Ahşap, plastik, metal, hasır, alçı, seramik ve fazlası dahil hemen hemen her yüzeyde kullanım için idealdir.
Akçalı Sprey, akrilik sprey boyadır. Ahşap, metal, beton, sıva vb. iç ve dış yüzeylere uygun, hızlı kuruyan, koruyucu bir film tabakası oluşturan modifiye akrilik esaslı bir sprey boyadır.
Sprey boya ile metal, ahşap, plastik ve her türlü beyaz eşya yüzeylerinde boyama yapabilirsiniz. Parlak görünmesinin yanı sıra koruma sağlamak için astar ile tamamlayabilirsiniz. Boyası yıpranmış, eskimiş; ahşap sandalyelerinizi, saksılarınızı, bisikletinizi, metal objelerinizi boyayarak değerlendirebilirsiniz.
Akrilik Boya suya dayanıklı mıdır? Akrilik boya su bazlı bir boyadır. Suda çözünen özelliğe sahip olan bu boya, kuruduğu zaman suya dayanıklı hale gelir.
Mobilya yenileme projelerinde, mutfak yenilemede, fayans zeminlerde rahatlıkla tutunabilen akrilik boya ahşap, cam, seramik, porselen, kumaş, polyester, deri, plastik, metal, duvar gibi yüzeylerde de çok yüksek kapatıcılık sağlar.
İlgili 15 soru bulundu
Bazı spreyler, akrilik boya kapatıcılar üzerinde harika bir etkiye sahiptir. Bu spreyler, dökülmeye ve hatta boyanın rengini bozan UV ışınlarına karşı korurlar. Dökülmeyi önlemenin bir başka yolu da şeffaf bir telefon kılıfının içini boyayarak boyayı korumaktır.
Polimer boyanın dayanıklılığını arttırmaktadır. Akrilik boyanın tercih edilmesinin pek çok nedeni bulunmaktadır. Boya yapısı gereği sudan etkilenmez. Boya yapılan yüzey kuru olduğu takdirde, su ve sabun ile hafif bir şekilde temizlenebilir.
KURUMA SÜRESİ Toz kuruma: 5-8 dk. - Dokunma: 15-20 dk. - Sertleşme: 12 sa. KİMYASAL DİRENÇ 24- 30 sa. Önemli: Sentetik boya üzerine kullanmayınız.
Hem iç hem de dış mekanlardaki masalar ve diğer mobilyalar için sert bir yüzey oluşturabilir. Akrilik ahşap sprey boya; metal, plastik veya cam yüzeyleri kara tahtaya dönüştürerek çocuk yatak odalarında ve oyun odalarında kullanılabilir. Eski mobilyalarınıza tekrar yeni bir görünüm kazandırabilirsiniz.
Akrilik boya belki de en çok renk tonunun elde edildiği boya türlerinden biridir. Su bazlı olan akrilik boya, ıslandığında suda çözülür. Boyanın kalitesi, uygulandığı alan ve ne tür değişkenler kullanıldığına bağlı olarak ne kadar inceltilebileceği belirlenir.
Bir sprey boya tek katta yaklaşık 1,5 metrekare ile 2,5 metrekare arası alan boyar.
Akrilik sprey boyalar, genellikle yüzeylere düzgün ve pürüzsüz bir şekilde yapışarak kalıcı ve dayanıklı bir sonuç sağlar.
Sprey boyalar kolay kullanımları ve akrilik yapıları sayesinde metal, ahşap, cam, seramik gibi pek çok zeminde kullanılabilmektedir.
Akrilik boyalar, seramik fayansları hafif ve canlı renklerle boyamaya çok uygundur. Ürün kalitesi ve dayanıklılık nedeniyle, çoğu ev dekorasyonu uzmanları akrilik boyaları seramik fayanslar için son derece tavsiye eder. Akrilik boya, seramik fayansları boyamak için çok kullanışlıdır.
Fayans boyamada suya dayanıklı olabilecek bir boya tercihi yapılması gerekiyor, bu sebeple de sprey boya, yağlı boya ya da akrilik boya kullanabilirsin.
Plastik boyamak için astarlama işlemini bitirdikten sonra su bazlı akrilik boyalar ile yüzeylerinizi kolayca boyayabilirsiniz.
Mutfak dolapları hangi boya ile boyanır? Mutfak dolaplarınızı boyamak için yağlı boya , su bazlı akrilik boya veya sprey boya tercih edebilirsiniz. Sprey boya kullanımı yüzeyde akma, damlama ve boya katmanlarının dengesiz olarak çirkin bir görüntü yansıtabilmesinden dolayı çok önerilmemektedir.
Astarlı veya astarsız olarak uygulanabilen sprey boyalar 250 dereceden 800 dereceye kadar ısı direnci sağlar. Birçok çeşidi bulunan bu boyaların mat görünüme sahip 800 derece ısıya dayanıklı sprey boya çeşitleri ile yüzeylerinizde üst derece düzey koruma sağlayabilirsiniz.
Akrilik Boya Nasıl Kullanılır? Akrilik boya kullanımı esnasında kuruma zamanını kısaltmak amacı ile içerisine jel katılmaktadır. Derinlik kazandırmak için de içerisine doku macunu katılmaktadır. Akrilik boyanın inceltilmesi, su kullanımı ile birlikte mümkün olmaktadır.
Akrilik boya üzerine vernik uygulaması yapılabilir. Dilediğiniz yüzeyi akrilik boya ile boyadıktan sonra boyanın tamamen kuruması içi 1-2 gün bekleyin. Bekleme süresi dolduktan ve boyanın kuruduğundan emin olduktan sonra dilediğiniz Cadence Vernik ürününü kullanabilirsiniz.
Sprey boya üstüne vernik yapılır mı? Sprey boya bittikten ve kusurlar giderildikten sonra uygulanabilir. Yaklaşık 1 saat kadar boyanın kurumasını bekledikten sonra vernik uygulanabilir. Vernik ile boyanın etkileşimi açısından 1 günden fazla ara vermeden uygulanmalıdır.
“Akrilik boya ile neler boyanır?” sorusunun cevabı ise şu şekildedir: Ev dekorasyonunda duvar boyası olarak kullanabileceğiniz bu boya türünü aynı zamanda mutfak dolaplarının rengini değiştirmek istediğinizde, ahşap boyama işlerinde, hobi aktivitelerinde ve resim yaparken de tercih edebilirsiniz.
Akrilik boya sulu boyadan farklı olarak daha kalıcı bir boyadır. Yüzeyde daha fazla doku elde etmek ve iyi sonuçlar elde etmek için yıkama tekniğini ve kuru fırça tekniğini karıştırmayı deneyebilirsiniz.
Medıum ile karışan boyanın renk yoğunluğu korunduğu gibi parlaklığıda istenilen oranda sabitlenir.
Akrilik boya genellikle yağlı boya türlerinden biri olarak zannediliyor. Ancak bilinenin aksine akrilik boya yağlı boya türlerinden farklıdır. Akrilik boyanın içerisinde esnek pigmentler bulunur. Akrilik boya plastik yağlı boyadan farklı olarak içerisinde plastik akrilik reçine parçaları bulundurur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri