Fulya ve Taksim hastanelerinin anlaşması yoktu. İstanbul dışındaki illerde hizmet veren hastanelerinin hepsi şu anda SGK'yla anlaşmalı. Florence Nightingale Hastaneler Grubu: Kadıköy, Ataşehir ve Gayrettepe hastaneleri çıktı. Sadece İstanbul hastanesinin kalp ve damar cerrahisinde anlaşması devam ediyor.
Sigorta şirketinin ve SGK'nın anlaşmalı olduğu birçok özel hastanede tamamlayıcı sağlık sigortası kullanabilirsiniz. Liv, Medicana, Medipol ve Medical Park gibi Türkiye'de herkes tarafından bilinen anlaşmalı sağlık kurumlarında SGK fark ücreti ödemeden tedavi olabilirsiniz.
Grup Florence Nightingale Hastaneleri, İstanbul'da faaliyet gösteren özel hastane grubu. Merkezi Şişli'de Şişli ve İstanbul Florence Nightingale hastaneleri olmak üzere Kadıköy'de ve Gayrettepe'de "Metropolitan" eski adıyla, Ataşehir'de, Göktürk'te ve Kızıltoprak'ta da tıp merkezi olarak hizmet vermektedir.
SGK'ya bağlı kişiler, SGK anlaşmalı özel hastanelerden fark ücretini ödeyerek yararlanabilirler. SGK'lıların fark ücreti ödemeden özel hastanelerden ücretsiz yararlanması ise tamamlayıcı sağlık sigortası (TSS) ile mümkün.
İlgili 17 soru bulundu
Yani SGK'lıysan özel hastane acillerinde muayene veya tedavi için ücret ödemen gerekmez.
Bu durumda özel hastane hastadan en fazla %200 oranında fark ücreti talebinde bulunabilecektir. Yani hastanın, hastaneye ödeyeceği toplam maksimum tutar 200 TL olacaktır, kalan 100 TL'yi ise SGK ödeyecektir.tamamlayıcı sağlık sigortası ile çok daha uyguna yapılabilmektedir.
Prof.Dr. Cemşid Demiroğlu (d.1963, İstanbul) Grup Florence Nightingale Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı. Türk Kardiyoloji Vakfı başkanı olup Demiroğlu Bilim Üniversitesi kurucusudur. Cemşid Demiroğlu evli ve iki çocuk babasıdır.
Florence Nightingale (İngilizce telaffuz: [ˈflɒrəns_ˈnaɪtɨŋɡeɪl]; 12 Mayıs 1820 – 13 Ağustos 1910), İngiliz sosyal reformcu, istatistikçi ve hemşire.
Akıllı hastane olarak inşa edilen İstanbul Florence Nightingale Hastanesi TUV Hessen Green Building sertifikası ile ülkemizin ilk "Yeşil Hastane Binası" ünvanını almıştır. Hastanenin 209 hasta yatağı 51 yoğun bakım yatağı, hepsi laminar hava akımı ile donatılmış 11 ameliyathanesi ve 2 doğumhanesi bulunmaktadır.
İstanbul dışındaki illerde hizmet veren hastanelerinin hepsi şu anda SGK'yla anlaşmalı. Florence Nightingale Hastaneler Grubu: Kadıköy, Ataşehir ve Gayrettepe hastaneleri çıktı. Sadece İstanbul hastanesinin kalp ve damar cerrahisinde anlaşması devam ediyor.
Medipol Üniversitesi Hastanesi'nin tüm birimlerinin SGK ile anlaşması olması sayesinde hastalar katkı payı ödeyerek tedavi olabiliyorlar.
Diş hariç tüm branşlarda SGK ile anlaşmamız bulunmaktadır.
SGK, kurumla anlaşmalı özel hastanelere kısmi branşlarda değil tüm branşlarda hasta kabul etme zorunluluğu getirdi. Bu kararın ardından özel hastaneler SGK sisteminden çıkmaya başladı.
Özel hastaneler muayene tutarlarını Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği'ne göre belirler. Bu tebliğe göre özel hastaneler en fazla yüzde 200 oranında ücret talep edebilir.
Modern hemşireliğin temellerini attı
Nightingale, 1907 yılında Liyakat Nişanı alan ilk kadın olmuştur.
Thomas Hastanesi'nde hemşirelik okulunun kurulmasına önderlik ederek profesyonel hemşireliğin temellerini atmıştır. Modern hemşireliğin kurucusu Nightingale, bir grup hemşire ile Üsküdar semtindeki Barrack Hastanesi'ne gönderildi. Bu, Nightingale'ın Türkiye'deki hizmetlerinin başlangıcını işaret eder.
Modern hemşireliğin temellerini atan Florence Nightingale, 1854 Kırım Savaş'ında İstanbul'da yaralı askerlerin bakımını üstlenmek üzere görevlendirilmiştir.
Florance Nightingale, 12 Mayıs 1820 tarihinde Floransa, İtalya'da doğdu. Babası tarafından eğitilen Florence, Yunanca, Latince, Almanca, İtalyanca, Fransızca, Matematik ve Tarih konularında bilgili, aydın ve eğitimli bir kadın olarak yetişti. Londra'da Londra King's Koleji'nden mezun oldu.
Kadıköy Florence Nightingale Hastanesi konumuna en yakın tren durağı Feneryolu. 11 dk yürüme mesafesindedir.
Öncelikle belirtmek gerekmektedir ki hastanın acil statüsünde bir durumunun bulunması durumunda ücret talep edilmesi yasal değildir. Acil statüsüne giren hastalar bakımından ise Sağlık Bakanlığı'nın Acil Sağlık Hizmetleri kapsamında Yeşil Alan Uygulaması kapsamına giren hastalardan ücret alınamayacağı kabul edilmiştir.
Özel hastanelerde ücret alınmayan durumlar da bulunmaktadır. Özellikle acil sağlık hizmetleri, yoğun bakım hizmetleri, yanık tedavisi, kanser tedavisi (Radyoterapi, kemoterapi, Radyo izotop tedavileri gibi), yeni doğan sağlık hizmetleri ve doku, organ ve kök hücre nakilleri gibi tedavilerde ücret alınmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri