Sağlık açısından
Akrilik tezgahızını kullanırken sağlığınız açısından hiçbir endişe duymanıza gerek yok. Kolay temizlenme ve bakteri üretmeme özellikleriyle sizi ve ailenizi korur. Akrilik mutfak tezgahları sağlığa dosttur.
Akrilik tezgah ısıya dayanıklıdır. Ancak tezgah üzerinde kalıcı izler ve lekeler oluşmaması için tezgah üzerine soğuması için sıcak tencere gibi mutfak gereçlerini uzun süreli bırakmayınız. Bunu bütün tezgahlar için yapmalısınız. Ya ocak üzerinde soğumasını bekleyiniz ya da bir altlık kullanınız.
Akrilik tezgah özellikleri arasında ilk olarak dayanıklılığı yer alıyor. Doğal minerallerden oluşan akrilik malzemeden üretilen tezgahlar, darbelere ve çizilmelere karşı direnç gösteriyor. Yüksek ısı şartlarında dahi yapısını koruyor. Böylece ürününüzü uzun yıllar kullanabiliyorsunuz.
Besinlerden, paketli yiyeceklerden ya da kullanılan malzemelerden gelen bakteri ve mikropları tutmayan mutfak tezgahını tercih etmek sağlığınız açısından önemlidir. Porselen mutfak tezgahı bu açıdan sizlere hem hijyeni hem de sağlıklı yemek yapma keyfi sunar.
İlgili 18 soru bulundu
Dayanıklılık. Aşınmaya ve çizilmeye karşı en fazla dayanım için Çimstone tezgah (kuvars tezgah, cımstone, çimston tezgah) tercih edilmelidir. Çeşitli kimyasallar ile yapıldığı için yüksek dayanımlıdır.
Porselen tezgah, günümüzde özellikle pandemi sırasında üretimine hız verilen 2000°C sıcaklıkta kilden oluşan ve üst yüzeyinde görsellere (taş, mermer, beton, dokulu) sahip dünyanın en dayanıklı malzemesidir.
Temiz bir bez üzerine bir miktar bulaşık parlatıcısı dökerek tüm tezgahı hafifçe ovalayarak temizleyin. Tezgah üzerindeki sararma ve lekelerin kısa bir süre içerisinde yok olduğunu fark edeceksiniz.
Corian, akrilik tezgah temizliği ve bakımı için sıvı krem deterjan kullanılır, nemli mikro fiber bir bez ile dairesel hareketlerle lekelerin çıkarılması önerilir. Daha sonra bol su ile durulanır ve yumuşak bir bez ile kurulanır.
Sararma ve solma durumları oluşmaz. Çizilmeye karşı dayanıklıdır. En pürüzsüz mutfak dolabı türüdür. Akrilik mutfak dolapları en uzun ömürlü olan dolaplar olarak bilinir.
Yün elyaf ile görünüm bakımından çok benzer olan akrilik kumaş; yanan yapıda olduğundan çok rahat alev alır. Bu kumaş çeşidi, elyaf ve yünde olduğu üzere esneme özelliğine sahip olup, oldukça rahat bir yapıdadır. Akrilik kumaş, sentetik malzeme şeklinde kabul edilmekte olup nefes alma özelliği çok düşüktür.
Akrilik boya, su bazlı bire boyadır. Yağlı boyaya benzer bir yapısı vardır. Piyasada pek çok farklı rengi bulunur. Aynı zamanda kremsi ve pürüzsüz bir yapıya sahip olduğu da bilinir.
Ayrıca sıcak ürünleri tezgah üzerine koymamalısınız, yanık izleri zor geçer. Tezgahınız eskidiğinde ise zımparalama yöntemiyle ilk aldığınızdaki haline çevirebilirsiniz. Akrilik mutfak tezgahları malzemelerinin bir özelliği de ısıyla şekil aldığı için yanma ve bozulma gibi durumlarla sizi rahatsız etmemesi.
Her Mekanın Kurtarıcısı Akrilik Tezgahlar!
Akrilik, doğal minerallerden oluşan ve %100 akrilik reçine barındıran, masif, homojen, pratik ve dayanıklı bir yüzey malzemesidir. Bu özelliğiyle özellikle mutfak ve banyolar ile sağlık sektöründe kullanılır.
Akrilik tezgah mı alayım ya da mermerit tezgah mı diyenler! Her malzemenin artısı ve eksisi ortada. Bu kararı verirken en önemli kıstasınız maliyetse size önerimiz mermerit tezgah olur. Ama maliyetten öte uzun ömürlü olmasına bakıyorsanız o zaman da, akrilik tezgahları bir adım öne çıkarırız.
Kuvars mı granit mi diye düşünenler için granitin %100, kuvarsın %97 doğallıkta olduğunu, kuvarsın daha fazla renk seçeneği sunduğunu, granitin daha sağlıklı olduğunu, kuvarsın gözeneksiz yapısı sayesinde bakımının daha kolay olduğunu, dayanıklılık açısından hemen hemen aynı yapıda olduklarını belirttik.
Akrilik tezgah dayanıklı ve hijyenik olması nedeniyle tercih edilir. Kolay şekil verilmesi de her mekanda uyumlu kullanılmasını sağlamaktadır. Yüzeyinin şekillendirmeye uygun olması nedeniyle uygulama alanı çok geniş olan akriliğin sağladığı avantajlar ise şunlardır: Dekorasyonunuza şıklık katar.
Pleksiglas veya Akrilik için en iyi temizleme, sabunlu su ve yumuşak bir mikrofiber bezle yapılır. Beyaz ispirto ve cam temizleyiciler (Glassex) gibi temizlik maddelerini önermiyoruz, çünkü bunlar katı kir parçacıklarını (kum ve toz gibi) çözmez.
Gözeneksiz yapıları sayesinde su geçirmeyen Akrilik tezgahları sabunlu bir bez ya da sünger ile dairesel hareketlerle ovalamanız yeterlidir. Ayrıca temizlikten sonra kalmış olabilecek sabun artıklarını iyice durulayarak temizlemeyi unutmayın.
Akrilik atmosfer neredeyse sınırsız dirence sahiptir. Polikarbonat havalarda UV ışınlarına maruz kaldığında bu durum çoğunlukla sararma ve malzemenin mikro-kırma şeklini alır.
Aşındırıcı olabilecek temizlik ürünlerinin uzun süre boyunca kullanılması mermerin deforme olmasına yol açar. Bu durum ufak gözeneklerin belirginleşmesine sebep olur. Gözeneklerde kir, yağ ve pas lekeleri birikmeye başladığı zaman sararma ortaya çıkar. Mermerler sert ve dayanıklı oldukları kadar özel bir yapıdadır.
Akrilik malzemeden yapılan mutfak dolaplarının temizliğinde, su ile seyreltilmiş olan sıvı deterjanlar kullanılabilir. Yüzeyde inatçı lekeler varsa, bulaşık süngerinin sert yüzeyi ile nazikçe ovulabilir.
Beyaz mermer tezgahlar
Bu nedenle mutfaklarda mutfak tezgahı için tercih edilecek olan malzeme ne olursa olsun beyaz renk ve tonları tercih edilmesinde fayda vardır. Özellikler beyaz mermer tezgahlar ekonomik olması ve mutfağa farklı bir hava kazandırması nedeni ile daha fazla tercih edilen tezgah modelleri olmuştur.
Çimstone Tezgah ve Granit Tezgah Arasındaki Farklar
Yoğunluk olarak granit tezgahtan daha hafif olan çimstone tezgahın ısıya karşı dayanımı granite oranla o kadar başarılı değildir. Granit tezgahların ısıya dayanım konusundaki avantajları, hiç bir katkı maddesi içermemesi sayesindedir.
En zorlayıcı mimari projelerde bile en etkili çözümler sunan, geniş renk ve yüzey yelpazesine sahip, ileri düzey teknoloji ürünü levhadır. Çizilmez, yanmaz, leke tutmaz ve en önemlisi doğal bir malzemedir. Sıfır sıvı emilimiyle suya dayanıklı ve su geçirmezdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri