Aynı zamanda uzun süreli Schengen vizesi olarak da bilinen D tipi vize; aile birleşiminin yanında çalışma ve eğitim gibi nedenler dolayısıyla, 26 Avrupa ülkesinin içinde bulunduğu Schengen protokolüne dahil bir şekilde, Avrupa'da 90 günden uzun konaklayacak kişilerin başvurması gereken vize türüdür.
Aile Birleşimi Vizesi Hollanda vatandaşı olan kişilerin aile ferdi olup, Hollanda'da uzun dönem oturmaları için kullanılan bir vize türüdür. Aile ferdi olmak eş, partner ve 18 yaş altı ve üstündeki çocukları kapsar.
Onaylanan Türkiye Aile Birleşimi Vizesi ile İngiliz Vatandaşı Eşe 3 yıl süre ile Türkiye'de ikamet hakkı verilir. Bu süre zarfında evliliğin devam etmesi ve koşullarının değişmemesi, İngiliz Vatandaşı eşin süresiz oturum hakkı almasına ve sonrasında vatandaşlık başvurusunda bulunabilmesine olanak sağlar.
İngiltere Aile Birleşimi Vizesi başvurusunun oldukça karmaşık olduğu bu vizeye başvuru yapacak olan bağımlı aile üyelerince bilinmelidir. Başvuruları değerlendiren vize memurları en ufak bir hatada veya eksiklikte vize reddi verebilmektedir.
Schengen Avrupalı Eş Vizesi başvurunuzu, seyahat edeceğiniz Schengen ülkesinin konsolosluğundan yapmanız gerekir. Schengen bölgesinde birden fazla ülkeyi ziyaret edecekseniz, başvurunuz zamanınızı en çok geçireceğiniz ülkenin elçiliği, konsolosluğu ya da ilgili Vize Başvuru Merkezi'nden yapılmalıdır.
İlgili 20 soru bulundu
Bu durumda yeni vizenizin geçerliliği, bir önceki vizenizin bitimi itibariyle başlamış oluyor. Yani aynı dönem içinde iki geçerli vizeniz bulunmuyor olsa da iki vizeniz bulunabiliyor. Örneğin sizin İtalya'dan 6 aylık bir Schengen vizeniz var ve geçerlilik süresi 1 ay daha var.
Aile birleşimi vizesi ya da bir diğer adı ile evlilik vizesi, D tipi (uzun süreli) vize kategorisinde yer almakta olup, vize prosedürleri turistik vize gibi kısa süreli vize türlerine göre çok daha karmaşıktır.
10.07.2014 tarihinde Avrupa Adalet Divanı'nın Almanya'nın Aile Birleşimi için gerekli gördüğü dil şartı ile ilgili kararından sonra Almanya, uygulamaya dair kararını büyükelçiliğin web sayfasında bir yazıyla duyurdu. Buna göre: -Aile Birleşimi Vize başvurusunda A1 Almanca Dil Sertifikası şartı devam etmektedir.
Aile birleşimi vizesinin en büyük reddedilme sebebi, evrakların eksik ve yanlış hazırlanmasıdır. Ayrıca gireceğiniz mülakatta yetkili birimler evliliğinizi inandırıcı bulmazsa, vizeniz yine olumsuz bir şekilde sonuçlanabilir. Bu gibi durumlarda doğru bir yönlendirme ile başvuru yapmak çok önemlidir.
İngiltere Aile Birleşimi Vizesi başvurusunun açıklanma süresi hangi ülkeden başvuru yapıldığına bağlı olarak değişkenlik göstermekle birlikte genellikle başvuru dosyasının tamamlanması ve teslim edilmesinin ardından 3 ile 12 hafta arasında sonuç alınmaktadır.
Almanya çalışma vizesi için istenen belgelerde dil şartı bulunmamaktadır.
Aile birleşimi vizesi için gerekli evraklar listesi
Not: Vize talebiniz Türkiye'den onay alındıktan sonra sonuçlanabilir. İşlem süresinin yaklaşık bir ay sürdüğünü lütfen unutmayın. Sunulan tüm belgeler güncel ve eksiksiz olmalıdır.
Alternatif olarak Online Başvuru Formu'nu kullanarak çıktısını alabilirsiniz. 18 yaşını doldurmuş olanlar başvuru formunu şahsen imzalamak zorundadırlar; çocukların formunu ise velayet sahibi imzalar. ➢ Vize ücreti: Genel vize ücreti 75,00€'dur; 0-17 yaş arası çocukların vize ücreti ise 40,00 €'dur.
Hollanda aile birleşim vizesi, Hollanda'da yaşayan biri ile yapılan evlilikle birlikte hayatına orada devam etmek isteyen kişilerin başvuru yapması gereken bir vize türüdür. Hollanda aile birleşim vizesi, aynı zamanda 90 günden fazla bir konaklama olması nedeni ile Ulusal D tipi vize kategorisine de girer.
Aile birleşimi için yerine getirilmesi gereken koşullar nelerdir? Aile birleşimi için yerine getirmeniz gereken koşullar, oturum durumunuza bağlıdır. Tanınmış mülteciler, yeniden yerleştirilen mülteciler (Resettlement-Flüchtling) ve iltica hakkı olan kişiler, sözde "ayrıcalıklı aile birleşimi" için başvurabilirler.
Avrupa Adalet Divanı az önce aile birleşiminde aranan dil şartı ile ilgili kararını açıkladı.
Hayır kalkmadı, hala konsolosluk Sertifika görmek istiyor. Detaylı bilgiyi konsolosluğun kendi sayfasından alabilirsiniz.
Goethe Institut A1–C2 sertifikaların geçerlilik süresi sınırsızdır.
Berlin-Brandenburg Yüksek İdare Mahkemesi'nin bugünkü kararına göre, Federal Almanya Cumhuriyeti'nde işçi olarak yaşayan Türk vatandaşlarının eşleri aile birleşimi vizesi için almanca dil becerilerini kanıtlamak zorunda değillerdir.
Avrupa'da Schengen Vizesi ile Evlenilebilir Mi? Evet, Avrupa'da Schengen vizesi ile evlenmek mümkündür. Nikahın kıyılacağı ülkeye bağlı olarak eşlerden nüfus kayıt örneği, ikametgah belgesi, apostilli evlilik izin belgesi gibi evraklar hazırlanmaktadır.
Dolayısı ile eski pasaportunuzdaki vizeler ile yurt dışına rahatlıkla gidebilirsiniz. Örneğin evlenmeden önceki soyadınızla 2 yıllık Schengen vizeniz var. Yeni pasaportunuzu da yanınıza alarak eski pasaportunuzdaki Schengen vizeniz ile Avrupa'ya seyahat edebilirsiniz.
Schengen vizesinin en rahat alındığı ülke hangisi? 2020-2023 verilerine göre, Litvanya Schengen vizesini en rahat veren ülke. Litvanya'nın vize verme oranı yüzde 98.7. Onu yüzde 98.4 oranıyla Estonya, yüzde 98.3 ile Finlandiya takip ediyor.
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
Bu 90 gün kalış hakkı (duration of stay) giriş tarihinden son 180 gün içinde 90 gündür (bu 30 veya 60 gün de verilebilir). Maksimum 5 yıla kadar veriliyor. C tipi Schengen vizeniz ister 1 yıllık ister 2 yıllık ister 5 yıllık olsun, giriş tarihinden son 180 gün içinde sadece 90 gün kalış hakkınız vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri