1- ASTIM: Kestane balı astım hastalığının tedavisinde kullanılır ve hasta ergenlik çağına girmemiş ise hastalığı 1 yılda tedavi edilebilir.
Balın Akciğere ve Sağlığa Faydası
Balın vücut sağlığı açısından faydalarından bahsetmiştik. Özellikle akciğer açısından önemli ölçüde faydası vardır ve akciğeri tedavi edici niteliktedir. Bu sebeple akciğer hastalarının tedavisinde kullanılması uzmanlar tarafından önerilir.
Şifa kaynağı olarak bilinen Pervari Balı ise tadı ve kokusu ile ön plana çıkmaktadır. Pervari ilçemizin zengin florasından beslenen arıların ürettiği balın, kalp ve karaciğer başta olmak üzere, bağırsak, mide, tansiyon, kan dolaşımı ve damar hastalıklarına iyi geldiği bilinmektedir.
Alerjik Astım Tedavisinde Kara Buğday Balı Faydalı Olabilir
Balın anti-inflmatuar ve anti-bakteriyel etkileri vardır. Öksürük rahatlatıcı etkisi vardır. Bu nedenle bal, özellikle bir yaşından büyük çocuklarda öksürük dönemlerinde önerilebilir.
Mineral ve demir bakımından oldukça zengin olan Kestane Balı , B ve C vitaminleri ses kısıklığı, öksürük, bronşit, boğaz ağrısı, sinüzit, prostat ve soğuk algınlığına iyi gelmektedir.
İlgili 40 soru bulundu
Doğal bir enerji kaynağı olan bal pek çok sağlık sorununa çözüm oluyor. Sağlık problemlerini çözen çam balı öksürüğe, uykusuzluğa ve astım gibi hastalıklara da iyi gelmektedir. Astım ve bronşit hastaları da çam balını tüketmeliler.
Kahramanmaraş'ın yüksek rakımlı bölgelerinde yetiştirilen balların da birçok hastalığa iyi geldiğini söyleyen Fırış, “Ahir Dağı, Engizek ve Binboğa yörelerinde elde edilen keven ve kekik balları öksürük, bronşit ve birçok hastalığa şifadır.
Çiçek balı ile çam balının besin değeri karşılaştırıldığında; çam balının daha faydalı olduğu gözlemlenir. Çam balını tüketirken, damağınızı rahatsız eden bir tat oluşmaz. Çam balının tadı, çiçek balına göre daha hafiftir. Her iki bal türü de sağlık için faydalıdır.
* İçindeki E vitamini sayesinde; öksürüğe, gribe, kemik erimesine ve kansızlığa iyi gelir. * Balgam söktürür,göğsü yumuşatır,bronşları açar, sigara tiryakileri için faydalıdır ve nefes darlığına oldukça etkilidir.
Özellikle solunum yolu hastalıkları olan astım ve bronşite karşı inanılmaz etkili olduğu söylenmektedir. Arı poleni, sindirim sistemi sağlığını koruyan yardımcı enzimler içerir.
Kara buğday balı öksürük için daha etkilidir. Kara buğday balının kuvvetli bakteri öldürücü özelliği vardır. Özellikle enfeksiyonlara bağlı öksürüğe balın faydası olabilir.
- Kestane balı, astım hastalığında tedavi amaçlı kullanılır. - Düzenli tüketildiğinde kuru öksürüğü rahatlatır. - Yanık yaralarının tedavisinde kullanılır. - Halsizliğin giderilmesine yardımcı olur, enerji verir.
Deli bal, arıların Beyaz ormangülü ve Kafkas ormangülü (Komar - Rhododendron ponticum ve Rhododendron flavum) çiçeklerinden elde ettiği, halk arasında 'bal tutması' denilen olaya (deli bal zehirlemesi) sebep olan arı ürünü.
Beslenme içeriğiniz kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum açısından zengin olmalıdır. Bu mineraller solunum kaslarının kasılmasında görev alır. Bu yüzden beslenmenizde süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, koyu yeşil yapraklı sebzeler ve yağlı tohumlar mutlaka bulunmalıdır.
Bal vücuttaki milkrop üremesini önler. Bal göğsü ve ciğerleri temizler. Balın hazmı kolay, atığı yoktur.
1- ASTIM: Kestane balı astım hastalığının tedavisinde kullanılır ve hasta ergenlik çağına girmemiş ise hastalığı 1 yılda tedavi edilebilir.
Çam balı, yorgunluk ve bitkinliğe iyi gelir, enerji verir. Demir eksikliğine bağlı anemi tedavisine yardımcı olur. Saç, tırnak, cilde parlaklık ve güç katar. Grip, nezle, bronşit gibi hastalıklara karşıdır, balgam sökülmesine yardımcı olur.
Çam balının bilinen en önemli faydası öksürüğü kesmesidir. Öksürüğü kesen çam balı daha iyi hissetmenizi sağlar. Ayrıca öksürüğe bağlı olarak boğazda oluşan iltihabı da yine çam balı ile doğal bir şekilde tedai edebilirsiniz. Çam balı en faydalı bal türlerinden birisidir.
Çiçek balı özellikle nezle, grip, halsizlik, bronşit ve faranjit hastalıklarına iyi gelen bir besindir. Boğaz ağrısı ve inatçı öksürüklerde de etkili olan çiçek balının düzenli tüketilmesi bağışıklık sistemini de güçlendirir.
Balı limon ve zencefille karıştırarak tüketmeniz daha etkili sonuçlar verir. Aynı zamanda soğan suyu ile balı karıştırmak da bronşları açar. Soğan balgam söktürücü etkiye sahiptir. Soğan yemek veya 1-2 çay kaşığı soğan suyu içmek bronşların açılmasını sağlar.
8) Bal. “Astım öksürüğüne ne iyi gelir” soruna verilebilecek en doğru cevap baldır.
Bronşit doğal yollarla nasıl geçer sorusuna İbrahim Saraçoğlu'nun bir cevabı da sinirli ot ve yaban kekiğidir. Bir tutam sinirli ot ve bir tutam yaban kekiğini kaynamış suya ekleyin ve 5 dakika demlenmesini bekleyin. Hazırladığını bitki çayını akşam yemeklerinden sonra içebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri