Sabah 10'dan önce, akşam 10'dan sonra gereksiz konular için arama yapılmamalıdır. Kişilere göre bu saat aralıkları esneyebilir fakat genel ortalama bu şekildedir. Çok önemli bir konu olmadığı sürece fazla samimi olmadığınız kişileri belirli saatlerde aramamalısınız.
Görgü kuralları diye bir şey var elbette. Akşam 21:00'dan sonra insanlar rahatsız edilmez.
Ahize ağza yaklaştırılarak konuşulmalı, ahize dudaklara en fazla 2,5- 3 cm mesafede tutulmalıdır. Konuşma normal bir ses tonu ile tıpkı karşımızdaki birisiyle konuşuyormuş gibi olmalıdır. Nazik bir ses, düzgün bir ifade şarttır. Telefon konuşmaya açıkken boş kalması önlenmelidir.
TELEFONLA KONUŞMA
Konuşmalar açık ve anlaşılır olmalıdır. Telefonda acelesiz, ağır ağır konuşmak çok önemlidir. Olağanüstü durumlar hariç, sabah saat 9.00'dan önce, akşam saat 21.00 'dan dan sonra telefon edilmemelidir.
DİKKAT ! 1) Telefon çok fazla çaldırılmaz. ( En fazla üç-dört defa çaldırılır.) 2) Evinizdeki telefona bizzat kendiniz çıkmak mecburiyetindesiniz. 3) Çocuklar telefona çıkarılmaz.
İlgili 20 soru bulundu
Yemek yerken, gezerken, bir şeyler izlerken, yatağa girip uykuya hazırlanırken yanımızdan ayırmadığımız telefonlar için uzmanlar, özellikle uyku sırasında en az 1 metre uzakta kalmak gerektiği konusunda uyarıyor; çünkü uyku sırasında telefonunuzu yakınınızda bulundurmak oldukça zararlı.
“Her gün; 3-6 yaş arası çocukların 30 dakika, ilköğretim çağına gelmiş çocukların 45 dakika, ortaöğretim öğrencilerinin günde 1 saat, lise çağına gelmiş gençlerin ise 2 saat ekranla, teknolojik araçla vakit geçirmesi en doğru yol.”
Sabah saatleri herkesin en yoğun olduğu ve yapılacak listelerini düzenlediği zaman dilimidir. Yapılan araştırmalara göre arama yapmak için en iyi zamanı 16: 00-17: 00 aralığıdır. Çoğu insan gününü tamamlar ve aksamalara günün diğer saatlerinden daha açık olur.
Makam ve meslek sahibi kişilerle konuşurken veya kendilerinden söz ederken, unvanlarına “hanım/bey” ekleyerek hitap edilebilir: Avukat Hanım, Kaymakam Bey, Müdür Bey. Kurum amiri yöneticinin gıyabında kendisinden söz ederken, hanım ise “hanımefendi”; erkek ise “beyefendi” denir.
Kamusal yaşamda yapılan bir görev sonunda üst astına teşekkür ettiğinde, ast üst'üne “rica ederim” dememeli; “sağ olun efendim” veya “görevim efendim, sağ olun” demelidir. Çalışma hayatında astın da üst'üne teşekkür etmesi saygı ve nezaket gereğidir.
Casus yazılımlar, cep telefonu kapalı bile olsa ortam dinleme yapabilmektedir! İkincisi ise devlet/istihbarat ağırlıklı yapılan dinlemeler, doğrudan şebekeler aracılığı ile yapıldığından kişinin dinlendiğini bilmesi teknik açıdan mümkün değildir.
Yargıtay bir kararında;
şeklinde hüküm kurarak ses kaydı almanın TCK m. 134 kapsamında suç olarak değerlendirilebileceğini, fakat ses kaydı içeriğinin özel yaşam alanına ilişkin olmaması durumunda özel hayatın ihlali suçunun oluşmayacağını belirtmiştir.
2012 senesinde Eric R. Brewster ve Avery A. Leonard, Harvard Üniversitesi bünyesinde pek akla gelmeyecek bir deney yapmışlar. İkili toplamda 46 saat 12 dakika 52 saniye ve 228 milisaniye boyunca birbirleri ile telefonda konuşmuşlar.
Çoğu şirket 08.00'de ve öğle saatleri arasında tanıtım mesajlarını gönderiyor. Ancak yapılan çalışmalar, alıcıların genellikle saat 15.00 civarı mesajlara cevap verdiğini gösteriyor.
İngiltere Posta Dairesi Genel Müdürü Evelyn Murray ile Amerikan Bell Telefon Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Walter S. Gifford, 7 Ocak 1927'de Londra ile New York arasında ilk telefon görüşmesini gerçekleştirdi.
Çünkü komisere komiser, amire amir, savcıya sayın savcı olarak hitap ediliyor, polise gelince sürekli olarak lan olarak hitap ediliyor.
1-Yöneticinize daima saygılı hitap edin. Ona taşıdığı ünvana göre, “sayın müdürüm”, “sayın başkanım”, “sayın kaymakamım” ve “sayın valim” deyin veya “efendim” diye hitap ederek söze başlayın. 2-Üstünüzün makamına girerken ceketinizin düğmeli olmasına dikkat edin, palto ve şapka ile girmeyin.
Bir topluluğa hitap ediliyorsa önce orada bulunan en üst makama sonra sırasıyla diğerlerine hitap edilir. Sayın Rektörüm, Sayın Rektör Yardımcılarım, Sayın Dekanım gibi.
Geceyarısı 00.00 ve 24.00
24 saatlik gösterimde gün, gece yarısı 00.00'da ve günün son dakikası da 23.59'da başlar.
Telefon, iki defadan fazla çaldırılmadan açılmalıdır. Olağanüstü durumlar hariç, sabah saat 09:00' dan önce, akşam saat 21:00' den sonra telefon etmeyiniz. En geç beşinci çalışta telefona cevap veriniz. Siz aradığınızda, beşinci çalışta da cevap alamazsanız ahizeyi kapatınız.
Bir gün 24 saattir. Bu saatler sırasıyla; Gece; 01:00'dan başlayarak 02:00, 03:00, 04:00, 05:00 - Gündüz; 06:00, 07:00, 08:00, 09:00, 10:00, 11:00 - Öğlen; 12:00, 13:00 - İkindi vakti 14:00, 15:00, 16:00 - Akşam üstü; 17:00, 18:00, 19:00 – Akşam; 20:00, 21:00, 22:00, 23:00 – Yeniden gece 00:00 şeklinde tanımlanır.
Telefon Bağımlılığı (Nomofobi), olmadığını düşünen kişilerde dahi, gün içinde ekran kullanım süreleri 4-5 saati bulabilmektedir.
Bu, arka planda çalışan, pil tüketen ve telefonunuzun performansını yavaşlatan uygulamaları tamamen kapatmanıza olanak tanır. Bu nedenle, telefonu haftada bir kez tamamen kapatmak en iyisidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri