Piyasada bulunan birçok akıllı saatin şarj süreleri değişkendir. Daha az kaliteli olan saatlerin ortalama olarak 15 ila 17 saat arasında şarja ihtiyaç duymadan çalışabilmektedir. Ancak üst segmentlerdeki kaliteli ve köklü markaların saatleri 48 saatte kadar şarj ihtiyacı duymadan çalışabilmektedir.
Telefonu Gece Şarjda Bırakmak Neden Yanlış? Uzun süreli şarj işlemi, uzun kullanımlarda bataryaya zarar veriyor ve pil ömrünü azaltıyor. O nedenle satın alınan bir telefonun pil ömrü ilk 1 yıl içinde bir miktar, sonraki yıllarda ise belirgin biçimde kısalıyor.
Yani mutlaka akıllı saatlerin pili bitmeden şarj edilmesi gerekmektedir. Akıllı saat kutularının içerisinde akıllı saate uygun olan şarj cihazları da yer almaktadır. Böylece saati şarj etmek için bu cihazın kullanması yeterli olmaktadır. Normal telefon şarj edilir gibi akıllı saat şarjı da kolaylıkla tamamlanmaktadır.
Honor Watch GS Pro, bu yılın hem en sağlam hem de en uzun pil ömrü sunan akıllı saati olarak dikkat çekiyor. 25 güne varan pil ömrü ile dikkat çeken saat, çift GPS desteği ile özellikle doğa sporları ile ilgilenenlerin fazlasıyla dikkatini çekecek bir akıllı saat konumunda.
2,5 – 3 yıl aralığında ortalama ömür biçilen akıllı saatler kullanıma bağlı olarak 5 yıla kadar çıkabilmekte veya yanlış kullanım ile kısa sürede bozulmalara neden olabilmektedir.
İlgili 44 soru bulundu
Eski batarya teknolojisinde cihazınızı ilk kez kullanmadan önce en az 12 saat şarj etmeniz öneriliyordu.
Akıllı saatlerin en çok şarj tüketen kısımları şüphesiz ekranlar oluyor. Cihazınızın ekranını sık sık açmak veya ekranı yüksek parlaklıkta kullanmak bataryanın hızlıca bitmesiyle sonuçlanacaktır. Ekran parlaklığını uygun şekilde ayarlayabilir ve pil ömrünü uzatmak için gereksiz işlevleri kapatabilirsiniz.
Düşük Güç Modu'nda 36 saate kadar
Tüm gün süren pil ömrü, şu işlemler temel alınarak hesaplanmıştır: 18 saat içerisinde 90 kez saate bakma, 90 bildirim alma, 45 dakika uygulama kullanma, Bluetooth aracılığıyla Apple Watch'tan müzik dinleyerek 60 dakika antrenman yapma.
Ayrıca akıllı saatler fitness takibi, nabız ölçümü ve uyku izleme gibi sağlık ve fitness özellikleri sunar. Tüm bu özellikler akıllı saat telefona bağlanmadan kullanılır mı sorusunu gündeme getirmiştir. Bir akıllı saat, telefonla bağlantılı olmadan sadece zamanı gösteren bir aksesuardan öteye gidemez.
Şimşek işareti saat ekranında görünür olacaktır. Pil yüzdenizin yanında bir şimşek işareti görmek için aşağı doğru da kaydırabilirsiniz. Ayrıca, ekranda şarj yüzdesini gösteren bir daire göstergesi belirecektir.
İlk olarak temin ettiğiniz akıllı saatin pilli mi, bataryamı olduğunu öğrenmeniz gerekiyor. Saatinizin kabloyla şarj oluyorsa, kutusundan kablonun da çıkacağını unutmayın. Ayrıca pilli saat temin ettiyseniz, kutunun içerisinde yedek piller de bulunabilmektedir.
Akıllı telefonlarda kullanılan lityum iyon piller, uzun ömürlü ve tekrar tekrar şarj edilebilen bir teknolojiye sahiptir. Ancak, pil performansını korumak için genellikle lityum iyon pillerin %100 dolana kadar şarj edilmemesi önerilir. Tam dolu şarj, pil performansı için ideal değildir.
Bunlardan birisi de uzun süre boyunca şarjda bırakmanın cihaza zarar verebileceği. Öyle ki, telefonun patlayabileceği dahi düşünülüyor. Eski model telefonlarda cihazı uzun süre boyunca şarjda bırakmak, bataryanın ömrünü ciddi oranda kısaltarak zarar verebiliyor.
“Telefonu sabaha kadar şarj etmek yanlış”
Eğer siz de böyle düşünüyorsanız veya çevrenizde böyle düşünen birileri varsa, hem siz hem de onlar yanılıyor. Telefonu sabaha kadar şarjda bırakmanın herhangi bir zararı yok. Akıllı telefonlarımız tam boluma ulaştıklarında enerji almayı kesecekleri yazılımlara sahipler.
Saatler günümüzde farklı teknolojilerle gelişip yenilense de yaygın olarak sol kolda taşınır. Bu hem dijital saat çeşitleri hem de diğer modeller için geçerli olur. Özellikle telefonlarla senkronize şekilde kullanılan akıllı saat çeşitleri de sol kolda tercih edilir.
Akıllı saatlerin, akıllı telefonlar ile eşleştirilmesinin pek çok faydası vardır. Araba sürerken ya da herhangi bir iş ile uğraşırken kolaylık sağlamaktadır. Bu saatler sayesinde telefon yanınızda olmasa dahi arama yapabilir ya da istediğiniz kişiye mesaj gönderebilirsiniz.
Akıllı saatler, akıllı cep telefonlarına kablosuz bir şekilde bağlanır. Sürekli olarak telefona bağlı bir şekilde çalışmaya devam eden akıllı saatler üzerinden cep telefonunuzu kontrol edebilirsiniz. Telefonunuza gelen aramaları yanıtlayabilir ya da arama yapabilirsiniz.
Saatin seri numarasına dikkat edilmelidir. Saat seri numarası sorgulaması ile imitasyon saati kolaylıkla fark edebilirsiniz. Her saatin kendine özel bir seri numarası vardır. Bu numara saat üzerinde tüm seri no alanlarında ve ürüne ait belgelerde aynı olmalıdır.
Gün geçtikte daha fazla kişide gördüğümüz akıllı saatleri sağlığımıza daha fazla fayda sağlaması için kullanabiliriz. Çünkü akıllı saatler vücudunuzdaki birçok veriyi ölçebiliyor ve sağlığınız açısından tahmin yapabilmenizi sağlıyor. Böylece daha sağlıklı bir yaşam sürdürebilmenize yardımcı oluyor.
Eğer temel sağlık özellikleri için bir cihaza ihtiyacınız varsa, akıllı bileklikler daha uygun olabilir. Ancak, daha fazla işlevsellik ve özellik istiyorsanız, akıllı saatler sizin için daha iyi bir seçim olabilir.
Cihaz şarjı minimum %30'a geldiğinde şarj etmeli ve %80'e geldiğinde ise şarjdan çıkarmalısınız. Son olarak büyük bir alışkanlık olan gece yatarken telefonu şarjda bırakmak oldukça zararlıdır. Bu alışkanlık nedeniyle telefonunuz %100 dolacak ve batarya performansınız zamanla düşecektir.
Şarjı 2 ile 2.5 gün arasında gidiyor. Tasarruf modunu açarsanız ve bazı özelliklerini kapatırsanız 4 güne kadar gidiyor.
Akıllı telefon bataryaları genel olarak aşırı şarj edildiklerinde ve ısınmadan kaynaklı olarak şişmektedir. Bu iki durum batarya hücreleri etkilemekte ve şişmeyi tetiklemektedir. Bu reaksiyonlar sonucunda bataryanın içinde yer alan gazlar ısınır ve genleşir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri