"Akıl Sır Ermemek" deyimi, bir konunun veya durumun anlaşılması zor, karmaşık veya çözülmesi güç olduğunu ifade eder. Bu ifade, bir kişinin bir konuyu tam olarak kavrayamadığını, anlamakta zorlandığını veya olayın altındaki asıl nedeni veya mantığı çözemediğini belirtir.
(bir şeye) akıl sır ermemek DEYİMİ AÇIKLAMASI
bir işin niteliğini, gizli yönlerini anlayamamak.
"Aklı Ermek" deyimi, Türkçede bir konuyu veya durumu anlamak, idrak etmek ya da bir şeyin farkına varmak anlamına gelir. Bu ifade, genellikle bir kişinin bir konuyu tam olarak kavradığını, anladığını veya bir durumun bilincine vardığını ifade etmek için kullanılır.
Akıl yürütmek deyiminin anlamı çok yönlü düşünmek ya da enine boyuna düşünmek anlamındadır. Bir konu hakkında çok yönlü olarak düşünüyorsanız akıl yürütmek deyimini kullanabilirsiniz.
"Akıl Vermek" deyimi, Türkçede birine öneride bulunmak, tavsiye vermek veya bir konuda yol göstermek anlamına gelir.
İlgili 20 soru bulundu
"Akıl öğretmek," birine daha bilgili veya daha doğru olduğunu düşündüğü bir konuda yol göstermeye, nasihat etmeye çalışmak anlamına gelir.
"Akıl akıldan üstündür" Atasözünün Anlamı: Bir kişinin aklı, başka bir kişinin aklını aşabilir ve daha üstün olabilir.
Akıl durdurmak deyimi de Türkçede yaygın olan deyimlerden birisi olarak öne çıkar. Bu deyimin anlamı ile ilgili bilgi sahibi olmak önemlidir; çünkü anlamını bilmeden doğru bir kullanım yapmak mümkün değildir.
Günlük hayatta kullanılan sözcüklerden biridir. Türk Dil Kurumu'na göre bu kelime; inanılacak gibi olmayan, inanılmaz anlamına gelir. Türkçede sıfat olarak kullanılır.
Mantıkta akıl yürütme, muhakeme ya da uslamlama bilinen olgular ve kurallar kullanılarak yeni bilgiye ulaşılmasıdır. Akıl yürütme üç başlıkta incelenebilir: tümdengelim (dedüksiyon), tümevarım (indüksiyon) ve analoji.
Aklı başına gelmek, akıllıca davranmaya başlamak ve kötü olaylardan ders çıkarmak demektir.
1. biri bir şeyi anlayamamak, kavrayamamak. 2. bir şeyin olabileceğine inanmamak.
[1] niyetinden, kararından caydırmak. [2] ayartmak, baştan çıkarmak.
"Gönül Almak" bir kişinin başka birinden özür dileme, yaptığı bir hatayı telafi etme veya onun gönlünü yeniden kazanma çabası anlamına gelir.
Tepeden tırnağa deyimi temel olarak baştan aşağı anlamını içerir. Ayrıca bu deyimin oldukça popüler deyimler arasında yer alması son derece ilgi çekmeye yarar.
Deyimler cümle içerisinde kullanıldığı gibi günlük hayatta da oldukça tercih edilir. Sırra ermek deyimi de Türkçede yaygın olan deyimlerden birisi olarak öne çıkar.
Akıl yürütmek DEYİMİ AÇIKLAMASI
1) herhangi bir konuda fikir vermek; 2) tahminde bulunmak.
İçinde, anlamları verilmeden yeni Türk alfabesine göre sıralanmış 339 atasözü ağırlıklı kalıplaşmış söz bulunmaktadır.
Aklına gelmek deyimi de Türkçede yaygın olan deyimlerden birisi olarak öne çıkar. Bu deyimin anlamı ile ilgili bilgi sahibi olmak önemlidir; çünkü anlamını bilmeden doğru bir kullanım yapmak mümkün değildir.
"Akıl Sır Ermemek" deyimi, Türkçede bir konunun veya durumun zor anlaşılır, karmaşık veya çözülmesi güç olduğunu ifade etmek için kullanılır. Bu ifade, bir kişinin bir konuyu tam olarak kavrayamadığını, anlamakta zorlandığını veya olayın altındaki asıl nedeni veya mantığı çözemediğini belirtir.
Deyim. [1] Akıl öğretmek, fikir vermek, bilgisini ve tecrübesini aktarmak.
Deyimler cümle içerisinde kullanıldığı gibi günlük hayatta da oldukça tercih edilir. Aklı kesmek deyimi de Türkçede yaygın olan deyimlerden birisi olarak öne çıkar.
Atasözü "bir kimsenin aklına gelmeyen bir çare, başka birinin aklına gelebilir" anlamında kullanılan bir söz.
Akıl olmayınca ne yapsın sakal? [1] Kişi, sadece yaşlanmakla olgunlaşmaz. Akılsızsa, çocukça işler yapar.
Baht (Akıl) Olmayınca Başta, Ne Kuruda Biter Ne Yaşta Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: kişi talihsiz olursa giriştiği hiçbir işten olumlu sonuç alamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri