Gerçek akik taşı, sahte taştan daha pahalıdır. Ancak genel olarak taş çok pahalı değildir. Bu doğal taşı yüzük, bileklik veya kolye olarak kullanabilirsiniz.
Gerçek akik tesbih taşı, pürüzsüz bir yüzeye ve sıkı bir dokuya sahiptir. Ancak taşın doğal desenleri, renk geçişleri ve içerisindeki minik hava kabarcıkları gibi özellikleri taşıyabilir. Sahte akik taşları genellikle plastik veya camdan yapılır. Genellikle gerçek akik taşından daha parlak ve düzgündür.
Akik taşı çok farklı renk tonlarında olabilir. Aksesuar dünyasında akik olarak en çok rastlanılan taş kızıl ile turuncu rengini andıran doğal taştır. Bunu yeşil akik, siyah akik ve mavi akik taşı takip eder.
Sarı akik taşı faydaları arasında ilk sırada sakral çakrasına olan olumlu etkileri akla geliyor. Karaciğer rahatsızlıklarının tedavisinde destekleyici olduğuna da inanılıyor. Tıpkı yeşil akik gibi sarı akik taşının da tansiyona iyi geldiği düşünülüyor. Metabolizmanın hızlanmasında etkisi olduğuna inanılıyor.
Muhammed Mustafa (sav) bir hadis-i şerifinde İmam Ali'ye (as) hitaben şöyle buyurdular: "Parmağına kızıl akik tak!
İlgili 38 soru bulundu
Akik taşı daha ziyade Yemen taraflarında bulunmaktadır. Dolayısıyla hadislerde mübarek olduğu ifade edilen akik, yüzük taşı değil, mezkûr vâdidir. Peygamber Efendimiz (s.a.s) Mekke döneminde yüzük kullanmamıştır.
*Akik taşı %100 doğaldır. *Akik zırhı taşının üzerinde yazan yazının değerinden ötürü tuvalet, lavabo, banyo gibi yerlere girilirken çıkarılması tavsiye edilmiştir.
Ayrıca cilt hastalıkları ile mücadele eden kişiler için de yatıştırıcı etkileri bulunur. Beyaz akik taşı özellikleri arasında yer alan zihni canlı tutma etkisi dikkat çeker. Ak olan bu nesne, nazara karşı kişinin korunmasını sağlar ve negatif enerjiyi uzak tutar.
Akik Taşı Hangi Burcun Taşıdır? Akik taşı, 23 Ağustos ile 22 Eylül tarihleri arasında doğan Başak burcu insanların burç taşıdır.
İnsan bedeni üzerinde birçok olumlu etkiye sahip olan akik taşını herkesin kullanması uygun görülmez. Düşük tansiyonu olan, kalp çarpıntısı olan ve yüksek tansiyonu olan kişiler akik taşını kullanmamaları tavsiye edilmektedir.
Doğal taşlar yapısı gereği pürüzsüz değildir, yüzeylerinde baloncuk ve çatlaklar vardır. Sahte taşlar ise bu tür detaylar barındırmaz ve az kusurlu olmasıyla dikkat çeker. Taşınıza büyüteç yardımıyla göz gezdirerek üzerinde bulunan kusurları inceleyebilir, böylelikle gerçekliği ile ilgili fikir sahibi olabilirsiniz.
Gerçek bir akik taşını dilediğiniz gibi suya sokabilirsiniz. Hatta Temiz Su yardımı ile akik taşınızı temizleyebilir ve arındırabilirsiniz.
Doğal taş kolye, küpe, bileklik ve yüzükler, taşların tene değmesine izin vermesi açısından en iyi seçenekler arasındadır. Ten ile direk olarak temas eden doğal taş, onu üzerinde taşıyan kişinin enerjisi ile uyumlanarak daha hızlı ve etkili çalışmaya başlar. Bu sebeple, doğal taşların dene değmesi büyük bir önem taşır.
Özellikle akik taşı sıcak su kaynakları çevresinde sıklıkla bulunan bir taştır. Türkiye de akik taşının bulunduğu en yoğun bölge Karadeniz bölgesidir. En çok taş çıkan şehirler; Bilecik, Çamlıdere, Eskişehir, Erzurum, Yozgat'tır. Akik taşı yeraltı magmalarında oluşan doğal süreçlerin neticesinde oluşmaktadır.
Akik taşı ruhsal rahatlama yakalamanızı sağlar. Negatif enerjiye karşı kişileri korur, stresi azaltır. Enerji verici özelliği bulunduğu için kişiler yanında taşıdığında daha enerjik hissedebilir. Bazı cilt hastalıkları üzerinde olumlu etkileri bulunduğu ifade edilmektedir.
Akik taşı, Agat taşı olarak da bilinir. Topraklama taşları arasında bulunan Akik, yarı değerli bir taş türüdür.
En bilinen ve bulunan rengi ateş kırmızısıdır. Doğada daha az bulunmakla birlikte siyah, beyaz, mavi, yeşil, sarı, turuncu ve kahverengi olanları da vardır. Günümüzde daha ziyade tespih yapımında ve kuyumculukta kullanılmaktadır.
Doğal Taşların Gücüne İnanmak Günah Mı? Doğal taşların gücüne inanmak günah değildir.
Kur'an-ı Kerim'de cennet Zümrüt ve Yakut taşlarıyla tarif edilmektedir. Yakut ve Zümrüt haricinde Kur'an-ı Kerim'de geçen diğer taşlar ise İnci ve Mercandır.
Akik Taşı Renk Değiştirir Mi? Akik taşı genellikle kırmızı ve sarı renkleri ile bilinmektedir halkalar halinde bir renge sahiptir ve bu halkaların renkleri değişebilmektedir. Akik taşında bulunan sarı halkalar ışık ve ısı teması ile daha koyu halkalara dönüşebilmektedir.
Akik taşı temizliği için 1-2 ayda bir özel vakit ayırılmalıdır. Akan bir suyun altında bir süre ovularak yıkanmalı ve 1 saat sonra kurulanmalıdır. Bir başka temizlik ve arındırma işlemi olarak güneş ışığında bekletmektir.
Şayet bir doğaltaş taşıyorsanız ve vücudunuzdan hiç çıkarmıyorsanız onunla duşa girmeniz sakıncalı olmayacaktır. Tam aksine doğal taşlarla duşa girmek doğal taşları temizlemenin bir yoludur ve düzenli olarak temizlenen doğal taşlar pozitif enerjileri anlamında daha fazla verim sağlayacaktır.
Akik Taşı Şans Getirir mi? Şans getiren taşlar arasında bir diğeri akik taşıdır. Bu taşlar sahibi için başarı, şans ve barış getirmektedir. Ayrıca kalp, pankreas, ciğerde yaşanan hastalıklara iyi geldiği vücudun üzerinde bulunan doku bozulmalarını önleyici bir etkisi vardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri