalamaya gerek yoktur. Ağızda genelde kötü bir tat bırakmayan ağız bakım suları tek başlarına oldukça etkili olan ürünlerden bir tanesidir.
Ağız yıkama suları sadece nefesinizi ferahlatmaz, aynı zamanda ağız bakım rutininizin önemli bir parçasıdır ve dişlerinizi beyazlatmaya yardımcı olabilir. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra ağız bakım suyu kullanmak sarı dişlere neden olabilecek bakterilere ve asitlere karşı ek koruma sağlar.
Gargara yaptıktan sonra ağız suyla durulanır mı? Gargara yaptıktan sonra ağzınızı suyla çalkalamak, gargaranın etkinliğini azaltabilir. Bu nedenle gargara yaptıktan sonra ağzınızı suyla çalkalamanız genellikle önerilmez.
FAYDALI GÜNLÜK ALIŞKANLIKLAR. Her gün diş fırçalamaya ek olarak kullanıldığında, LISTERINE® günlük kullanıma yönelik ağız bakım ürünleri, ağız bakımı yapmanıza yardımcı olur. Ulaşılması zor kısımlarda bile plağı azaltır!
Gargara nasıl yapılır, merak edenler çalkalama sularının etiketlerinden ürüne özgü ek bir kullanım önerisi varsa ulaşabilir. Diş fırçalama, diş ipi kullanımı sonrasında gargara kullanımı önerilir.
Dişlerimizi korumanın en etkili yolu düzenli olarak fırçalamaktır. Diş fırçalama işlemi ortalama 2 dk sürmeli, her dişin üzeri 8-10 kez fırçalanmalıdır. Diş fırçalarken mutlaka diş diş eti birleşim yeri özellikle fırçalanmalıdır.
Tuz, doğal bir antiseptiktir. Su ile karıştırıldığında, ağız içindeki bakterileri öldürmeye yardımcı olur. Tuzlu su gargarası, özellikle ağız içi yaralar, aftlar ve diş eti iltihapları gibi durumlarda etkilidir. Bu yöntem, ağız içindeki mikroorganizmaların dengesini sağlayarak, enfeksiyon riskini azaltır.
Düzenli uygulamanızı, ağız kokusuna karşı etkili bir ağız bakım suyuyla tamamlayarak ağzınızı en ferah şekilde tutun.
Hem ekonomik hem de kolay bir gargara tarif arıyorum diyenlere 1 dakika içinde hazırlayacağı gargara tarifini öneriyoruz. 1 su bardağı içme suyuna 1 çay kaşığı tuzu ekleyin ve tuzun suda erimesini sağlayın. Tuz eridikten sonra birkaç yudum suyu ağız içine alın.
Dişlerinizi fırçaladıktan sonra ağzınızı çalkalamadan, sadece diş macununun fazlasını tükürün. Böylece diş macununuzdaki flordan maksimum seviyede faydalanmış olursunuz.
Gargara, genellikle dişleri fırçaladıktan sonra kullanılır. Bu iyi bir uygulama olsa da, ağızdaki kalıntıları durulamak için fırçalamadan önce de kullanılabilir. Böylece, fırçalama ve diş ipi kullanımı daha etkili olur.
6 ETKİSİ SAYESİNDE KOMPLE AĞIZ SAĞLIĞI İÇİN KORUMA SAĞLADIĞI VE TEMİZLEDİĞİ KLİNİK OLARAK KANITLANMIŞTIR : • Diş eti çizgisinin altında etkili olur. Çürüklere karşı korur. Diş etlerini korur. Dişleri güçlendirir.
İçeriğindeki güçlü esansiyel yağlar sayesinde iyi bir ağız hijyeni sağlar ve diş yüzeyini temizler. İkili etkisi sayesinde dişlerdeki lekeleri ortadan kaldırır ve yeni lekelerin oluşumunu engeller. Aşındırmayan beyazlatma teknolojisi ile diş minesine zarar vermez. Florür ile dişleri güçlendirmeye yardımcı olur.
Öncelikle cilt mantarı ve onikomikoz (ayak tırnağı mantarı) tedavisinde kullanılır. İnsanlar ayrıca ölü derileri temizlemeye yardımcı olmak için Listerine'i ayaklarında kullanır. Normalde boşlukları ve diş eti iltihabını önlemeye yardımcı olmak için kullanılan Listerine, çok sayıda aktif bileşene sahiptir.
Ramazan 'da Ağız Kokusuna Karşı Tuzlu Su İle Gargara Yapın Dişler fırçalanırken, dil yüzeyi ve diş eti bölgelerinin de fırça yardımıyla iyice temizlenmesi gerekir. Oruç tutanların ayrıca ağız antiseptiği kullanmaları da tavsiye edilir. Böyle bir imkân yoksa tuzlu su ile de gargara yapılabilir.
Ancak birçok antiseptik gargarada durulama tavsiye edilmemektedir. Kullanım sıklığını takip edin: Ağız gargaraları genellikle günde 1 – 2 kez kullanılabilmektedir. Ancak bazı ağız gargaraları daha sık kullanılabilir veya kullanım sıklığı doktorunuz tarafından önerilen şekilde değişebilir.
Fırçaladıktan sonra ağzınızı çalkalamak
Hijyen uzmanlarımızın tekrarladığı yaygın bir fikir, dişlerinizi fırçaladıktan sonra (buna su ile durulamanın yanı sıra gargara da dahildir) durulamamanız gerektiğidir.
En çok bilinen doğal diş beyazlatma yöntemlerinin başında limon ve karbonat karışımının dişlere uygulanması gelir. Bunun için karbonata limon sıkılıp karıştırılır ve diş fırçasına sürülerek dişler fırçalanır. Daha sonra ağız iyice çalkalanarak karışımdan temizlenmesi sağlanır.
En çok bilinen doğal diş beyazlatma yöntemi, limon ve karbonat karışımını dişlere uygulamaktır. Karbonata limonu sıkıp karıştırdıktan sonra diş fırçasına sürerek dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra ağzınızı çalkalayarak karışımı temizleyin. Limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz.
Listerine Cool Mint - Nane Aromalı Ağız Bakım Suyu 500ml
- Ferah bir nefes sağlar. Nasıl Kullanılmalı: 3O saniye çalkalayınız. Öneri: Sabah ve akşam günde 2 kere uygulanması önerilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri