Çilek, yaban mersini, kiraz ve portakal gibi meyveler: C vitamini ve B6 vitamini bakımından zengin, akciğerlerin oksijen aktarmasına yardımcı olur.
Beslenme içeriğiniz kalsiyum, magnezyum, fosfor, potasyum açısından zengin olmalıdır. Bu mineraller solunum kaslarının kasılmasında görev alır. Bu yüzden beslenmenizde süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, koyu yeşil yapraklı sebzeler ve yağlı tohumlar mutlaka bulunmalıdır.
İlgili 22 soru bulundu
Sigara akciğerlerin ve vücudun düşmanı
Bunların başında sigara, tütün ve tütün ürünleri gibi madde kullanımı yer alır. Bu tür madde kullanımları ne kadar fazla olursa akciğer kanseri görülme riski o kadar artar. Akciğer kanserinde çevresel faktörlerin etkisi yüzde 65-70 oranındadır.
Çalışmalar yüksek doz C vitamini alanların daha düşük miktarda alanlara göre daha iyi akciğer fonksiyonlarına sahip olduğunu göstermiştir. Önerilen miktar günde en az 35 mg ekstra C vitamini almak.
Zencefil ve tere akciğer dostu oldukları kadar daha rahat nefes için akciğerleri temizliyor. Kereviz ve üzüm akciğerleri temizleyen diğer besinler içerisinde yer alıyorlar. Bunun yanında sebze ve meyvelerin hemen tümü akciğerlerin temizlenmesinde yardımcı görev görebiliyorlar.
Akciğerlerin ve diğer organların düzenli bir şekilde çalışmasını sağlayan su, temel ihtiyaçlarımızın başında gelir. Ciğerlerdeki toksinlerin atılmasını sağlayan su, gün içinde 2-2.5 litre tüketilmelidir. Akciğerlerin temizlenmesi için yapılması gereken ilk maddeyi aslında hepimiz biliyoruz.
Akciğerleri temizlemek için banyo yapmak önemlidir. Her gün rahatlatıcı banyo yapmak toksinleri dışarıya attığından, akciğerler daha rahat nefes alabiliyor. Mümkün olabildiğince bol oksijen bulunan ortamlara haftada 1 kez olsa bile gitmek akciğerlerin temizlenmesine yardımcı olabilir.
Vatandaşlar internetten '' 3 Günde akciğerler nasıl temizlenir? Akciğerleri temizleyen besinler nelerdir?'' sorusuna yanıt aramaya devam ediyor. Ciğerleri temizleyen besinler arasında; limon, greyfurt, havuç, maydanoz ve yabanmersini gibi sebze ve meyveler yer alıyor.
Öncelikli tedavi antibiyotik tedavisidir. Bakteri kaynaklı vakalarda enfeksiyon oluşmuşsa antibiyotik olmadan tedavi yürütülemez, antibiyotik ise hekimin önerdiği doz ve şekilde kullanılır. Ayrıca düzenli kullanılması da önem taşır.
Diyetisyen Derya Zünbülcan bu dönemde sarımsak, avokado, zencefil, elma, lahana, zeytinyağı ve yoğurt gibi akciğeri temizleyen besinleri sıkça tüketerek bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.
1. Adım: Süt ürünlerini kullanmayın - Akciğerlerin temizlenmesi için ilk adım günlük süt ve süt ürünlerini yiyeceklerden çıkarmak olacak. Temizleme sürecine başlamadan 2 gün önceden peynir, tereyağ, süt ve yoğurt gibi besinleri yiyecek listenizden çıkarın. Bu gerçekten önemli.
Besleyici, tabiatı yumuşatıcı, içine atılan maddelerin özelliğini koruyucudur. Göğsü ve ciğerleri temizler, idrarı artırır, balgamın doğurduğu öksürüğe iyi gelir.
Sigarasız 1-3 Ay: Sigarayı bıraktıktan sonraki birkaç ay kişinin kan dolaşımı artmaya, dokularına daha çok oksijen iletilmeye devam eder. Sigarasız 9 Ay: Sigarayı bıraktıktan 9 ay sonra akciğerler büyük ölçüde sağlıklı hale gelir.
Akciğer kanserinin en genel belirtisi inatçı öksürüklerdir. Bunun dışında göğüs ağrısı, nefes darlığı, ateş, ses kısıklığı, yüz ve boyunda şişme, omuz ve kol ağrısı, sırt ağrısı, yutma güçlüğü ve kanlı balgam gibi bulgular da akciğer kanseri belirtileridir.
Öksürük Tedavisinde de Kullanılır
Balgam söktürücü özelliği ile öksürük tedavisinde kullanılır. Akciğerleri temizler, sigaranın yarattığı hasarı azaltmaya çalışır. Alerjik hastalıklara, astım ve bronşite iyi gelir.
Zencefil: Çok kuvetli bir antioksidan olan zencefil, akciğerleri temizler. Çeşitli toksinleri, mukusu ve istenmeyen parçacıkları akciğerlerden atmaya yardımcıdır. Bu nedenle zencefil çayı veya zencefili direk olarak yiyebilirsiniz.
Uzmanlar keçiboynuzu, elma, greyfurt, nar, yoğurt, sarımsak gibi malzemelerin akciğeri temizlediğini söylüyor.
Antioksidan özelliklerinin yanı sıra akciğer sağlığına iyi gelen sarımsak haricinde zencefil, zerdeçal, üzüm çekirdeği, kekik, keçiboynuzu, siyah havuç, öksürük otu, tere gibi besinleri tüketmeniz gerekiyor. Bu besinler akciğerleri koruyor ve vücudun bağışıklık sistemini de güçlendiriyor.
Akciğer, Diafragma ve Tymus Bezi: Akciğer ve diafragma problemleri sırtın üst bölgesine yansıyabilir. Klasik yöntemlerle tanı konulması güçtür. Kinezyolojik testlerle ve biorezonansla teşhis konulabilir. Kalp: Sol kol ve göğüs ağrısı ile birlikte sırtın üst kısımlarına vuran ağrı görülebilir.
Sağlıklı akciğer röntgeninin tamam siyah bir şekilde olması gerekmektedir. Röntgende kemikler beyaz olarak çıkar ancak akciğerler siyah şekilde yansır. Şeffaf siyahlığın üzerinde herhangi bir lekenin veya dumanlı bir görüntünün olmaması sağlıklı bir ciğer olduğunu göstermektedir.
Hastanın daha rahat nefes almasını sağlamak ve varsa öksürüğünün azalması için bol su tüketmesini sağlamak gerekir. C vitamini almak, bol sıvı tüketmek, sağlıklı beslenmek, dinlenmek ve ıhlamur içmek de akciğer enfeksiyonuna iyi gelir. Eğer enfeksiyon ilerlemişse doktor kontrolü ve ilaçlı tedavi mecburidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri