Akik taşı, tarih boyunca süs eşyası, takı ve dekorasyon amaçları için kullanılan değerli bir taştır. Geleneksel manada akik taşı ise, güçlü bir taş olarak kabul edilerek farklı kültürlerde farklı anlamlara sahip olur. Bu taş kolye, küpe, yüzük, bilezik ve diğer takılar için popüler bir taştır.
Günümüzde insan vücudu ve ruhu için iyileştirici özellikleri bulunduğu bilinen akik taşı; kadın bileklik, kolye, küpe ve yüzük gibi bijuteri ürünlerinin tasarımında kullanılır. Bunun yanı sıra bu materyalin erkekler için üretilen yüzük ve bileklik modellerinde de kullanımı bir hayli yaygındır.
Özellikle akik taşı sıcak su kaynakları çevresinde sıklıkla bulunan bir taştır. Türkiye de akik taşının bulunduğu en yoğun bölge Karadeniz bölgesidir. En çok taş çıkan şehirler; Bilecik, Çamlıdere, Eskişehir, Erzurum, Yozgat'tır. Akik taşı yeraltı magmalarında oluşan doğal süreçlerin neticesinde oluşmaktadır.
Akik taşı ruhsal rahatlama yakalamanızı sağlar. Negatif enerjiye karşı kişileri korur, stresi azaltır. Enerji verici özelliği bulunduğu için kişiler yanında taşıdığında daha enerjik hissedebilir. Bazı cilt hastalıkları üzerinde olumlu etkileri bulunduğu ifade edilmektedir.
Akik Taşı Ne Renk Olur? Akik taşı farklı renklerde bulunabilen bir taştır. En sık görülen renk kızıl kahvedir. Siyah ve beyaz olan akik taşına oniks de denilir.
İlgili 21 soru bulundu
Muhammed Mustafa (sav) bir hadis-i şerifinde İmam Ali'ye (as) hitaben şöyle buyurdular: "Parmağına kızıl akik tak!
Gerçek akik tesbih taşı, pürüzsüz bir yüzeye ve sıkı bir dokuya sahiptir. Ancak taşın doğal desenleri, renk geçişleri ve içerisindeki minik hava kabarcıkları gibi özellikleri taşıyabilir. Sahte akik taşları genellikle plastik veya camdan yapılır. Genellikle gerçek akik taşından daha parlak ve düzgündür.
İkizler burcu taşı denildiğinde genellikle ilk akla gelen akik taşı aksesuarlarıdır. Bunun yanı sıra pembe kuvars taşı, turkuaz taşı gibi tercihlere de sıklıkla rastlanabilmektedir.
Akik Taşı: Nazardan koruduğuna ve nazarı çekip çatladığına inanılır. Strese, depresyon ve zihin yorgunluğuna iyi gelir.
Gerçek akik taşı, sahte taştan daha pahalıdır. Ancak genel olarak taş çok pahalı değildir. Bu doğal taşı yüzük, bileklik veya kolye olarak kullanabilirsiniz.
Muhammed'in akik taşını kullandığı anlaşılır. Ashabına akik yüzük takması gerektiğini söyleyen çeşitli hadisler rivayet edilir. Akik taşı peygamber efendimiz tarafından kullanıldığı bilinen taş olma özelliğini taşır. Takan kişiye bereket, kazalardan korunma, kısmetin açılması gibi faydalar sağladığı ifade edilir.
Akik taşı bilekliği, genellikle koruyucu ve dengeli enerjisiyle bilinir ve bu özelliklerinden dolayı sıklıkla sol kola takılır. Sol kol, enerji alımı ve koruma ile ilişkilendirilir, bu nedenle akik taşının potansiyel koruyucu etkileri sol kolda daha fazla hissedilebilir.
Akik taşının orijinalliğini test etmek için bir diğer yöntem de taşı yakmaktır. Gerçek akik taşı yanmaz. Dolayısıyla eğer elindeki akik taşının gerçek olup olmadığını anlamak niyetindeysen taşı yakmaya başla.
Akik Taşın Herkes Kullanabilir mi? Maalesef akik taşı tansiyon düşürücü özelliği olduğu için düşük tansiyon riski olan kişilerin kullanmaması gerekir. Burç uyumu olarak Boğa, Kova, Koç, İkizler, Yengeç, Aslan, Başak, Terazi burçları kullanabilir.
Akik Taşı Nasıl Aktif Edilir
Temizlik: Akik taşını enerji aktive etmeden önce temizlemeniz önemlidir. Taşın üzerinde biriken olumsuz enerjileri arındırmak için su, tuzlu su, tütsü veya selenit gibi yöntemleri kullanabilirsiniz.
Akik: Dinî kaynaklarda da ismi geçen bu taşın mübarek olduğu rivayet edilmiştir. Nazara iyi gelen doğal taşlar içerisinde gösterilen Akik, kötülüklere karşı kalkan olarak görülmüştür. Özellikle hamilelik döneminde kullanımı tavsiye edilmiş olup, ayrıca tansiyonu düzenlediği söylenir.
*Akik taşı %100 doğaldır. *Akik zırhı taşının üzerinde yazan yazının değerinden ötürü tuvalet, lavabo, banyo gibi yerlere girilirken çıkarılması tavsiye edilmiştir.
İşte bunlar: Işık ve Hava: Akik taşları güneş ışığına ve havaya maruz kaldıkça renklerinin kaybolması mümkündür. Sırlı Sepet olarak size önerimiz, akik taşlarını doğrudan güneş ışığına maruz bırakmamak. Asitler ve Kimyasallar: Akik taşları, kimyasal maddelere temas ettiğinde renk değişikliğine uğrayabilir.
Turkuaz, ham Akik, Florit, Yeşim taşı, Hematit, Malakit, Opal, Selenit, Kalsit, Azurit, Pirit, Lepidolit, Lapis Lazuli ve Angelit taşları suyla temas etmemesi gereken grupta yer alır. Bu doğal taşları ise toprakta, ay ışığında veya yağda temizlemek mümkündür.
2.Alt Karın Çakrası (Sakral) - AKİK TAŞI Göbek deliğinin altında, karın bölgesindedir. Burada yumurtalıklar, erbezleri ve prostat bezi vardır. Bu çakra hem cinsel, hem de yaratıcı enerjiyi kontrol eder.
En bilinen ve bulunan rengi ateş kırmızısıdır. Doğada daha az bulunmakla birlikte siyah, beyaz, mavi, yeşil, sarı, turuncu ve kahverengi olanları da vardır. Günümüzde daha ziyade tespih yapımında ve kuyumculukta kullanılmaktadır.
Taşıyan kişiye keyif, güç ve iyimserlik hislerini sağlar. Akik taşı dünyevi başarıyı simgelemekte olup negatif enerjilere karşı etkili bir koruyucudur. Bolluk ve bereket taşı olan akik taşı sevinci ve huzuru temsil eder.
Akik taşı temizliği için 1-2 ayda bir özel vakit ayırılmalıdır. Akan bir suyun altında bir süre ovularak yıkanmalı ve 1 saat sonra kurulanmalıdır. Bir başka temizlik ve arındırma işlemi olarak güneş ışığında bekletmektir.
Sertlik: Akik, Mohs sertlik ölçeğinde 6.5-7 arasında bir sertliğe sahiptir. Bu, genel olarak dayanıklı bir taş olduğu anlamına gelir. Ancak, diğer taşlarla karıştırılmasını önlemek için sertliğini kontrol edebilirsiniz. Görünüm: Gerçek akik taşı genellikle düzensiz ve doğal bir görünüme sahiptir.
Akik Taşı Temizliği Nasıl Yapılır? Taşların Temizlenmesi ve Enerji Yenilenmesi: Ufalanabilir veya birleşik olmayan taşlar akar suyun altına tutulabilir, deniz suyuna veya tuzlu suya batırılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri