Üç ile beş yıl arasında olduğunu düşünüyorum. Evinizde sık sık elektrik kesintisi yaşanıyor ise, aşırı gerilim koruyucularınızı iki yılda bir değiştirmek isteyebilirsiniz.
Akım korumalı prizlerin içerisinde ekstra bileşen ve sigorta yer alır. Geniş donanımı nedeni ile akım korumalı prizlerin fiyatları da daha yüksektir. Akım korumalı prizlerde bulunan sigorta yüksek voltajda kendini kapatır. Bu sayede cihaza da yüksek voltaj iletilmesi engellenir.
Hocam, akım korumalı prizler şebekeden yüksek voltajla gelen çok riskli voltajlarda koruyucu kalkan olup gayet faydalıdır. Ancak sık sık olan kesintilerle PC'nin HDD'inin, anakartının, vb. bozulması riskini kesin olarak önleyemez. Sık sık kesintiler oluşuyorsa akım korumalı prizle beraber UPS de kullanmanız gerekir.
Akım Korumalı Priz Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz
Akım korumalı prizlerde yer alan Joule; enerji ölçüm birimidir. Joule değerinin yüksek olması, akım koruması konusunda da daha faydalıdır. Bunun yanı sıra alacağınız akım korumalı prizin kullandığınız cihazların güç değerinin yüksekliğine uygun olması gerekir.
Özellikle bilgisayar, tablet, buzdolabı, bulaşık makinesi ya da televizyon gibi sık kullanılan ve maddi değeri yüksek olan elektrikli cihazları akım korumalı prizlerle kullanmak gerekir. Akım koruyucu prizler içinde yer alan alternatif devre yüksek voltaj ve dalgalanmalarını algılayabilecek özelliklere sahiptir.
İlgili 15 soru bulundu
Öncelikle yüksek akım alan ve priz kullanımında en dikkat edilmesi gerekilen cihazlar; Buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın, klima, bulaşık makinesi vb. yüksek watt değerine sahip cihazlar için mutllaka joule değeri 400 den yüksek olan priz kullanımı tavsiye edilir.
Masanızdaki lamba veya vantilatör için akım koruyucu kullanmanıza gerek yok. Ancak bilgisayar gibi içerisinde mikroişlemci barındıran pahalı cihazlar, müzik sistemleri, televizyonlar ve çoğu elektronik ve pahalı eşya için akım koruyucu kullanmanızda fayda var.
Elektronik cihazlara örnek olarak bilgisayar ve benzeri cihazları söyleyebiliriz. Bunların dışında buzdolabı akım koruma prizi de bulunur. Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, buzdolabı, televizyon ve daha birçok elektronik alet ile kullanımları sağlanabilmektedir.
Peki akım korumalı priz çok elektrik harcar mı? Bu prizleri kullanmak elektrik faturasında bize nasıl yansır? Akım korumalı priz ekstra elektrik harcamaz. Akım korumalı priz üzerinde fişe takılı olan cihazlar, bağlı oldukları süre boyunca kullanılan enerji dışında fazladan bir elektrik harcaması olmaz.
PSU zaten iç donanımlara zarar gelmesini engeller. PSU'yu korumak için en ucuz yöntem akım korumalı prizdir.
Akım korumalı prizlerde maksimum güç değeri üzerinde cihaz bağlandığı zaman priz uyarı ışığı yanar. Ancak bazı prizlerde bu uyarı ışığı bulunmaz, bu tür prizlere maksimum güç değerinin üzerinde güçte cihaz bağlanması tehlikelidir.
Bu cihaz görünüm olarak diğer prizlerden çok farklı değildir. Akım korumalı priz nasıl çalışır diye incelendiğinde, gelen yüksek gerilimli elektriği yalıtarak araçları koruyan bir sistemle karşılaşılır.
Burada kullandığınız akım korumalı priz adı altında satılan ürünler Tip 3 kategorisinde olan hassas koruma ürünleridir. Ve yıldırım darbesine karşı koruma sağlayan ürünler değildir.
Genel anlamda düşünüldüğünde, tercih edilen akım korumalı prizin en az 750-800 Jul'un üzerinde bir koruma değerine sahip olması korumayı daha güvenilir ve uzun vadeli kılıyor.
Düşük voltaja ya da sık olarak görülen voltaj dalgalanmalarına ise akım korumalı prizler herhangi bir çözüm sunmaz. Bu yüzden cihazlarınızı korumak ve tam anlamıyla koruma altında tutmak adına voltaj regülatörü tercihinde bulunmanız iyi bir seçim olacaktır.
Kullanabilirsiniz sıkıntı olmaz. Sonuçta kullandığınız diğer üçlü priz de topraklı. Yine aynı şekilde görev yapar.
Genel anlamda düşünüldüğünde, tercih edilen akım korumalı prizin en az 750-800 Jul (Joule) üzerinde bir koruma değerine sahip olması korumayı daha güvenilir ve uzun vadeli kılar.
Prizin iç bileşenlerinin işlevlerini yitirdiği, LED ışığının sönmesi ile anlaşılır. Kısacası bir prizin akım korumalı olup olmadığını anlamak için üzerinde LED ışığı ve prizin kendi sigortasının olması gerekir.
akım korumalı prizde topraklama şartı yok. rahatça kullanabilirsin.
Şok Korumalı Sıva Altı Topraklı Priz, cihazlarınızın “yıldırım çarpması, şebekedeki ani gerilim darbeleri” gibi bozucu etkilere karşı korunmasını sağlar. Faz, nötr ve toprak hatlarında koruma mevcuttur. Enerji kontaklarında plastik örtücü koruma mevcuttur. Çoklu çerçeve montajına uyumludur.
Aynı zamanda priz cihazları yanma riskinden de korur. Akım korumalı priz, cihazı tüm elektronik aletler için kullanılabilir. Özellikle gün içerisinde sıklıkla kullanılan telefon, bilgisayar, çamaşır makinesi ve mikrodalga gibi aletleri korumak için tercih edilebilir.
"En kaliteli priz markası hangisi?" sorusunun cevabı olabilecek Makel, kalitesiyle kendini belli ediyor. Makel N4310063, farklı kullanım şekilleri sunması sebebiyle kullanıcılarına büyük bir kolaylık sağlıyor.
Elbette takılır, hiçbir sıkıntı da olmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri