Akik taşının faydaları Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v)'in de hatem yani mühür anlamında bir akik yüzük taşıdığı rivayet olunmaktadır. Akik taşının en bilinen faydası kişiyi ruhsal açıdan korumasıdır. Güçlü bir enerjisi olan bu taş gerginliği ve stresi azaltarak kişinin uyumsuzluklarını en aza indirir.
Sarı akik taşı faydaları arasında ilk sırada sakral çakrasına olan olumlu etkileri akla geliyor. Karaciğer rahatsızlıklarının tedavisinde destekleyici olduğuna da inanılıyor. Tıpkı yeşil akik gibi sarı akik taşının da tansiyona iyi geldiği düşünülüyor. Metabolizmanın hızlanmasında etkisi olduğuna inanılıyor.
İslamda akik taşının yeri; İmam Caferi Sadık (as) şöyle buyurdu: "akik yüzük takmak berekettir, akik yüzük takan kişinin akıbeti güzel ve hayırlı olur. Akik yüzük takmak fakirliği, miskinliği ve nifakı yok eder."diye buyurmuştur. Bu hadiste, akik yüzükten kasıt akik taşı'dır.
Akik taşını dileyen herkes kullanabilir. Akik taşını daha çok kullanması tavsiye edilen kişiler: Yüksek stresli bir işte çalışanlar. Tansiyonu çok yüksek ya da çok düşük olanlar.
İlgili 35 soru bulundu
İkizler burcu taşı denildiğinde genellikle ilk akla gelen akik taşı aksesuarlarıdır. Bunun yanı sıra pembe kuvars taşı, turkuaz taşı gibi tercihlere de sıklıkla rastlanabilmektedir.
Akik Taşı Neden Çatlar
Bu çatlamalar, sert bir darbeyle oluşabileceği gibi, nedenini anlayamadığını bir şekilde de oluşabilir. Akik taşı, bir yere çarpma veya yüksekten düşürme gibi fiziksel sebeplerden dolayı çatlayabilir. Akik taşı, sertlik derecesi yüksek bir taştır ve darbelere karşı dayanıklıdır.
Akik taşı daha ziyade Yemen taraflarında bulunmaktadır. Dolayısıyla hadislerde mübarek olduğu ifade edilen akik, yüzük taşı değil, mezkûr vâdidir. Peygamber Efendimiz (s.a.s) Mekke döneminde yüzük kullanmamıştır.
Peygamber'in üzerinde “Muhammedün resûlullah” yazan yüzüğünün de akik kaşlı olduğuna inanılmasıdır.
Akik taşını doğal ışık altında inceleyin. Gerçek akik, ışığı belirli bir şekilde yansıtacaktır ve taşın içerisinde doğal desenlerin ve renk tonlarının belirgin olduğunu göreceksiniz. Sahte akiklerde ise bu doğal desenler ve tonlar genellikle görülmez.
Hadisler ve sünnet yoluyla gelen bilgilerden Hz. Muhammed'in akik taşını kullandığı anlaşılır. Ashabına akik yüzük takması gerektiğini söyleyen çeşitli hadisler rivayet edilir. Akik taşı peygamber efendimiz tarafından kullanıldığı bilinen taş olma özelliğini taşır.
İmitasyon taşlar boyalı olduğu için çakmakla ısıttığınızda boyası yanacaktır ve taş gerçek rengini alacaktır. Gerçek akik taşında renk değişmez. Taş gerçek akikse zarar görmesini istemeyiz bu nedenle ısıtma işlemini abartmadan hafif yapmalısınız. Bu yöntemlerle %90 akik taşlarının orijinal olup olmadığını anlarsınız.
Beyaz akik taşı özellikleri arasında yer alan zihni canlı tutma etkisi dikkat çeker. Ak olan bu nesne, nazara karşı kişinin korunmasını sağlar ve negatif enerjiyi uzak tutar. Aynı zamanda akıl ve mantığın uyumlu bir biçimde çalışmasına yardımcı olur.
Gerçek akik taşı, sahte taştan daha pahalıdır. Ancak genel olarak taş çok pahalı değildir. Bu doğal taşı yüzük, bileklik veya kolye olarak kullanabilirsiniz.
Altın yüzüğü kız torununa hediye etmek suretiyle kadınlar için meşrû olduğunu göstermiştir. Akabinde gümüşten bir yüzük yaptırmış ve kaşına “Muhammed Resulüllah” mührünü nakşettirmiştir. Akik yüzük kullanmak caizdir, sünnet değildir.
Akik taşı bilekliği, genellikle koruyucu ve dengeli enerjisiyle bilinir ve bu özelliklerinden dolayı sıklıkla sol kola takılır. Sol kol, enerji alımı ve koruma ile ilişkilendirilir, bu nedenle akik taşının potansiyel koruyucu etkileri sol kolda daha fazla hissedilebilir.
Akik Taşı Faydaları Hadisi Şerif
' İmam Caferi Sadık ise şöyle buyurmuştur: Akik yüzük takmak berekettir, akik yüzük takan kişinin akıbeti güzel ve hayırlı olur. Akik yüzük takmak fakirliği, miskinliği ve nifakı yok eder.
Işık ve Hava: Akik taşları güneş ışığına ve havaya maruz kaldıkça renklerinin kaybolması mümkündür. Sırlı Sepet olarak size önerimiz, akik taşlarını doğrudan güneş ışığına maruz bırakmamak. Asitler ve Kimyasallar: Akik taşları, kimyasal maddelere temas ettiğinde renk değişikliğine uğrayabilir.
Akik taşı ruhsal rahatlama yakalamanızı sağlar. Negatif enerjiye karşı kişileri korur, stresi azaltır. Enerji verici özelliği bulunduğu için kişiler yanında taşıdığında daha enerjik hissedebilir. Bazı cilt hastalıkları üzerinde olumlu etkileri bulunduğu ifade edilmektedir.
Bu taşlar içinde ayrıca bolluk, bereket, özgüven, iyi şans, ruhsal büyüme gibi nitelikler yanında sağlıklı olma hissi veren, negatif enerjileri emen bir tarafı da bulunmaktadır. Akik Taşı Şans Getirir mi? Şans getiren taşlar arasında bir diğeri akik taşıdır. Bu taşlar sahibi için başarı, şans ve barış getirmektedir.
Koç Burcu
Koç burcunun şifalı taşları arasında yakut, akik ve ametist bulunuyor. Akik taşı kişileri tehlikelerden korurken metabolik faaliyetleri düzenleyerek sindirime yardımcı oluyor. Ametist taşı ise bağışıklık sistemini güçlendirerek kişiye dinginlik veriyor.
Doğada farklı renkte ve çeşitlilikte olmasıyla dikkat çeken akik taşının şifalı bir taş olduğu düşüncesi yaygındır. Strese iyi geldiği ve ruhsal açıdan kişiye etkisi olduğu bilinen akik taşı yaydığı güçlü enerjiyle insanları olumlu yönde etkiler. Akik taşı “Agat taşı” olarak da bilinmektedir.
İngilizcede "Agate" ismiyle bilinmekte olan Akik Taşı, Irmak taşı, ölümsüz taş ve yemen taşı olarak da anılmaktadır. Akik Taşı, Peygamber Efendimizin de mühür taşı olarak benimsediği bir taş olarak bilinmektedir.
Nazara iyi gelen taşlar arasında gösterilen akik, kötülüklere karşı insanları korur. Özellikle hamilelik döneminde kullanılması gerektiğine inanılır. Bunun yanı sıra tansiyonu düzenlediği de söylenir. Özellikle korkaklık, karabasan ya da uykusuzluk durumlarına iyi geldiği bilinir.
Akik Taşı Nasıl Aktif Edilir
Temizlik: Akik taşını enerji aktive etmeden önce temizlemeniz önemlidir. Taşın üzerinde biriken olumsuz enerjileri arındırmak için su, tuzlu su, tütsü veya selenit gibi yöntemleri kullanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri