Cilt no, nüfus cüzdanının arka kısmında yer alan ve kişinin kayıtlı olduğu köy ya da mahallenin bulunduğu ilçedeki aile sıra numarasıdır.
İşte, konuya ilişkin ayrıntılar... Vatandaşların bir dönem kullandığı kimliklerin ön ve arka yüzünde yer alan "medeni hal", "kan grubu", "bağlı bulunduğu il-ilçe", "doğum yeri", "veriliş nedeni", "aile sıra no" ve "cilt no" gibi gibi bilgiler yeni çipli kimliklerde yer almıyor.
E-Devlet üzerinden aile sıra no sorgulama işlemi gerçekleştirilebilir ve kişi bu bilgilerine kolayca ulaşabilir.
Cilt no ise eski tip kimliklerde arka kısımda yer almaktadır.
İlgili 22 soru bulundu
Bu nüfus kağıdında kişinin nüfusa kayıtlı olduğu yer, aile sıra no, sıra no, kayıt no, seri no gibi bazı bilgiler de bulunuyor. Peki, cilt no ne demek? Cilt no, nüfus cüzdanının arka kısmında yer alan ve kişinin kayıtlı olduğu köy ya da mahallenin bulunduğu ilçedeki aile sıra numarasıdır.
Bir kişinin T.C. Kimlik Numarasından akrabası olan başka bir kişinin kimlik bilgilerini elde etmek mümkün değildir. Ayrıca kişilerin T.C. Kimlik Numaralarında kişinin kim olduğu, cinsiyeti, yaşı, dini ve doğum yeri gibi anlamlı bilgiler yoktur.
Kişiler; kendileri ve alt ya da üst soylarına ait nüfus kayıt örneklerini, kendileri ve ergin olmayan çocuklarının ise yerleşim yeri belgelerini, güvenli kimlik doğrulama araçlarını kullanarak e-Devlet kapısı üzerinden sorgulayabilir, sonucu fiziki veya elektronik ortamda merciine verebilirler.
Yeni kimliklerde, eski kimliklerde olduğu gibi cilt no, medeni hal ve nüfus cüzdanının veriliş sebebi, tarihi ve aile sıra numarası gibi bilgiler aynı şekilde yer almaz.
Resmi geçerliliği olan barkodlu nüfus kayıt örneğinizi dilediğiniz zaman e-Devlet Kapısı'ndan T.C. Kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz. Nüfus Kayıt Örneği Almak İçin Tıklayınız.
Kadın evlenmeden önceki kütüğüne kaydedilir. Nüfus kütüğüne ilişkin değişikliğin yapılması ile kadının medeni hali de değiştirilerek “EVLİ” ibaresi yerine “BEKAR” ibaresi yazılarak değişiklik yapılır.
Yeni kimlik kartınızın ön yüzünde bulunan seri numarasıdır.
Cüzdan numarası "U21" gibi bir harf ve iki rakamı içerirken seri numarası 6 haneden oluşan bir sayıydı. Yeni kimliklerde cüzdan no nerede yazar sorusunun cevabı için kimliğin ön yüzüne bakmak gerekir. Yeni kimlik kartlarında sıra no ve seri no peş peşe doğum tarihinin hemen altında ve fotoğrafın yanında bulunmaktadır.
Cilt Noı, bir kimsenin kayıtlı durumda olduğu mahalle ve köyün kayıtlı durumda olduğu ilçedeki sıra numarası olmaktadır.
Hane No./Aile Sıra No. = laufende Familiennummer (lfd.Fam.Nr.) Birey Sıra No.
Öncelikle yapılması gereken kimlik belgenizin MRZ bilgilerinizin bulunduğu bölümü çevirin (arka yüz) ve Android telefon kamerasını kullanarak ekranda görüntüleyin. Kimlik MRZ bilgi ekranında tarama işlemi bittikten sonra tarama yapılan alanda bulunan MRZ bilgileri uygulamada görüntülenecektir.
Yeni kimlik kartlarında fotoğrafın sol tarafından yer alan soyadı, isim ve doğum tarihinden sonra gelen harf ve rakamlardan oluşan dokuz haneli yazıya kimlik kartı seri No denmektedir. Bu seri No bir kişinin kimlik kartında kişinin resminin sol tarafında yazmaktadır.
Model numarası, seri numarası ve IMEI nedir? Seri numarası telefon, tablet, TV vb. münferit bir cihazı tanımlamaya yardımcı olmak üzere üretici (Samsung gibi) tarafından atanan benzersiz bir numaradır. Örneğin, telefonunuzun seri numarası Samsung'un ürettiği diğer tüm telefonlardan farklıdır.
Belge seri numarası; fatura, irsaliye, satış fişi gibi belge türlerinin sistematik olarak ilerleyebilmesi adına kullanılır. Kağıt fatura, irsaliye ve satış fişi düzenleyen kişiler ya da kurumlar bu belgelerin üzerinden yer alan seri numarasına göre faturalarını kesmektedirler.
Eskiden boşanma sonrası nüfus kâğıdında ” dul ” ” boşanmış ” gibi ibareler yer almaktaydı. Artık sadece ” bekâr ” ibaresi yazılmaktadır.
Öncelikle e-Devlet https://www.turkiye.gov.tr/nvi-nufus-kayit-ornegi-belgesi-sorgulama sistemine giriş yapıp kimlik doğrulaması yapmanız gerekmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra e-hizmetler bölümünde nüfus ve vatandaşlık işleri, Nüfus Kayıt Örneği sorgulama sekmesine tıklayınız.
T.C. Kimlik kartlarında yer alan bilgiler il-ilçe, cilt numarası, aile sıra numarası, sıra numarası ayrıca cinsiyet, medeni durumu gibi bilgiler de yer almaktadır. T.C kimlik numarası sorgulama işlemlerinde de bu bilgilerden yararlanılarak sorgulama işlemleri gerçekleştiriliyor.
E-Devlet içerisinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Hizmetlerinde yer alan Soyağacı Sorgulama hizmetinden veya www.nvi.gov.tr adresindeki Hizmetler/E-Sorgulamalar menü başlıkları altından erişim sağlanabilir.
Nüfus müdürlüğunden vukuatlı nüfüs kayıt örnegi cıkararak öğrenebilirsin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri