İsteyen vatandaşlar randevu almadan da Aile Hekimine müracaat edebilir. Yani muayene olabilmek için randevu almak zorunlu değil. Ayakta tedavi olmak için başvuran hastaların muayenesi yapılacak. Acil olarak gelen hastalara ise her zamanki gibi öncelik verilecek.
En erken aynı gün 2 saat, en geç 15 gün sonrasına randevu verilen MHRS'de saat 16.00 olan yeni gün randevularının açılma saati 15 Ağustos tarihi itibarı ile 10.00 olacak şekilde güncellenmiştir. Tüm kanallardan saat 10.00'dan sonra yeni gün randevularını kontrol edebilirsiniz.
Hastalar ilk üç ay için Sağlık Müdürlüğü tarafından kendileri için belirlenen Aile Hekimine gitmek zorundadırlar. Eğer hasta başka Aile Hekimine muayene için giderse o hekim, kendi bakmakla yükümlü olduğu nüfus içinde olmayan, bu hastaya istemezse bakmayabilir veya isterse misafir hasta olarak bakabilir.
E-Nabız web sayfası üzerinden randevu alabilmek için; www.enabiz.gov.tr adresinden üyeliğiniz yoksa üyelik alabilirsiniz. Üyelik alıp giriş yaptıktan sonra “Randevularım” sekmesinden randevunuzu oluşturabilirsiniz.
Mobil uygulama, Web ve Alo182 Randevu hattından istediğiniz hekime anında randevu alabilirsiniz.
İlgili 15 soru bulundu
Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), bugünden itibaren tüm aile hekimlerinin sadece randevu ile hasta bakacağını, Hastalık Yönetimi Platformu (HYP) sistemini kesinlikle kullanmayacaklarını ve e-rapor harici sağlık raporu düzenlemeyeceklerini açıkladı.
Sağlık Ocakları Saat Kaçta Açılıyor, Kaçta Kapanıyor? Sağlık Ocakları yurt genelinde saat 08.00 - 17.00 arasında açıktır. 12.30 - 13.30 arası öğle tatili yapılmaktadır. Sağlık Ocağı çalışma saatleri yurt genelinde aynı olmakla birlikte bazı bölgelerde doktor çalışma saatleri değişiklik gösterebilmektedir.
Fakat e-Devlet'e giriş yaptığınız için MHRS'ye tekrar giriş yapmanıza gerek yoktur. Direkt olarak MHRS profiline giriş yapmış olarak sayfa açılır. Ardından açılan sayfada en üstte 'Hastane Randevusu Al' veya 'Aile Hekimi Randevusu Al' sekmelerinden size uygun olanı seçin.
Aile Hekiminden nasıl randevu alabilirim? ALO 182 Randevu Hattını arayarak, İnternet üzerinden hastane randevu sistemine giriş yaparak Aile Hekiminizden randevu alınabilirsiniz.
MHRS üzerinden randevu oluşturulması, genellikle her günün başlangıcı olan 00.00 saatinde yapılır. Tüm hastanelerin randevuları, 00.01 saatinde yenilenir. Bu sayede her gece saat tam 00.01 olduğu anda MHRS üzerinden açılmış olan günler için randevu kolaylıkla alınabilir.
(6) (Değişik:RG-11/3/2015-29292) Sürekli ikamet ettiği bölgeden uzakta kalacak kişi veya geçici süre ile Türkiye'de ikamet edecek olan kişi, kendisine yakın konumdaki bir aile hekiminden misafir olarak sağlık hizmeti alır.
eleman.net verilerine göre, Aile Hekimi 2023 yılında ortalama 35.000 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Aile Hekimi , Ocak 2023 yılında ortalama 32.000 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 30.096 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Misafir olarak işlem yapılamamaktadır.
Cumartesi günleri açık olan aile sağlık merkezleri, Pazar günleri kapalıdır. SAĞLIK OCAĞI AİLE HEKİM RANDEVUSU NASIL ALINIR? Aile hekiminden randevu almak için 2 ayrı yol vardır. Birincisi ALO 182 hekim randevu merkezini aramak, ikincisi ise https://www.mhrs.gov.tr/Vatandas/ internet sitesi üzerinden randevu almaktır.
2010 yılından bu yana yaklaşık 13 yıldır randevulu sistem ile hastanede muayene olunmaktadır. Dolayısıyla randevusuz hasta kabul edilmemektedir. Fakat Covid 19 salgını sebebiyle ülkemizde 2020'den bu yana randevusuz muayene olamama durumu kaldırılmıştır.
SAĞLIK KURULUMUZ RANDEVUSUZ HEYET RAPORU VERMEMEKTEDİR. RANDEVULARINIZ MHRS veya 182 ÜZERİNDE DURUM BİLDİRİR RAPORU OLARAK OLUŞTRULMALIDIR. ENGELLİLER İÇİN DE ERİŞKİN ENGELLİ RAPORU OLARAK OLUŞTURULACAKTIR.
Aile hekimliği Uzmanı yas, cinsiyet ve hastalık ayırımı yapmaksızın herkesi kabul eder; bireylere ve ailelere sağlık hizmeti sunar, hastaların sorunlarını anlamaya çalışır; tanı koyar ve tedavisini üstlenirler. Gerektiğinde diğer uzmanlık dalları ile görüşür, hastayı birlikte değerlendirir (koordinasyon ilkesi).
AİLE HEKİMİ DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR? Aile hekimini değiştirmek isteyenler e-Devlet ve Sağlık Bakanlığı'nın elektronik uygulaması olan e-Nabız üzerinden, kendilerine en yakın aile hekimini harita üzerinden görerek, aile hekimi değişikliğini yapabilir.
E- devlet sistemine giriş yapmak için, e-devlet şifresine ihtiyaç vardır. TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra, sorgulama butonuna karşınıza çıkar. Bu butona, aile hekim bilgisi sorgulama ifadesi yazılır. Buradan kendi aile hekiminizi, adres bilgisini öğrenebilirsiniz.
Hastanelerden randevu almak için iki yöntem bulunuyor. '' Alo 182'' çağrı merkezini arayarak bağlanacağınız canlı operatöre TC kimlik numaranızı vererek randevunuzu oluşturabilirsiniz. Diğer yöntem ise www.mhrs.com.tr'den randevunuzu oluşturmak.
Aynı dakikaya birden fazla hastaya randevu veriliyor, ek randevu alanlar beklemeyi kabul ediyor. Vatandaşlar, MHRS ek randevu sistemiyle birlikte randevu almak istediği kurum, kuruluş ya da poliklinik üzerinden randevu bulunmamasına karşılık, uygun randevu olduğu takdirde haberdar edilebilecek.
7. Yetkili sağlık kuruluşlarına sevk edilenlerin işlemleri en kısa sürede sonuçlandırılır. Bunlar genel randevu sistemine dâhil edilmezler. Yoklama kaçağı ve bakayaların muayeneleri sevk edildikleri yetkili sağlık kuruluşları tarafından aynı gün içerisinde sonuçlandırılır.
Sağlık ocakları, diğer adıyla aile hekimlikleri hafta sonu hizmet vermemektedir. Ayrıca cumartesi günü de tam gün kapalıdır.
Yurt genelinde sağlık ocakları 08:00 - 12:30 / 13:30 - 17:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. SAĞLIK OCAĞI HAFTA SONU AÇIK MI? Sağlık ocakları hafta sonu günleri yani Cumartesi ve Pazar günleri kapalıdır. Hafta sonu: Cumartesi ve Pazar günleri kapalıdır.
İşte detaylar… Sağlık ocaklarında kan verme saatleri genellikle sabah 8.30 ile 10.30 arasında yer almaktadır. Ancak, bazı sağlık ocakları bu süreyi 11'e kadar uzatabilmektedir. Bazı ocaklarda ise mesai saatleri içerisinde alınmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri