Sivilce İzlerinde Günlük Bakım Rutinleri Bu sebeple günlük olarak yapılan bakımlar adım adım uygulanır. Yapılması gereken başlıca uygulamalar ise şöyledir: Cildi sabun, jel gibi ürünlerle nazikçe temizlemek. Sebumu dengelemek ve gözenekleri sıkılaştırmak için tonik kullanmak.
Tonik sivilce lekelerden ve sivilcelerden arındırdığı gibi, nemlendirerek muhafaza eder.
Limon Suyu: Limon ciltte meydana gelen lekelere en iyi gelen doğal ürünlerden birisidir. İçinde ise, bol miktarda bulunan sitrik asitle ölü hücrelerin atılmasını ve yeni hücrelerin oluşumunu da önemli ölçüde hızlandırır. Pamuğu limon suyuna batırdıktan sonra cildinize masaj yaparak uygulamanız gerekir.
Sivilceli cilt temizlik rutinine tonik kullanımını katmak şart. Sivilceli cilde sahip olanlar genellikle yağlı bir ciltle uyanırlar. Gece boyu haddinden fazla sebum üretmiş cilt hücrelerinin sivilce oluşturmasını önlemek için mutlaka etkili bir temizleyici ürün kullanarak güne başlamak gerekiyor.
Yüzeyel kullanılan salisilik asit, retinoik asit, azelaik asit, sülfürlü karışımlar, antibiyotikli kremler ve ağızdan alınan antibiyotiklere dirençli kistik iz bırakan sivilceleri olan seçilmiş hastalarda, hasta onayıyla yüksek doz A vitamini uygulaması en son seçenektir.
İlgili 31 soru bulundu
1 yıl geçtikten sonra hala kaybolmamış renk değişikliği veya cilt hasarı varsa bunlar kalıcı sivilce izi olarak kabul edilir.
Kırmızı sivilce lekeleri genel olarak kendiliğinden geçmektedir.
Yüz temizleme toniği nasıl kullanılır öğrendik, peki tonik kaç günde bir uygulanır? Toniği günlük cilt bakım rutininize dahil edebilirsiniz, yani günlük olarak kullanabilirsiniz. Öte yandan, cildinizi yormaması açısından peeling etkili bazı özel toniklerin birkaç günde bir kullanılması öneriliyor.
Bir tür temizleme ürünü olduğu için cilt temizleme rutini dahilinde her gün kullanılabilir. Ancak şunu da göz ardı etmemek gerekir, tonik gibi direkt temizleme ürünü olmayan ürünler sabah akşam kullanılmasından ziyade gün sonunda cilt temizliği yapıldıktan sonra kullanılması doğru olan ürünlerdir.
Cildin üst tabakasının soyulması olarak tanımlanabilir. Sivilce izlerinin tedavisinde en basit yöntem, kimyasal peeling uygulamaktır. Kimyasal peeling, cildin üst yüzeyini soymada etkili olduğu için derinin daha alt seviyelerinde oluşan sivilce izlerinin tamamen yok edilmesi için mükemmel bir etki yaratmayabilir.
Sivilce (akne), yukarıda da belirtildiği gibi geçici bir sorunken sivilce (akne) izleri kalıcı olabilir. Aslında sivilce (akne) izleri sivilcenin (aknenin) iyileşme sürecinin doğal bir parçasıdır, tabii söz konusu sivilce (akne) iltihaplanarak deriye zarar vermeden veya yaraya dönüşmeden önce.
Evet, tonik kullanımı, cilt bakımı için son derece önemlidir. Tonik diğer cilt bakım ürünlerinin daha sağlıklı ve verimli şekilde işe yaramasını sağlamaktadır. Tonik kullanmadan, ciltteki kir ve yağların, gözeneklerde biriken makyaj kalıntılarının ve ölü yağ tabakasının atılması kolay değildir.
Gül suyu, limon suyu, Hindistan cevizi yağı, karbonat, elma sirkesi ve yeşil çay tonikleri sivilceye iyi gelen doğal yöntemlerdir.
Tonik sürdükten sonra, yaklaşık 5 ila 10 dakika arasında beklenmelidir. Tonik kullanımının hemen ardından başka bir cilt bakım ürünü kullanmak doğru değildir. Cilt toniği tamamen emene kadar beklenmelidir. Toniğin ardından nemlendirici ve serum ürünleri kullanmak, cildin daha iyi beslenmesini sağlar.
Pek çoğu su bazlı olan tonikler cilt tarafından kolayca emilerek etki göstermeye hemen başlar. Genel olarak günde iki kez kullanılması uygun görülen toniğinizi ancak cildiniz çok kuru ise günde bir defa kullanmanız önerilir.
Tonikten sonra hafif bir yanma ve ferahlık hissi duymanız normal. Bu his kısa süre sonra kaybolur.
Sivilce lekelerinin bir kısmı biraz sabır ve bakım ile tamamen geçer. Özellikle kırmızı sivilce lekeleri bir süre sonra kaybolur. Ama tabii bu süreçte cilt bakımını aksatmamaya özen göstermen gerekiyor. Eğer sabreder ve tenini temiz tutarsan bu lekelerin en fazla 6 ay içerisinde geçtiğini görebilirsin.
Bu tedaviler arasında en yaygın olanlar; kimyasal peeling, lazer tedavileri ve mikro iğneleme tekniğidir. Retinol, glikolik asit, salisilik asit ve laktik asit içeren bazı peeling ürünleri yardımcı olabilir, ancak tatmin edici sonuçlar elde etmek için bir dermatoloğa danışmak en iyisidir.
Yanakta ortaya çıkan kırmızı sivilceler geçmesi için yöntemlerden biri buz kullanmaktır. Bir peçete ya da bezin içerisine buz koymak suretiyle ilgili bölgeye uygulamak etkili olabilir. Eğer bu uygulama yaklaşık olarak 1 hafta boyunca gerçekleşirse, yanaktaki kırmızı sivilcelerin önemli oranda azaldığını görünebilir.
Kör sivilce baş verene kadar günde üç defa ılık kompres uygulanmalıdır. Bazı durumlarda buz kompresi de yapılabilir. Kör sivilceler doğal yöntemlerle de kurutulabilir. Uzun süre geçmeyen kör sivilceler için mutlaka uzman bir doktora danışılmalıdır.
Sivilce çeşitleri nelerdir? Sivilceler tek tip olmamakla beraber çeşit çeşit türü görülmektedir. Ergen sivilcesi, yetişkin sivilcesi, iltihaplı/iltihapsız sivilce, nodül/kist, papül/ pistül, beyaz nokta ve siyah nokta sivilce çeşitlerindendir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri