Bu yerleşim yeri 1892 - l920 tarihleri arasında 'KARAKUŞ' Bucağı olarak Samsun İlinin Ünye İlçesine bağlı kalmış, 1920 yılında yürürlüğe giren 69 sayılı Kanunla Ordu'nun İl olması üzerine, Ünye İlçesiyle birlikte Ordu İline bağlanmıştır.
halkın %95 çepni ve Sunni türklerinden müteşekkildir. Akkuş Ordu il merkezine(B. Şehir merkezine,yani Altınordu ilçesi'ne) 115,Ünye'ye ise 60 km.dir.
Bozulmamış doğal yapısı ile görülmeye değer yaylalarımız arasındadır. Kayak turizmine elverişlidir. Akkuş Şeker Fasulyesi Türk Patent Enstitüsü tarafından tescil edilmiştir.
Akkuş, Ordu ilinin bir ilçesidir. Yüzölçümü 636 km²'dir. Kuzeyinde Ünye ve Samsun, güneyinde Niksar ve Tokat ile çevrili bir alanda yer almaktadır.
TÜİK tarafından açıklanan 31 Aralık 2016 adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre Türkiye'nin nüfusu 79 Milyon 814 Bin 871, Ordu'nun nüfusu 750 Bin 588, Akkuş İlçesi'nin nüfusu 24 Bin 820 oldu.
İlgili 43 soru bulundu
4 MART 1954 tarihinde ise çıkarılan 6324 sayılı Kanunla, AKKUŞ adıyla Ordu İline bağlı bir İlçe olmuştur.
Index Anatolicus. Akkuş'da 143 yerleşim . Damuz köyünün muhtelif mahalleleri birleştirilerek meydana getirildi.
Akkuş İlçe Merkezi ve köylerinde doğallık korunduğu için her tarafı Turistik Yerler olarak gezilebilir. Dağlar, Tepeler, Ovalar, Ormanları, Akarsuları, gelenek ve görenekleri ile gerçekten gezilecek ve görülecek yerlerdir. Akkuş denizden 1340 m yükseklikte olduğundan yayla özelliği gösterir.
Türkçede bülbül “güle olan aşkıyla ve gü- zel sesin", baykuş “ölüm habercisi”, akkuş “bebek dünyaya getirmekte olan ha- nımların yardımcısı, kanarya "güzel sesin", akbaba "saçı sakalı ağarmış er- keklerin", doğan "avcılığın”, balaban “güzelliğin”, kaz “aptallığın”, kartal “kuş- ların kralı olarak, gücün”, kuğu “ ...
Ordu Oğuzların bir kolu olan Çepni Türklerinin yerleştiği bölgedir. Yerleşmeler vadi boylarında gerçekleşmiştir. Bolaman Vadisi boyunca, Çamaş, Bolaman, Niyabet-i Satılmış (Aybastı) gibi ilçe ile köy arasındaki yerleşmeler ve köyler kurulmuştur.
Oğuzların 24 boyundan biri olan Çepniler, Malazgirt Zaferinden sonra Orta Asya'dan İran güzergâhını kullanarak Anadolu'ya gelmişlerdir. Başta Karadeniz'in doğusu olmak üzere Balıkesir çevresi ve Anadolu'nun çeşitli bölgelerine yerleşmişlerdir. Çepnilerin Balkanlar ve Suriye'nin kuzeyinde de bulundukları bilinmektedir.
Tarihte Çepni Boyu
Oğuz, Türkmen Çepni boyu, Üçoklar kolundan (sol kolundan) Oğuz Kağan'ın oğlu Gök Han'ın soyundan geldikleri kabul edilir. Çepniler, Doğu Karadeniz'in Türkleşmesinde önemli bir rol oynamışlardır.
Akkuş ilçesinde hizmet veren hastanenin yenilenmesi, kapasitesinin artırılması ihtiyacından yola çıkılarak, günümüz koşullarında daha nitelikli sağlık hizmeti verecek yeni bir hastane yapılması planlanmıştı. 25 yataklı olarak planlanan yeni devlet hastanesi hastalıkların tanı ve tedavisinde önemli rol oynayan son ...
2018 yılında TÜİK verilerine göre 19 İlçe ve belediye, bu belediyelerde toplam 772 mahalle bulunmaktadır.
Ordu'nun Akkuş ilçesine bağlı 1650 rakımlı Argan Yaylası'nda yapılan göletteki çalışmalar devam ediyor.
Ordu il merkezi 41° kuzey paraleli ve 37° ve 38° doğu meridyenleri arasında, Karadeniz Bölgesi'nin, Doğu Karadeniz bölümünde (Bölgesinde) yer almaktadır. İlin kuzeyini Kuzey Anadolu dağlarının kıyı sıraları kaplamaktadır. Kıyılara yakın tepelerle başlayan bu dağlar içeri doğru gittikçe yükselir.
Nüfus sayısına göre Ordu'nun en kalabalık ilçesi ise Altınordu'dur.
Giresun´da nüfusu bini geçen en kalabalık köyler sıralaması da şöyle gerçekleşti: Sınır Köyü (Yağlıdere) 1.494, Pazarsuyu Köyü (Bulancak) 1.314, Çatak Köyü (Doğankent) 1.146, Çalça Köyü (Dereli) 1.050, Boztekke Köyü (Giresun Merkez) 1.044, Ericek Köyü (Espiye) 1.049, Erikliman Köyü (Giresun Merkez) 1.001.
Salman, Ordu ilinin Akkuş ilçesine bağlı bir mahalledir. Yüzölçümü 49 km², 2022 yılı nüfus sayımına göre nüfusu 1.877'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri