Akıllı saatler, size ilişkin çok sayıda kişisel bilgiyi Bluetooth ve internet gibi bağlantılardan geçirerek toplar. GPS konumunuz, hareket izleme özelliği, kredi kartı işlemleri ve takvim ayrı ayrı ele alındığında nispeten güvenli olabilir.
Elektromanyetik Radyasyon: Akıllı saatlerde kullanılan kablosuz iletişim teknolojileri elektromanyetik radyasyon yayabilir. Ancak, genellikle yayılan radyasyon miktarı düşük seviyelerdedir ve uluslararası güvenlik standartlarına uygun üretilen akıllı saatlerin zararsız olduğu belirtilmektedir.
Bununla birlikte, bazı kişilerin elektromanyetik hassasiyeti olduğu bilinmektedir. Bu kişiler, elektromanyetik radyasyona karşı daha duyarlıdır ve akıllı bileklik kullanımı sonucunda baş ağrısı, yorgunluk ve uyku sorunları gibi semptomlar yaşayabilirler.
Akıllı saatler gibi kablosuz cihazların yaydığı radyasyon türü elektromanyetik spektrumun bir parçasıdır. Buna görünür ışık, kızılötesi radyasyon, UV ve x-ışınları dahildir.
Akıllı saatler de bir tür cep telefonudur ve elektromanyetik dalga yayan bu cihazları çocuklardan uzak tutmalıyız.
İlgili 37 soru bulundu
Akıllı saat için kaç yaş uygun? Akıllı çocuk saati seçerken, çocuğunuzun yaşına da dikkat etmeniz gerekir. Akıllı saatlere başlama yaşı için 6-7 yaş grubunun uygun olacağını düşünüyorum.
Akıllı saatler, ebeveynler tarafından çocuklarının güvenliğini ön planda tutan kullanışlı bir cihaz olduğu için tercih edilir. 4 ila 16 yaş arasındaki tüm çocuklar için uygun bir akıllı saat modeli bulunduğu için küçük yaştaki çocukların tablet ya da telefon ihtiyacı azalır.
Akıllı telefonlarda bulunan konum hizmeti ve saat, telefon kapalıyken bile çalışmaya devam eder. Hatta ayar yapılırsa telefon kapalıyken kurduğunuz alarm bile çalabilir. Tüm bu işlemler telefon kapalıyken bile radyasyon salınımı olmasına sebep olur.
Almanya'da bazı akıllı saatlerde güvenlik açığı olduğu gerekçesiyle çocukların bu cihazları kulllanımı yasaklandı.
Apple Watch kalp krizini saptayamaz. Göğüste ağrı, basınç, darlık hissediyorsanız veya kalp krizi geçirdiğinizi düşünüyorsanız hemen acil servisi arayın.
Saatler günümüzde farklı teknolojilerle gelişip yenilense de yaygın olarak sol kolda taşınır. Bu hem dijital saat çeşitleri hem de diğer modeller için geçerli olur. Özellikle telefonlarla senkronize şekilde kullanılan akıllı saat çeşitleri de sol kolda tercih edilir.
Uyku takibi sırasında, akıllı saatler, kalp atış hızınızı, vücut hareketlerinizi ve nefes alışverişinizi takip eder. Bu bilgileri kullanarak, uyku kalitenizi analiz eder ve gece boyunca uyku düzeninizi takip eder. Uyku düzeninizde bir değişiklik olduğunda, akıllı saatiniz size bildirimler gönderir ve öneriler sunar.
Piyasada bulunan birçok akıllı saatin şarj süreleri değişkendir. Daha az kaliteli olan saatlerin ortalama olarak 15 ila 17 saat arasında şarja ihtiyaç duymadan çalışabilmektedir. Ancak üst segmentlerdeki kaliteli ve köklü markaların saatleri 48 saatte kadar şarj ihtiyacı duymadan çalışabilmektedir.
Ayrıca akıllı saatler fitness takibi, nabız ölçümü ve uyku izleme gibi sağlık ve fitness özellikleri sunar. Tüm bu özellikler akıllı saat telefona bağlanmadan kullanılır mı sorusunu gündeme getirmiştir. Bir akıllı saat, telefonla bağlantılı olmadan sadece zamanı gösteren bir aksesuardan öteye gidemez.
Yeni yapılan bir araştırma, faydadan çok zarar sağlayacağı gerekçesiyle kalp hastalarına fitness saatlerini kullanmamalarını tavsiye ediyor.
Okullarda dijital saat yasak mı? Okul saatleri içinde öğrencilerin, kişisel cep telefonu, tablet, ses kayıt cıhazı, akıllı saat vb. kayıt özelliği olan her türlü aletin kullanımı yasaktır.
Akıllı saat kullanımı için ihtiyacınız olan iki önemli unsur internet erişimi olan bir cihaz ve bluetooth bağlantısıdır. Bu unsurları sağlayarak akıllı saat kurulumunuzu pratik şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
Akıllı saatlerin en büyük avantajları arasında çağrı yapabilmek, GPS ile konum takibi sayesinde özellikle çocukların güvenliğini sağlamak, mesaj ve elektronik postaları görüntüleyebilmek gibi işlemler yer alıyor. Bununla birlikte bu cihazların benzersiz tasarımları, kişilerin tarzını yansıtmasını da sağlıyor.
Telefonu kullanmıyorken Wi-Fi ve hücresel veriyi kapatın:
İnternet bağlantısını kullanmadığınız zaman devre dışı bırakarak, kendinizi telefonun yaydığı radyasyondan ciddi oranda koruyabilirsiniz.
Sağlık açısından herhangi bir sakıncası olmadığı için, yatarken takıp takmamak tamamen size kalmış bir seçimdir.
Cep telefonları 2.5Ghz mikrodalga aralığında elektromanyetik radyasyon yaymakta. Telefonda konuştuğumuz zaman, verici analog ses verisini kodlayarak dijital bir sinüs dalgasına dönüştürür. Sinüs dalgaları antenden yayılarak ilerler, hatta uzay boşluğuna bile yayılırlar.
Bluetooth'un etkin aralığı 10 metredir. Tüm Bluetooth işlemlerini, telefonunuzu diğer Bluetooth cihaz(lar)ından en fazla 10 metre yarıçapta tutarken gerçekleştirmeniz tavsiye edilir.
Kolay kullanımın yanı sıra kameralı akıllı saat modellerinin kullanıcılara sunduğu diğer avantajlar şu şekilde sıralanır: Dahili kamera ile çevrenin fotoğrafını çekme, selfie çekme, video klip oluşturma ve görüntülü sohbet yapabilme olanağı tanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri