Yıl/yarıyıl sonu sınavına girme hakkı kazanıp sınava girmeyen öğrenci yıl/yarıyıl sonu ikinci sınavına katılabilir.
Yarıyıl sonu sınavında(Final) başarısız olanlar veya yarıyıl sonu sınavına girmeyen veya notunu yükseltmek isteyen öğrenciler, her ders için yarıyıl sonu sınavı(final) yerine tanınan BÜTÜNLEME sınavına girebilir.
Bu ham başarı notu, AKDOS aracılığıyla harfli nota dönüştürülerek "başarı notu" elde edilir. AKDOS, ham başarı puanı 49 ve altında ise doğrudan FF'ye dönüştürür. c) Koşullu başarı notları: Genel ağırlıklı not ortalaması 2.00 ve üzerinde olan öğrencilerin DD ve DC notları koşullu başarılı sayılır.
(4) Yönetmeliğin 34 üncü maddesinde açıklanan GANO; a) 1.80 ve üzerinde ise öğrenci daha önce almadığı dersleri alabilir. Page 5 b) 1.80'in altında ise öğrenci daha önce almadığı bir dersi alamaz.
b) DC, DD, FD, FF, SG, BÇ ve D harf notları başarısız harf notlarıdır. (3) Mezuniyet aşamasında genel ağırlıklı not ortalaması 2.50 ve üzerinde olan öğrencilerin DC harf notları, genel ağırlıklı not ortalaması 2.75 ve üzerinde olan öğrencilerin DD harf notları başarılı sayılarak CC harf notuna dönüşür ve mezun olurlar.
İlgili 44 soru bulundu
Genel not ortalaması 2.00'nin altında olan öğrenciler, üçüncü yarıyıl not ortalaması en az 2.00 olsa dahi üst yarıyıllardan ders alamazlar. Bu durumdaki öğrenciler, yalnız alt yarıyıllardan alamadıkları, başarısız oldukları ve başarısız olduğu yarıyıllardaki şartlı başarılı olduğu dersleri alırlar.
59.5 ve üstü geçer. Finalde 60 alma zorunluluğu yoktur.
b)Yıllık düzende eğitim yapılan birimlerde yıl başı genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 1,80'in altında olan öğrenciler, c)Entegre eğitim yapılan birimlerde yıl başı genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 2,00'nin altında olan öğrenciler sınamalı öğrenci kabul edilirler.
Soru: Kaç dersten başarısız olursam okulum uzar? Cevap: İki durumda öğrencinin dönemi uzayabilir.Durum1: Bir yarıyılda 11 ve üzeri AKTS (Kredi) lik derslerden FF veya FG notu ile başarısız olan öğrencilerin 1 yarıyıl okulu uzar.
Yönetmeliğin ilgili maddesi şu şekildedir:Mezuniyet aşamasında;a) GANO'su 2,25 ve üzerinde olan öğrencilerin DC harf notları,b) GANO'su 2,50 ve üzerinde olan öğrencilerin DD harf notları başarılı sayılarak mezun olurlar.
Cevap: Teorik derslerde %70 devam zorunluluğu vardır. Bu da her bir dersten en fazla dört defaya mahsus olmak üzere devamsızlık yapabileceğinizi göstermektedir.
Söz konusu öğrenciler mezuniyet aşamasında olmadıkları için gerekli GANO'yu sağlasalar bile “DD ve DC” koşullu başarılı harf notu olan dersleri başarısız sayıldığından ek sınavlara girmek zorundadırlar. Uygulamadan başarısız olunan dersler için ek sınav hakkı kullanılamaz ancak uygulama süresi verilir.
GANO'su 2.00 ve üzerinde olan öğrenci başarılıdır. GANO'su 2.00'ın altına düşen öğrenci başarısızdır, bu durumdaki öğrencilere akademik yetersizlik uyarısı yapılır. Genel ağırlıklı not ortalamasını 2.00 veya üzerine çıkaran öğrencinin akademik yetersizlik uyarısı kaldırılır.
Hemen hemen tüm üniversitelerde final sınavına katılım sağlamazsanız dahi bütünleme sınavına girebilirsiniz. Vizeye girmediğiniz durumlarda da final yada bütünleme sınavlarına girebilirsiniz. Bu sebeple vizesine ve finaline girmediğiniz sınavın bütünleme sınavına girebilirsiniz.
Final sınavına katılım sağlayamayan öğrenciler, bunun telafisi olarak bütünleme sınavına girebilmektedir. Bütünleme sınavından alınan not ile birlikte dersten geçmeleri mümkündür.
Türkiye üniversitelerinde final sınavına herhangi bir nedenden dolayı giremeyen bir öğrenci arkadaşımız, umutlarını büt sınavına bağlayabilir. Bütünlemeye girme şansı var. Her üniversitenin ve hatta bölümün kendi kural ve yönetmelikleri olabiliyor ama çoğu üniversite bütünleme sınavına girmeye izin verir.
Üniversitede sınıfta kalma durumu yok ancak o döneminin ortalaması 1.80'nin altında olduğu zaman bir sonraki döneminden ders alamıyorsun.
10. ve 11. sınıflarda öğrencinin en fazla alt sınıflardaki sorumlu dersleriyle beraber 6 tane zayıf ders ile bir üst sınıfa devam edebilir. Toplamda zayıf sayısı 7 olursa sınıf tekrarına kalır.
Ortaöğretim sınıf geçme yönetmeliğini okuduğumuzda lisede kaç zayıfla sınıfta kalınır sorusunun cevabını, yıl sonu başarı puanı 50 den aşağı olanlar veya bir dönemde 3 dersten fazla zayıfı olanlar ve toplamda 6 dersten fazla zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yaparlar.
Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
Genel not ortalaması (GNO) 2.00'nin altında ve Dönem not ortalaması (DNO) iki yarıyıl üst üste 1.80'in altında olan öğrenciler üst dönemden ders alamazlar. Bu öğrenciler Genel not ortalamalarını 2.00'ye yükseltene kadar sınıf tekrarı yaparlar.
GANO'su 1.80'in altında olan öğrenciler üst yarıyıldan yeni ders alamaz. Ancak başarısız oldukları alt yarıyıl derslerini tekrar eder. Not ortalaması 1.80'in altında olan öğrenciler, öncelikle FF veya not yükseltmek için DC, DD notu olan derslerini alır.
CC: 60 - 69 / Başarılı DC: 50 - 59 / Koşullu Başarılı - Başarısız. DD: 40 - 49 / Başarısız. FD: 30 - 39 / Başarısız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri