Ruhsal ve zihinsel rahatsızlıklarda fayda sağlar. Uykusuzluğa iyi gelir. Dişler ve kemikler için faydalıdır. Tansiyonu dengeler.
Akik taşının şifa saçtığına inanılıyor. En başta strese iyi geldiği ve ruhsal bakımdan kişiye olumlu etkiler sağladığından söz ediliyor. Çünkü bu taş çeşitlerindeki yüksek ve güçlü enerji insanları etkileyerek, onlara iyi geliyor. Akik taşı, birtakım insanlar tarafından da boğa burcu taşı olarak kabul ediliyor.
Mide ve bağırsak hastalıklarının iyileşmesine yardımcı olur. Kişiye enerji vererek gün içinde daha zinde kalmasını sağlar. Kemik ve diş yapısını koruyarak iskelet sistemini güçlenmesine yardımcı olur. Kötü göz ve nazara karşı koruyucudur.
Akik taşını dileyen herkes kullanabilir. Akik taşını daha çok kullanması tavsiye edilen kişiler: Yüksek stresli bir işte çalışanlar. Tansiyonu çok yüksek ya da çok düşük olanlar.
Özellikle Peygamberimizin kullandığı taş olarak bilinen akik taşı doğada sıklıkla karşılaşılan ve pek çok çeşidi olan bir taştır.
İlgili 35 soru bulundu
Akik taşı daha ziyade Yemen taraflarında bulunmaktadır. Dolayısıyla hadislerde mübarek olduğu ifade edilen akik, yüzük taşı değil, mezkûr vâdidir. Peygamber Efendimiz (s.a.s) Mekke döneminde yüzük kullanmamıştır.
Faydaları saymakla bitmeyen akik taşının kullanımı özellikle İslam ülkelerinde yaygındır. Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v)'in de hatem yani mühür anlamında bir akik yüzük taşıdığı rivayet olunmaktadır. Akik taşının en bilinen faydası kişiyi ruhsal açıdan korumasıdır.
Oğlak Burcu (22 Aralık – 21 Ocak):
Çalışkan ve detaylara önem veren insanların burcu Oğlak'ın doğal taşları şöyledir: “Akik,Aragonit, Dumanlı Kuvars, Dumortirerit, İnci, Galen, Kaplan gözü, Jasper, Malakit, Kunzit, Oltu, Obsidyen, Turmalin, Oniks.”
Akik taşı ruhsal rahatlama yakalamanızı sağlar. Negatif enerjiye karşı kişileri korur, stresi azaltır. Enerji verici özelliği bulunduğu için kişiler yanında taşıdığında daha enerjik hissedebilir. Bazı cilt hastalıkları üzerinde olumlu etkileri bulunduğu ifade edilmektedir.
Günümüzde insan vücudu ve ruhu için iyileştirici özellikleri bulunduğu bilinen akik taşı; kadın bileklik, kolye, küpe ve yüzük gibi bijuteri ürünlerinin tasarımında kullanılır. Bunun yanı sıra bu materyalin erkekler için üretilen yüzük ve bileklik modellerinde de kullanımı bir hayli yaygındır.
Gerçek akik tesbih taşı, pürüzsüz bir yüzeye ve sıkı bir dokuya sahiptir. Ancak taşın doğal desenleri, renk geçişleri ve içerisindeki minik hava kabarcıkları gibi özellikleri taşıyabilir. Sahte akik taşları genellikle plastik veya camdan yapılır. Genellikle gerçek akik taşından daha parlak ve düzgündür.
Muhammed Mustafa (sav) bir hadis-i şerifinde İmam Ali'ye (as) hitaben şöyle buyurdular: "Parmağına kızıl akik tak!
Gerçek bir akik taşını dilediğiniz gibi suya sokabilirsiniz. Hatta Temiz Su yardımı ile akik taşınızı temizleyebilir ve arındırabilirsiniz.
Akik Taşı Renk Değiştirir Mi? Akik taşı genellikle kırmızı ve sarı renkleri ile bilinmektedir halkalar halinde bir renge sahiptir ve bu halkaların renkleri değişebilmektedir. Akik taşında bulunan sarı halkalar ışık ve ısı teması ile daha koyu halkalara dönüşebilmektedir.
Doğal taş kolye, küpe, bileklik ve yüzükler, taşların tene değmesine izin vermesi açısından en iyi seçenekler arasındadır. Ten ile direk olarak temas eden doğal taş, onu üzerinde taşıyan kişinin enerjisi ile uyumlanarak daha hızlı ve etkili çalışmaya başlar. Bu sebeple, doğal taşların dene değmesi büyük bir önem taşır.
Doğal taş bileklik hangi kola takilir sorusu en sık karşılaştıklarımızdandır. Çoğunlukla sol el bileğinde tercih edilen bu bileklikler için kol fark etmez. Kullanım açısından hangi bileğinizde rahat hissediyorsanız o bileğinize takabilirsiniz.
*Akik taşı %100 doğaldır. *Akik zırhı taşının üzerinde yazan yazının değerinden ötürü tuvalet, lavabo, banyo gibi yerlere girilirken çıkarılması tavsiye edilmiştir.
Doğal Taşların Gücüne İnanmak Günah Mı? Doğal taşların gücüne inanmak günah değildir.
Kur'an-ı Kerim'de cennet Zümrüt ve Yakut taşlarıyla tarif edilmektedir. Yakut ve Zümrüt haricinde Kur'an-ı Kerim'de geçen diğer taşlar ise İnci ve Mercandır.
Bir taş sakinleştirici, diğer taş ise enerji verici. Bu noktada bu iki doğal taş birlikte kullanılmamalıdır. Örnek vermek gerekirse sakral çakra taşları ile boğaz çakra taşları gibi. Bu kombinasyonlar birleştiğinde doğal taşların amacı bozulur ve tam verin alınmaz.
Akik taşı, Agat taşı olarak da bilinir. Topraklama taşları arasında bulunan Akik, yarı değerli bir taş türüdür.
Akik Taşı Şans Getirir mi? Şans getiren taşlar arasında bir diğeri akik taşıdır. Bu taşlar sahibi için başarı, şans ve barış getirmektedir. Ayrıca kalp, pankreas, ciğerde yaşanan hastalıklara iyi geldiği vücudun üzerinde bulunan doku bozulmalarını önleyici bir etkisi vardır.
Ashabdan altın yüzük takmakta olanlar ise yüzüklerini çıkarmışlar yahut gümüş ile tebdil etmişlerdir. Peygamber Efendimiz gümüş yüzüğünü genellikle sol elinin serçe parmağına takmış ve yazışmalarda mühür olarak kullanmıştır.
Akik taşı vücuda takıldığında takan kişiye nazar değdiği sırada bu enerjiyi kendine çekerek çatlayarak kişiyi nazardan koruduğu bilinir.
Akik taşı, bir yere çarpma veya yüksekten düşürme gibi fiziksel sebeplerden dolayı çatlayabilir. Akik taşı, sertlik derecesi yüksek bir taştır ve darbelere karşı dayanıklıdır. Bu yüzden akik taşının çatlama sebebi, enerji kaynaklı olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri